Jump to content

Xenon/Bi-xenon


Extreme
 Share

Postare recomandată

Salutare, un sfat va rog: in zona in care locuiesc sunt foarte multe tuneluri prin care trec aproape la fiecare deplasare cu masina si in care trebuie sa folosesc luminile de intalnire. In acest caz, cum sa procedez ca sa protejez mai bine farurile cu xenon a) sa le tin aprinse tot timpul sau b) sa le las pe Auto si sa se aprinda / stinga la fiecare intrare / iesire din tunel? Presupun ca in prima varianta au de suferit mai mult becurile, iar in cea de-a doua balasturile. Pareri? Multumesc! :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

F l o r i n

Cris.. pana la urma vb de niste becuri - ne-am luat xenon, stim la ce ne-am bagat, doua becuri bune, nu sunt o avere - lasa protejarea becurilor. Mai important e sa ai tu lumina, etc - deci, eu zic sa le lasi pe Auto - eu asa le tin.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu sunt in aceeasi dilema.

Ma deranjeaza mai ales cand vreau sa dau flash-uri si farurile sunt stinse, iar la flash se aprind/sting pentru perioade foarte scurte timp. Stiam ca tocmai aceste cicluri dauneaza becului xenon.

Deci cat dauneaza flash-urile? Sau am eu prea multi pitici?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

F l o r i n

un bec bun/original, o sa tina ani buni....deci, eu zic sa ne bucuram de ele, sa le folosim, etc - vorbim totusi despre niste becuri - mai devreme sau mai tarziu, tot trebuie inlocuite. Nu ne vor tine o viata, nu le facem inainte incalzirea... etc... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai dreptate Florin, nu ma intelege gresit, nu incerc sa ma zgarcesc la  niste becuri, insa ma gandeam totusi cum e mai bine: sa le las pe auto si sa se aprinda / stinga la fiecare tunel, sau sa le aprind si sa le las aprinse? Are vreo importanta? Sunt vreo 5-6 tuneluri prin care trec, nu iesi bine din unul ca intri in urmatorul. Daca e acelasi lucru le las pe auto, ca doar e mai comod. :)

Modificat de cris.g
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@cris.g Care este distanta dintre tuneluri? Cel mai rau pentru becuri este sa le aprinzi imediat dupa ce le-ai stins.

Daca distanta este suficient de mare incat pe auto se sting si raman stinse o perioada incat sa se raceasca e ok. Daca perioada este foarte scurta si observi ca le aprinde imediat ce le stinge (desi putin probabil), atunci trece-le manual pe on cand dai de primul tunel.

@black999 Din cate imi aduc aminte. la mine daca dau flash-uri succesive farurile raman aprinse pe faza o scurta perioada, nu se sting imediat. Daca dai un singur flash cu farurile stinse, nu e problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intre unele tuneluri e distanta de doar 200-400m si da, se sting si apoi se aprind imediat. Deci mai bine le las aprinse, asa imi dicta si mie logica dar am zis sa mai cer un sfat. Multumesc! :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu daca postez bine, dar se poate muta daca e gresit.

Vreau sa fac conversie la bi-xenon de la halogen si am gasit farurile cu mai multe coduri diferite, dar si ridicatoarele de tensiune (AFS Powermodule). Intrebarea mea este pot sa iau o pereche de faruri si sa iau alte ridicatoare de tensiune daca nu stiu care au venit initial? In lista ei trec Audi, VW, Skoda dar eu nu am gasit pe nicaieri informatii complete.

Faruri:

  • 5N1 941 751, 5N1 941 752
  • 5N1 941 033, 5N1 941 034
  • 5N1 941 751, 5N1 941 752
  • 5N0 941 751, 5N0 941 752

Ridicatoare de tensiune:

  • 7L6 941 329 B
    • AUDI
      A3 8P 2008-2013
    • SKODA
      Octavia II 1Z 2009-2012
      SuperB 3T 2008-2013
    • VOLKSWAGEN
      Golf 6 2008-2012
      Tiguan 2007-2011
      Touareg 7L 2006-2010
  • 4H0 941 329 
    • (Audi A3/S3 8V 2012-
    • Audi A6/S6 4G 2010-
    • Audi A8/S8 4H 2009-
    • VW Jetta 5C 2010-
    • VW Tiguan 5N 2011-
    • VW Touareg 7P 2010-)
  • 5N0 941 329
  • 8UO 941 329

Ce anume sa aleg? Pot sa iau oricare dintre ridicatoarele de tensiune? Ce diferente ar fi intre codurile acestea atat la faruri cat si la ridicatoare? In teorie din poze constructiv nu par a fi diferite.

Multumesc anticipat pentru informatii.

Modificat de grp
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iti trebuie farurile, balasturile si modulele de AFS compatibile cu masina ta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!