Jump to content

golf IV vs Polo


horry_bv
 Share

Postare recomandată

ma gandeam la o alegere intre un golf 4 second si un polo nou. de banii de polo nou iti iei un golf 4 destul de bun, nou si cu putini km....dar totusi e second sii n-o sa stii niciodata cum a fost tratat in cei 2-3 ani pe care ii are... polo-ul il iei nou noutz, ai garantie, ai siguranta ca e masina noua...

eu parca tot spre golf as merge, ma atrage mai mult designu si e si ceva mai maricel.

ce parere aveti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Golfu e mai mare.. insa cam atat. Polo e nou, are un sasiu similar cu goflul vechi + directie electro-hidraulica, si ambreiaj mult mai "usor". Recomand polo mai ales cu motorul de 1.2 daca nu ai pretentii de sportiva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

parerea mea ca nu se compara... uite-te la interiorul unui golf 4 (evident, unul ingrijit) si la interiorul unui polo nou... polo este entry-level si se cam vede treaba asta :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

golf 4 :lol: la bani mai putini iei o masina mult mai buna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu am avut dilema asta... masina din clasa mai mica noua sau golf IV sh... am ales golf IV si la fel as face si a doua oara

in aceeasi bani iti iei confort mai ridicat, motor diferit (diesel, de ex, sau benzinar mai mare), spatiu mai mult. Evident, trebuie sa ai grija sa iei unul intretinut cel putin acceptabil

Modificat de virgilutz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stiu ca topicul e golf 4 vs polo nou insa iti recomand sa te mai uiti la o masina. Fabia. Are materiale peste Polo si e si mai ieftina. E corect ca o skoda si nu un vw (adica alta sigla) insa parerea mea ca fabia merita mai mult decat polo. Cum a zis si ice polo are materiale super slabe, din pacate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Desi nu stiu ce alegere sa faci, vreau totusi sa subliniez ca spatiul in Polo nu este semnificativ mai mic, fata de Golf, excluzand portbagajul. Eu am modelul anterior de Polo si pot spune ca spatiul interior este extra suficient pentru 4 persoane, desi portbagajul este doar pt doua.

In comparatie cu Fabia (mama are o Fabia 1.4 TDI), pot spune ca este net superior Polo (bineinteles si Golf). Cutia de vieze de la Fabia mie unul mi se pare cu mult sub VW - eu injur de fiecare data cand merg cu ea. Nici la materiale nu sta mai bine.

Daca detii mai multi bani si iti poti lua un Polo cu dotari mai multe si un motor bun, eu as alege Polo, daca inclini spre un Polo Happy, atunci clar as alege Golf.

Succes.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cutiile cred ca sunt identice in tre fabia si polo.. nu vad de ce ar pune motoare identice dar cutii diferite. La ce materiale sta mai bine polo? Polo happy mi se pare extrem de "chel", mai bine golf sh.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Polo

Am fost in concediu in iulie cu niste prieteni care programasera sa mearga cu un passat 2.0 tdi dsg, dar in primii 5 km dupa ce a iesit de la dealer s-a blocat dsg pe trapta 1 si a avut nevoie de schimb cutie.

Asa ca omul a venit cu Polo 1.2

a mers super, pe autostrada 150-160 km/h

a facut ce a facut si a bagat bagaje cat mine in touareg - a bagat si intre scaune si bancheta, dar pe bancheta au avut un copil de 5 ani

in depasiri s-a descurcat foarte bine, am prins in Italia 38 grade pe autostrada si mergeam cu 160 km/h cu aerul cond pornit dar nu a dat seme de supraincalzire sau altceva.

Intradevar ca si dotari ar mai avea nevoie de una alta dar cred ca poti sa pui pe ea aprox. 80% din ce gasesti pe g4 in aceiasi bani

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu stiu dc sunt identice cutiile, dar eu cand merg cu fabia mamei, simt o diferenta clara intre cele doua - la fabia intra mult mai greu in viteza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

recomandare GOLF.

sta mult mai bine in curbe, ai un confort sporit fata de o masina din clasa polo, nu te "oboseste" la drum lung, si arata mult mai bine.

La GOLF sa alegi totusi o motorizare de minim 1,6 105 cp sau TDI 90 cp, altfel cele aproape 1300 kg vor atarna greu.

Ai grija ca la Golf placute frana + telescoape ar trebui schimbate pe la 50-75k, ca sa stii cum negociezi pretul.

Polo cu motor de 1,2 prinde 160 kmh pe ora doar pe autostrada, altfel de drumurile obisnuite este un motor prea lent. Spatiu interior si confortul este clar mai mic decat la Golf.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

io cred ca mayday ai ceva neaparat cu Fabia .. daca masinile sunt facute pe aceeasi platforma, si motorizarile + cutiile se pun aceleasi si pe Fabia/Polo/Ibiza .. cum poti vorbi de diferente, e ca la parodia aia cand un client refuza sticla de vin .. merge barmanul in spate si pune alta eticheta, revine si apoi clientul e multumit ... intr-adevar exista o problema cu intratul in vit. 1 la 1.2 HTP dar spui ca mama ta are TDI, so ?

Revenind ON-T .. cred ca G4 SH ar fi o alegere mai buna decat Happy, daca te-ai lungi la un Polo Atractive sau cum ii zice .. ar fi alta poveste, dar la H as zice sa refuzi oferta :lol:!

G4 e o masina f f buna (atatia posesori pot confirma), confortul il ai indiferent de echipare si daca mai cauti o masina sa aiba si niste dotari de bun simt, cu putini KM si sa fie estetic in stare buna .. atunci chiar ai facut o alegere f buna.

Orice alegere ai face, important e sa-ti faca placere tie !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am ales Polo Happy pentru prietena mea! depinde ce iti doresti sa faci cu masina. de exemplu ea si-a dorit f mult masina noua. I-au placut C3 si Polo. Bineinteles a iesit Polo. Fabia, desi am mers intr-o excursie de 7000 km prin Europa cu SDI si mi-a placut, am exclus-o pt ca este model vechi si pierde mai mult la revanzare decat Polo.

La drumurile lungi, bineinteles avem masina din semnatura care este altceva. Asa ca numai pt oras, motorul 1,2 este f bun, nu se simte f mult influenta AC, consuma 7 si ceva parca(mai putin decat a mea care merge cu motorina mai scumpa decat benzina :D )

daca mergi mult afara din oras Golf TDI! :D

Succes!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

1. Exista o diferenta dintre cutiile de pe skode si cele de pe vw-uri. Eu am 1,2 HTP si cu acelasi motor intre Fabia si Polo (sensibil egale ca greutate) in documentatia tehnica este o diferenta de peste 2 secunde la timpul de ajuns la 100 km/h ... in favoarea Polo. Cum motorul e acelasi si greutatile egale diferenta nu poate veni decat din modul de etajare al treptelor ... deci se pun cutii diferite in functie de marca.

2. Eu sunt de principiul masina noua. Masina sh nu mi-as lua decat de unde as avea foarte mare incredere, adica sa cunoasc propietarul sau istoricul masinii de la cineva de incredere... masina sh este totusi o loterie si risti sa te trezesti cu cateva mii de euro cheltuiti ca sa o aduci la forma la acre ai crezut ca ai cumparat-o. Eu nu sunt un tip foarte pretentios si nu tin mult la "dotari" si gageturi. A/C-ul, ABS, niste geamuri electrice si increderea in fiabilitatea masinii imi sunt suficiente. Pana la urma alegerea se face in functie de partea financiara, de nevoile practice, de fitze si de cat de multe riscuri esti dispus sa-ti asumi ... fiecare din chestiile care le-am enumerat au o pondere in mintea fiecaruia ... si totul depinde de ce ponderi acorzi tu.

Bafta multa si alegerea s-o faci fara regrete.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!