Jump to content

Grecia


Thheo
 Share

Postare recomandată

In Halkidiki a fost cineva? recomandari? care din cele 3 peninsule merita mai mult? sa fie si plaja, dar sa fie

si un peisaj muntos? ( merg cu masina )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salutare forumistilor,

Eu m-am intors din Grecia. A fost super fain, am stat din perioada 28.05 pana in 7.06. Am fost eu cu prietena si cu masina din dotare: Matiz. (care se va transforma in cateva zile intr-o Fabia Charme 1.2 HTP )

Am fost in Halkidiki/Sithonia/ Athena Pallas - hotel de 4 stele... am prins o oferta din Timisoara si a fost super ok.

Dar sa incep cu inceputul:

Am plecat pe data de 27 mai noaptea pe la ora 4 din Tm. La ora 11.30 eram la Calafat si la ora 13 la bulgari. La "bunii" nostri vecini taxele clasice (vinieta + asa zisele asigurari de viata a 7 euro bucata). Si am pornit-o cu inima stransa spre Montana. Din cei aprox 100km care erau pana acolo (din Vidin) am facut cam 240km!! Ne-au bagat pe drumuri de tara cu sate (unele pustii de-a dreptul) si gropi la greu.... toata bucata ne-a intarziat cu mai mult de 1h 1/2 pt ca nu se putea merge ca lumea... in fine am ajuns la Montana si apoi spre Sofia a fost oka. Am mers si pe autostrada lor (destul de misto) Daca nu stiam ca sunt in Bulgaria, puteam spune lejer ca sunt prin alte tari straine.

In Sofia am trecut repede cu ajutorul sfaturilor de pe forumuri (linia de tramvai,borcanul....etc). Am iesit de drumul spre Pernik si totul a fost in regula.

La 40 km de Kulata, mergeam frumos cu 80km/h ca eram cam obosit si-mi sare in fata un politai cu radarul.. evident aveam fenomenala viteza de 105km/h (dupa capul lui) !!! Normal ca stia romaneste si a inceput cu amenintarile de 40euro si alte chestii de genul ca la ei nu e autobahn (de parca as fi fost in Germania). Intind hartia de 5 euro (pregatita de acasa...) si face tare urat si se pune pe scris amenda.. cand vad asta mai scot o hartie (de aceeasi valoare) si omul devine zambitor si-mi da actele si-mi ureaza drum bun (mama lor de hoti... rant.gif )

Ajungem in grecia pe la ora 22.30 si ne cazam la un hotel beton, dormim ca lumea si dimineata dupa dejunul (aveam si bufet suedez la hotel) copios am intins-o spre statiunea noastra.

Am ajuns pe la ora 14.00. Hotelul e de 4 stele http://www.athena-pallas.gr/english/index_gr.htm

Conditii super, chiar si ultimul vanzator o balmajea pe engleza... asa ca ne-am descurcat bine.

Noi am avut o oferta cu 10 nopti cazare si cu micul dejun si cina bufet suedez (450 euro pt 2 persoane: cazare + 2 mese pe zi) ... si ce mancare aveau pe acolo... si acum imi aduc aminte imi ploua in gura.

Au 2 piscine, una cu jacuzii, iar apa o fost calda in mare (chiar nu ma asteptam sa fie asa de calda pt vremea respectiva)

Din cele 10 zile numai in una o fost mai intunecat si atunci am vizitat Salonikul.

Intoarcerea acum... avand in vedere experienta cu Vidinul/Calafatul am decis sa iesim cat mai repede din Bulgaria asa ca am hotarat sa iesim pe la Bechet. Drumul de la Sofia la Bechet a fost snur. Daca nu cadea grindina prin Sofia si nu ar fi plouat in continuu pana la granita ar fi fost excelent. Deci am plecat la ora 9 de la hotel (din grecia) si am ajuns la Bechet la ora 18.00 (am scurtat Bulgaria cu cateva ore bune de mers fata de drumul de la dus... dar asa-i cand nu stii) Aici am ramas scarbit de vamesii bulgari. Au fost penibili.. toti cereau mita, dar toti!!!! pur si simplu nu-mi venea sa cred cat de penibili sunt...oricum am avut un pumn de fise de 2 si 1 euro si din aia le-am dat....asa de-al dracu!!

Daca vreti detalii, o sa le scriu si pe astea, numai ca, concediul a fost asa de fain ca nu mai vreau sa-mi amintesc de sacalii de vamesi bulgari....

Am ajuns la ora 21.00 in Craiova si am dormit in Hotelul Jiul din Craiova. Sfat: sa nu dormiti acolo pt ca e groaznic.... am dat 1,3 milioane pt o camera de 2 stele cu patul in panta si cu baia murdara... in fine am fost dezgustat, dar oricum am ramas cu parerea placuta despre concediu pe care nu o poate strica nimic...

Concluzie:

As mai merge in Grecia inca o data fara nici o remuscare, as stii pe unde, cum, cat si as face abstractie de vamesii bulgari.

Daca mai vreti si alte detalii va stau la dispozitie.

Numai bine si concedii placute in Grecia.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu acum m-am intors din Rhodos, foarte frumos, plaja suberba (am stat in Faliraki) F. multe obiective turistice (Lindos, Kamiros, Rodos, Simi, Panormitis, etc).. Preturi putin mai mari ca pe continent dar merita :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi ca Alex_eID vorbea de o excursie in Halkidiki, are un topic pe aici....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Horia46, multumim pentru informatii. Si eu merg in Grecia in septembrie, dar string date inca de pe acum. Ideea mea este sa merg tot pe la Calafat si sa ma intorc pe la Giurgiu. Marturisesc ca ma gindesc cu groaza la vamesii si politistii bulgari...Ca sa invat din experienta ta, te rog foarte mult sa detaliezi putin drumul optim intre Vidin - Sofia - Salonic. Desi am gasit pe autoroute, pe de o parte am inteles ca indicatiile nu sunt prea clare, pe de alta sint sigur ca acum tu il ai proaspat in minte si in plus ai si avut anumite patanii pe care vreau sa le evit. Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@adig

Pai ce sa mai zic... am intrat la ora 13 in Vidin am platit taxele aferente :) (nici azi nu am aflat daca trebuia sau nu sa platesc asigurarile lor medicale.... in fine) si am luat-o direct spre Montana; din pacate drumul E79 e in reparatii capitale pe acolo... asa ca a trebuit sa mergem pe multe ocolisuri, sate intregi pustii numai cu nume scrise in slavona... am mers zeci de km fara sa stiu pe unde ma aflu (oricum harta nu era up-to-date)

Din Montana drumul a fost oka pina in Sofia, cu marcaje ok, deci nu te pierzi. In Sofia trebuie s-o iei pe centura si sa urmezi Pernik-ul (Kulata nu apare tot timpul pe indicatoare) iar la prima intersectie cu linii de tramvai si piatra cubica, faci dreapta si mergi tot inainte...

Din Sofia pana in Salonik drumul este brici, mergi intins fara probleme (acuma depinde de noroc... eu am fost prins de un politai si a trebuit sa cotizez.... :unsure: )

Acuma dupa ce m-am intors, recomand oricui sa treaca pe la Bechet; scurtezi Bulgaria cu 2 ore. Partea mai nashpa la Bechet sunt vamesii care cer mita cu nerusinare... dar daca va inarmati cu rabdare si fise (aveam si hartii de 5 euro, dar le-am dat fise pt ca merita!!) o sa treceti repede.

Alte sfaturi nu prea mai am. Oricum transportul a 2 persoane cu avionul din Tm-Salonik aste in jur de 400euro, iar noi am platit transportul si ce ne-am mai invartit pe acolo in jur de 200-250 euro (cu tot cu spagi + o noapte la un hotel in Grecia unde am dormit).

Numai bine.

Horia

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu m-am intors din halkidiki, am fost in Kassandra in localitatea Siviri.. ce sa zic, superbe locurile, apa, serviciile..etc

M-am tot plimbat cu masina prin toate peninsulele si pe partea cealalta spre katerini si tot in halkidiki as merge in continuare.. este mai linistit si cu plaje mai frumoase si mai ingrijite.

Din punct de vedere al traficului in Bulgaria am dat 2 spagi la dus si una la intors.. 2 pt. radar ( una a fost tzeapa ca detectorul nu a zis nimic.. dar cearta-te daca poti ), iar una pentru depasire cand era semn de interzis. In Grecia superbe drumurile insa grecii astia conduc aiurea si se vede ca nu este politie pe drumuri ( un singur radar am gasit imediat la iesirea din vama ). Trebuie sa va spun ca grecii nu stiu sa foloseasca semnalizatorul, insa totusi se asigura cand trec de pe o banda pe alta, nu respecta semnul STOP.. e un fel de cedeaza trecerea, iar cedeaza trecerea e chiar optional.. intai intra in intersectie si apoi observa daca aveau loc sau nu. Motocilistii un poarta casti si nu respecta culoarea rosie la semafor, iar majoritatea automobilistiilor mai ales prin orase nu prea au treaba cu incadrarea pe banda.. merg pe mijloc ( m-a disperat asta pe drumul intre Salonic si Nea Moudania.. din 2 benzi ei le ocupa pe amandoua deodata.. se dadeau la o parte, dar sunt aiuriti rau ). Si cel mai mult m-a disperat numarul de masini fara numere de inmatriculare.. niciaieri nici macar in parbriz.. m-am gandit ca poate a venit mafia peste mine ;)

Btw.. spaga prin bulgaria ar fi cam de 10eur pt. chestii mici, iar daca depasesti cu peste 40 viteza cum am facut eu, a trebuit sa scot 20 pt. ca nu i-a convenit.

Am fost foarte placut impresionat de bulgarii unde pe un drum deviat din cauza reparatiilor dupa Sofia s-a luat unul dupa mine, era un politist in civil si mi-a dat o harta si m-a condus cu masina vreo 7 km sa imi arate drumul... la inceput mi-a fost frica ca vrea sa ne casapeasca ceva.. ;) era doar foarte amabil.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am uitat sa mentionez de faptul ca grecii depasesc pe linie continua si in zone de interdictie la greu... daca lor li se pare ca vad bine este de ajuns.. mai nasol cand te trezesti pe contra-sens dupa o curba cu un astfel de caz...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

M-am intors alaltaieri din Corfu. Daca vrei in acelasi timp plaja si peisaj muntos, in Corfu gasesti din plin!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

M-am intors alaltaieri din Corfu. Daca vrei in acelasi timp plaja si peisaj muntos, in Corfu gasesti din plin!

Salutere, Beatrix saptamana viitoare plec si eu in Corfu (Acharavi), spune-mi si mie te rog datalii despre drum.

Am deja ruta Buc. - Igoumenitsa, am luat-o de pe viamichelin.com. Este destul de clar pe unde sa merg, problema se pune la detalii, poate poti sa-mi spui tu cate ceva.

De ex. nu cred ca pot ajunge intr-o singura zi in Corfu ( plec la 5:00 AM din Buc, dar la Bulgari am auzit ca nu poti merge taresi sunt 1060 km), va trebui sa ma opresc o noapte pe undeva, vreau sa trec de Salonic si sa ma opresc undeva pe la Metsova s-au chiar Grevena - ai idee unde as putea dormi ieftin si bine ( pe net. am gasit numai hoteluri la 100 e).

Mai spune-mi te rog si ce taxe sunt la Bulgari si cat e feribotu catre Corfu, se plateste in func. de nr. pers.?

Apropo, te-a intrebat cineva de carte verde la masina?, ca tare nu as mai da 50$ si pe asta!

astept detalii

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din pacate nu te pot ajuta. Am fost cu avionul si am inchiriat masina acolo. Pot sa-ti spun ca drumurile in Corfu au asfaltul bun, fara gropi, dar sunt f. inguste (exceptand drumul principal care leaga capitala Corfu de Lefkimmi in sud si spre Glyfada, Paleokastritza in vest, pe coasta nordica si inapoi in capitala, care e drum normal), serpuite, cu urcusuri abrupte si coborari in pante ametitoare. Ne-am si ratacit de multe ori pe un drum de coasta in vestul insulei, intre Agios Georgios - Agios Gordis si Glyfada. Drumurile sunt prost specificate sau indicatoarele lipsesc cu desavarsire. Dar a fost foarte pitoresc, prin paduri de maslini si sate stranii, cu marea aparand prabusita printre stanci. Daca era masina mea, cred ca imi pria mai putin. Oricum, sa mergi sa vezi, in plus fata de destinatiile consacrate (capitala Corfu, Achillion, Paleokastritza, Sidari) statiunile Agios Gordios si Glyfada. Au cele mai bune plaje si peisaje superbe.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

M-am intors de curand din Grecia, am fost in insula Skiathos. Drumul la bulgari e destul de bun, dar plin de radare si nu fac semn cu faryrile decat pana in Sofia, ceilalti nu prea au auzit de asta. La Sofia trebuie mers neaparat pe centura, altfel e jale mare. Radarele la bulgari le tin de multe ori pe instant on, asa ca detectorul nu a fost de prea mare ajutor, decat in cateva cazuri. La greci am mers pe autostrada 90% din vreme asa ca nu am avut probleme cu politia.

Insula a fost superba, puteti gasi poze aici: http://alex.matco.ro/gallery2/main.php?g2_...navId=x4e583231

Modificat de Tzeposul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am fost in insula Skiathos. Drumul la bulgari e destul de bun, dar plin de radare si nu fac semn cu faryrile decat pana in Sofia,

Cum ai ajuns pe insula? Ai luat si masina sau ai abandonat-o pe continet? Cum sunt drumurile pe insula?

Am vrut si eu sa ma duc anul trecut, insa din cauza transportului am renuntat si am luat-o cu avionul in Creta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe insula am ajuns cu Ferry, cost cam 53 EUR dus si la fel intors+ costurile pt pasageri (13 adult si 6,5 copil). Drumurile pe insula e de fapt drumul, e o singura sosea de asfalt de vreo 16 km si 2-3 bretele, in rest sunt drumuri de pamant, dar f bune. A reusit sa mearga pe ele pana la plaja un amic cu un Peugeot 407 fara nici o problema. Daca faci socoteala cat costa parcarea in port la Volos+masina inchiriata pe insula+comoditate merita banii, asta daca nu vrei sa te dai cu scutefrul toata ziua (10 EUR/zi). Aerotravel avea curse charter pana in Volos si apoi cu vaporul pe insula, dar nu stiu daca te luau si daca nu aveai cazare la ei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va salut,

si eu vreau sa plec pe 8 iulie,cu sotia si fiul, in Pelion (Damouchari) si sunt destul de stresat de trecerea prin Bulgaria. Ma intereseaza daca ferry-boat-ul de la Bechet are un program fix si ce sanse de trecere mai am daca nu reusesc sa ajung la prima ora acolo.Exista vreo posibilitate de cazare in Bechet?

Va multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@dan-777

daca treci pe la Bechet o sa ai drum f bun pana in Sofia. Fara probleme. Ferry de la Bechet sta pana se umple si apoi trece, asa ca totul depinde cate tiruri trec atunci cand ajungi tu in Bechet. Daca sunt multe, treci imediat, daca nu poti sta si 2 ore....

Cazare in Bechet? Nu am vazut asa ceva, oricum e numai un sat. Poate ai noroc sa gasesti. Si eu i-am intrebat pe vamesi de cazare in Bechet (la intoarcere din Grecia) si mi-au recomandat calduros sa merg pana in Craiova.

Numai bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In Halkidiki a fost cineva? recomandari? care din cele 3 peninsule merita mai mult? sa fie si plaja, dar sa fie

si un peisaj muntos? ( merg cu masina )

Pai sa incepem cu inceputul pe athos tre sa ai patalama de la mitropolie doar ca sa intrii sa vizitezi; daca ai si nevasta/prietena deja esti in mare incurcatura. :)

Mai ramin doua: sithonia / kasandra

Peisajul este superb pe amindoua; sa dai roata cu masina ca nu ai ce sa regreti. Pe amindoua gasesti stanci si peisaje f. frumoase. Pt. athos poti sa faci o curoaziera (pleci de la baza peninsulei 2 pe partea dinspre athos - mergi printre cele doua pina in virf si te intorci pe la baza muntelui athos - si vezi toate minastirile. escala faci fie la baza muntelui athos (partea turistica) fie pe o insula. pleci dimineata si te intorci la 18.00 daca nu ma inseala memoria. Sa ai cardul de memorie gol si bateriile incarcate :D

Conteaza mai putin unde stai: eu pe plaja din dreptul vilei am stat fix o singura data in singura zi in care a plouat. Am eu doua locuri sa-ti recomand pt. plaja: Panagias bay si nikita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai ramin doua: sithonia / kasandra

Pe Sithonia este mai liber (e mai putin aglomerat decat pe Kassandra), nu ca pe Kassandra ar fi foarte aglomerat. Nu se compara cu forfota din Paralia.

Al doilea avantaj pt Sithonia este ca e mai ieftin decat pe Kassandra, nu neaparat cazarea ci mai mult serviciile.

Oricum merita vizitate amandoua ca sunt foarte frumoase.

Eu am fost anul trecut pe Kasandra, langa staiunea Kalitheea si a fost foarte frumos. Regret foarte mult ca nu o sa reusesc sa ajung si anul asta in Grecia.

Pe Sithoria merita sa te duci macar o zi in Neos Marmaras. E un portuletz foarte frumos, cu o gramada de magazinuri de suveniruri (hand made) ieftine si mai deosebite fata de ce gasesti peste tot.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Servus..

Si eu vreau sa merg in insula Thassos cu masina.Cine a mai fost imi poate spune ce drum sa folosesc pina acolo?

Luigi Vicol

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am fost eu in Thassos - giurgiu - sofia- Grecia (kavala este portul).

Povestea e cam asa la Giurgiu vestitele taxe si suprataxe de dezinsectie, deratizare si aviara sunt OPTIONALA dar prezentate ca obligatorii. Detectorul nu merge la bulgari si la greci n-am prins radare. Politistii bulgari sunt pusi pe japca si totul este de cum pui probl. costul unei opriri este de min.5E teoretic si 10E practic la ceva cu depasiri semafor (lucruri aflate la dus).... Dar pot sa va zic doua lucruri traite la intoarcere:

A. Radar 185 localitate rezultat un pachet cu 8 tigari intrucat E nu mai erau decat pe card si dupa numeroase parlamentari si nervi am plecat.

B. Un amic cu care am fost oprit de acelasi radar ~100 dupa 15 min. si NU A DAT NICI UN SFANT. S-a dat jos s-a certat s-au "injurat" si l-au lasat sa plece dupa amenintari blabla. Ca sa stiti pe viitor - celebrul "protocol" cu care va ameninta este mama lui Proces Verbal si NU au voie dupa lege sa va retine NICI UN ACT.

La ferry ~100E 2 masini +6 oameni dar la intoarcere am descoperit cu 60E dar mergi pe insula mai mult cu masina (oricum ai ce sa vezi).

Grecii sunt amabili dar dc mergi la multe stele si nu ai bautura platita cam orice decent (fresh, cola, cafea, bere) 5E. Mancarea in 6 oameni in orice taverna - 80E (toti evident). pe insula o sa gasesti o localitate mai mare - are si politie asta e un indiciu (nu mai stiu cum ii zice) unde o sa gasesti ~20 taverne chiar pe strada cu politia din care cateva si cu terase acoperite - alege-o pe penultima si incearca orice cu peste. Crede-ma chiar merita sa te invarti un pic dupa indicatiile mele vagi. Top of all.

Duty-ul grecesc e slab si scump la bauturi - cafea - diverse in schimb e ok la parfumuri.

Bafta, drum bun si vreme frumoasa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare, vineri seara m-am intors din Grecia, mai exact din insula Corfu. Tranzitat toata Grecia si Bulgaria - daca cineva are vreo intrebare ii raspund cu placere.

Ce pot spune pe scurt:

1. Grecia, servicii bune la preturi normale, plajele arata super, merita sa mergi!

2. Bulgaria - drumuri bune, cam aglomerat insa, ATENTIE la RADARE, pur si simplu te v

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nadir@boosted.ro

ce va pot spune am fost in insula thasos MERITA TOTI BANI

Preturi foarte ieftine (in comparatie cu ce gasesti in romania) Mancarea mult mai ieftina decat la noi mai ales daca compari si cantitatea in raport cu calitatea !!!!!

va recomand hotelul papagheorghiu este un hotel de 2 stele + (sau B cum zic greci ) care este ca un hotel de 3 stele + la noi + Ca este foarte curat

ca restaurante/taverne va recomanda STELIOS se mananca super ieftin si BUN

mai recomand si plimbarile cu vasul se gaseste in portul de la potos sau de la limenaria ( apropo in limenaria gasiti hotelul si restaurantul de mai sus)

costuri

hotelul de mai sus 25 euro camera /zi are 2 paturi tv aer conditionat baier proprier CURAT termopan ca sa dormi linistit :))

plimbarea cu ferrybotul costa 3,5 euro de persona si 18 euro pentru masini ( daca mergeti cu agentii si sunteti mai multi se plateste 3 euro)

ca exemplu sa stiti cat de ieftina e mancarea o portie de calamari costa 6,5 euro si este o portie bine pregatita si FOARTE MARE !

souflaky = frigarui o portie cost 6 euro si credeti-ma ca nu apuci sa o mananci pe toata

a toate astea contin o garnitura de obicei cartofi prajiti si este inclusa in pret !

la supermaerket un BAX de apa costa 1,4 euro 6 sticle a cate 1,5l sticla

FOARTE IEFTIN !!!!!

souces si vacanta placuta !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Laurentiu: m-ar interesa si pe mine cum se trece cu ferrybot-ul, pe unde ai fost in Corfu, care sunt preturile, etc? Merci anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!