Jump to content

Probleme decapotare


Vizitator
 Share

Postare recomandată

Salutare posesorilor de EOS.

Am o mica problema si as avea nevoie de indrumarea voastra. Asadar:

prietena mea are un Eos 2.0 TSI (motorul e irelevant) si acum vreo luna, i s-a defectat ceva la degivrarea lunetei. Drept urmare, a fost la Scorpion Focsani (aia erau disponibili cei mai rapid pentru o consultare) si cand a vazut cum se scarpina aia in cap, s-a urcat in masina si s-a carat. La Elcar Gid in Buzau nici nu s-a pus problema sa mearga fiindca aia sunt cam pasta (se pricep doar la tinichigerie).

In cele din urma, a fost la PBN unde i-au rezolvat problema, insa de atunci, acoperisul nu se mai inchide ermetic si ea zice ca "ploua" inauntru. De fapt, doar picura pe la imbinare in fata dreapta, insa e suficient de enervant. Se si vede cu ochiul liber ca, in pozitie inchisa, spatiul din dreapta spate e mai mare decat spatiul din stanga spate dintre luneta si portbagaj.

Intrebarea e: ce service de VW se pricepe la remedierea prioblemelor cu Eos, fiindca, pana acum, niciunul n-a lasat impresia ca ar sti sa umble cu masina asta de portelan?

Auzisem ceva de Nurvil Rm. Valcea, insa n-am chef sa bat drumul pana acolo de pomana, sa dam iar alti bani pentru aceeasi distractie, cu atat mai mult cu cat masina a iesit de curand din garantie si problema nu a putut fi remediata pe perioada acesteia. Stie cineva precis la ce service au oameni care chiar se pricep la Eos, nu doar "scarpinaci in cap"?

Apreciez orice informatie de folos. Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Bwwlan

din pacate intra la categoria: P-astia-i avem, cu ei defilam...

Alte cateva posibilitati:

- dealerul de unde a cumparat-o (dc e luata de noua) - ceva presiuni, ceva relatii poate

- discutii cu alti posesori (cautat pe forum, dat PM/telefon) - userii nu sunt f multi si putin activi - Amy e prima posesoare care-mi vine in cap

- sondaj telefonic printre dealerii din B (Midocar, PBV,)

- nu in ultimul rand un mail la VW AG... dom'le am o problema si nu mi-o poate rezolva nimeni... eu ce fac!?

Nu-l mai citez pe Badea ca stim cu totii...:|

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...
Salutare posesorilor de EOS.

Am o mica problema si as avea nevoie de indrumarea voastra. Auzisem ceva de Nurvil Rm. Valcea, insa n-am chef sa bat drumul pana acolo de pomana, sa dam iar alti bani pentru aceeasi distractie, cu atat mai mult cu cat masina a iesit de curand din garantie si problema nu a putut fi remediata pe perioada acesteia. Stie cineva precis la ce service au oameni care chiar se pricep la Eos, nu doar "scarpinaci in cap"?

Apreciez orice informatie de folos. Multumesc.

Eu mi-am dus Eos-ul la Autogrup la Vlad (Elad). Au facut treaba foarte buna si mi-au scos toti greierasii din masina :). Este adevarat ca decapotabilele sunt o adevarata "pacoste" pentru service-uri - sunt migaloase si pline de surprize (deh, la ce drumuri avem).

Cat despre masinuta mea, tocmai a implinit un an si pot spune ca n-am avut probleme cu ea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 years later...

Salut

Detin un EOS 2007 2.0 FSI si de cand cu ploile am probleme cu decapotarea, in sensul ca nu se mai decapoteaza, cand actionez maneta pentru decapotare primesc un mesaj de eroare de sistem. Insa, daca sunt geamurile toate jos, cand actionez maneta ptr capotare aceastea se ridica, deci in sens de capotare ar functiona.

Ma puteti ajuta in vreun fel ? Ce ar trebui sa verific ? Poate ma puteti indruma intr-un service care sa cunoasca problema ?

Multumesc.

Modificat de ionutpp
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salut

 

Detin un Eos 207 1.6 fsi si am probleme cu decapotarea .... de fapt nu se mai decapoteaza ... banuiesc ca, reparatia ma va costa ceva ... dar pana atunci... vroiam sa intreb ..EXISTA CUMVA DECAPOTARE MANUALA .... ( VREO MANETA.. CEVA ?)

Modificat de IvascuMC
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Salut! Toata iarna nu am avut probleme cu  decapotarea , am testato mergea perfect ,dar la un moment dat mi-a aparut o eroare si nu mai decapoteaza , motorasul din spate il aud ca functioneaza , toate 4 geamurile coboara 2-3 cm si se opresc “ system error close conv top “ am scos motorasul electric care actioneaza pe cel hidraulic, era ud , am uscat tot , motorul electric l am curatat si verificat la electrician , am montat toate inapoi si tot nimic. 

Daca ma puteti ajuta cu solutii .... service de cabrio in zona cluj... 

ms !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna!

Decapotare iarna?:o Din cate tin eu minte producatorul nu recomanda decapotarea masinii la mai putin de 15 grade.

Primesc si eu ocazional eroarea mentionata de tine "system error close conv top" din cauza senzorului din portbagaj care devine confuz si nu mai stie daca este incuiat sau descuiat ... dar masina apuca totusi sa deschida geamurile si trapa si dupa o deschidere/inchidere portbagaj, decapotarea functioneaza.

Poti incerca sa o pui pe tester sa vezi cam ce eroare da...Mare grija la ce service duci masinuta! Sunt foarte putini cei care se pricep la un sistem de genul (am auzit numai povesti dubioase, chiar si in reprezentanta).

Bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai idee unde e senzorul respectiv? Merci de raspuns.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 weeks later...

Nu, din pacate :(

Ai verificat cumva si bateria? Procesul de decapotare este intrerupt daca masina detecteaza ca bateria da semne de uzura (cu mult inainte sa moara bateria definitiv).

Ai reusit sa gasesti un service ok?

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...
  • 11 months later...

Buna ziua am și eu o problema asemănătoare la un Eos din 2007, am decapotat-o la -0,5 grade și când sau lăsat toate geamurile jos , și trapa sa deschis puțin , mi-o apărut aceeași eroare si geamurile spate nu se mai ridica 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Acum 1 ora,o decapotai cam la jumatate,ca sa ma uit la cele 2 brate intre care se afla pozitionata trapa caci cam se strange apa pe la ele;luai contactul,dupa care impinsei luneta catre portbagaj;o ridicai inapoi foarte greu cu ajutorul unui amic,dar nu mai merge nimic sa capotez sau decapotez.Observ ca pe acele brate au cate un telescop,care unul este mai iesit in afara si altul mai bagat inauntru.Ce se intampla?

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

@invatacel nu ne spui si care a fost problema si cum ai rezolvat? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Desigur: in a 2-a poza se vede capatul unui telescop care actioneaza un cioc din metal.Acel cap al telescopului,trebuia impins la maxim catre in fata,catre motor,si eu nu puteam sa il imping nici cu vreun levier caci presiunea de ulei de era in telescop,nu ma lasa.Am slabit un surup la pompa hidraulica,dupa care a mers foarte usor sa imping capul telescopului,dupa care si-a revenit sistemul de decapotare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...
Bota bogdan

Ma poate ajuta cineva cum reinitializezi trapa la vw eos am dat jos motoraș și nu se mai închide de tot și nici treptele nu mai merg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dragos_balta

Un sfat ,va rog....dupa ce decapotez VW EOS 2.0....Nu se mai inchide complet portbagajul, si imi apare,normal, indicatorul si in bord. Trebuie sa trantesc tare ca sa se inchida.ce trebuie verificat???

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...
Type3-66 Mark

Vezi la clapetel laterale ca iese in afara alea m-ai fac figuri si la mine la fel faceau , daca da-i cu mana peste ele porneste si decapotarea si se inchide corect la loc dar na poate fi si de altceva .✌️

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Buna,am si eu o pb cu incuietoarea la portbagaj la un VW Eos. A ramas blocat pe inchis. L-am deschis manual din interior,la bancheta spate are un cablu de care tragi si se deschide manual. L-am deschis dar acum nu se mai inchide. Si nu mai functioneaza nici decapotarea. Probabil a murit motorasul de la incuietoare,dar decapotarea de ce nu merge? Daca trag cu degetul de catelul de la incuietoare acesta se blocheaza pe inchis,si in bord imi arata ca ar fi inchis,dar decapotarea tot nu merge

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...
On 04.02.2019 at 17:34, Darkdevil29 a scris:

Am rezolvat, era problema o siguranta 

 Salutare am și eu aceasta problema  cu vw eos 2.0 fsi din 2007 cu decapotarea ... imi spui și mie unde se afla aceas siguranță si in care  dintre panouri de siguranță o găsesc. 

 Mulțumesc frumos 

Modificat de R_a_z_v_a_n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!