Jump to content

Variatie turatie la relanti


florinSLX
 Share

Postare recomandată

Am scos si eu mufa de la clapeta si se durează între 1100 și 1500 de ture singura

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salutare. A schimbat careva senzorul Map la un golf 4 1.6 16v Azd.? Poate sa fie defect și să nu fie nici o eroare pe engine. Cat ar trebui să fie valoarea la absolut pressure (senzor map) În vcds? La mine este în jur de 260 mbar si oscileaza la fel ca și relantiul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am cautat dar nu am gasit ceva asemanator si nu stiu unde sa postez.Am mai avut problema asta,am schimbat si compresor clima,bujii,clapeta curatata,filtru benzina,canistra carbon,,lambda,alternator si  baterie verificate,si doar cand pornesc clima,rareori ori moare motorul ori cade turometrul pe la 500 rpm,pe diagnoza nu apare nimic.Azi insa,am pornit clima,am turat intr-a doua pana la 3000,am lasat-o la liber ca sa schimb viteza si bineinteles turometrul a cazut la 0,s-a oprit motorul in mers,apoi s-au auzit trei bipuri si mi-a aparut martorul de volan.Pe diagnoza nimic.Ce sa mai controlez ca ma dispera?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...
Daniel Ungureanu

Bună ziua am și eu un golf IV 1,6 16v cod motor AUS nu ține la relanti pornesc mașina merge cam două minute și după asta se oprește de parcă îi ia cineva contactul și cînd merg cu ea nici nu prea trage aștept și eu un răspuns mulțumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salutare , am o variatie la relanti , de la 600 sare la 800 la 3-4 sec , apoi iara coboara la 600 , fara simptom , trage la fel ca inainte , am avut schimbata galeria de admisie , fise , bobina , bujii . Totul a inceput la 1 sapt si 150 km dupa ultima servisare . Ce poate sa fie ? Doar la relanti motorul are variatii la relanti si se tureaza putin . Fara erori sau martori aprinsi .

Modificat de ciupilici
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...

A facut pauza 9 luni problema ( din octombrie ) , o data cu caldurile a reaparut acea variatie de turatie . Fara erori in bord .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...

Buna colegi!

 

La masina din semnatura, 1.6 bfq, am sesizat o chestie ciudata: cand o accelerez, cu viteza scoasa, se tureaza normal, dupa care scade turatia cu o anumita viteza, dar de pe la 1500 rpm incepe sa scada mai incet. Atasez un filmulet sa vedeti. Nu demult a fost curatata clapeta de acceleratie, azi am curatat-o din nou, fara sa o demontez, doar cat am ajuns la ea, multa mizerie nu a fost. Am facut adaptarea cu Vag-com, dar tot asa face. Ca si eroare, am avut 16555 - system too lean, doar pe intermitent, eroare pe care o am de demult, inca nu am gasit solutie la ea.

E normal asa?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...
FlorentinPavel

La BCB - ul meu 1.6 16 v am schimbat EGR- ul si tot cade turatia la relanti dupa decelerare.

Cu mufa scoasa de la EGR  merge normal.

Cu ac-ul pornit merge normal

Cu motorul rece merge normal.

Sa fie defect si EGR- ul nou?

Cumpar altul?

Modificat de FlorentinPavel
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut!

Am si eu nevoie de ajutor. Am pornit astazi masina (1.4 TSI CAXA) si oscileaza relanti-ul intre 600 si 800, constant si cateodata si mai jos si da semne sa se opreasca.

Am turat-o, am lasat-o sa se incalzeasca - nimic!

Stie cineva de la ce poate fi, va rog frumos!

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Salutare tuturor. Am o problema si nu am reusit sa gasesc ceva similar nicaieri. Masina este un VW Polo V (6r) cu motorul de 1.4 85cp CGGB. Problema se manifesta printr-un tremurat/scuturat scurt, timp de 1 secunda, doar la relanti si doar la cald. Am observat cand am oprit la un semafor si s-a repetat cu mai multe ocazii. In sarcina nu este nicio problema, trage corect, uniform. La rece nu se intampla sa aiba intreruperile respective, si am o vaga impresie ca se datoreaza turatiilor crescute, situatie care nu este valabila si atunci cand motorul este cald. Turometrul nu oscileaza.

 

Masina o am de 2 saptamani si nu stiu de cand face asa. Am simtit si cand am cumparat-o, insa am crezut ca este de la bujii/bobine/clapeta acceleratie. De cand am luat-o am schimbat bujiile+bobinele (NGK), filtru combustibil (OEM), bateria si am curatat si clapeta de acceleratie (+readaptare), iar filtrul de aer este nou, schimbat de vechiul proprietar. Fata de aceasta problema, mai are si un miros de benzina la esapament care nu stiu cat este de normal (prima masina pe benzina, nu am cu ce sa compar) si nici nu stiu daca sunt corelate.

 

Din pacate, nu are nicio eroare in bord sau stocata ca sa ma duca intr-o anumita directie. Primul lucru pe care am sa-l incerc este sa pun benzina de la OMV, cea de 99 sau 100 si sa urmaresc comportamentul, insa coreland cu mirosul de benzina suspectez ceva la injectoare. In plus, un mecanic mi-a spus ca ar fi fost o rechemare in service pentru acest motor pe injectoare, s-ar fi schimbat in perioada de garantie, insa pana acum nu am reusit sa gesesc nicio informatie in sensul acesta.

 

M-am mai gandit la valva de purjare vapori combustibil, sa nu cumva sa scape vapori atunci cand nu trebuie, dar nu stiu daca s-ar manifesta asa.

 

Daca cineva are idei, sunt bine venite si apreciate. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!