Jump to content

Grecia


Thheo
 Share

Postare recomandată

La intoarcere am ajuns pe la ora 18.00. Era ceva coada si la Bulgari (pana in sensul giratoriu - vreo 30 de masini) si la romani - tot cam asa.

Nu m-am uitat la ceas - probabil am stat vreo 30-40 de minute.

De curiozitate a primit cineva amenda de la camerele din Bulgaria sau Grecia? Erau foarte multe in special in Bulgaria cam pe tot traseul.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 10 months later...

Ieri am stat maxim 20 min la vama Kulata in jur de ora 14.

E posibil ca situatia sa revina la normal si am observat ca vamesii greci faceau eforturi sa fluidizeze trecerea prin punctul vamal.

 

Modificat de GABIVVX
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mersi de info...continua testarile aleatorii? Desi in ritmul asta pana la sfarsit de August cand avem noi programat concediul in Grecia cred ca Romania o sa fie exclusa ca si Serbia acum :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din pacate si din prostia noastra o sa fie testat fiecare roman care intra in Grecia.

Aseara am dat o fuga pe la 22.30  pe strada "cu detoate" din locatia noastra si am ramas surprins de aglomeratie.

Strada era plina  de romani si distantare sociala ...nu exista.

Ieri am ajuns si la Golden Beach Thassos,lume multa...parca nu exista covid 19.

Si ca sa va fac pofta de Grecia...

 

 

 

 

 

20200710_101546.jpg

Modificat de GABIVVX
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cumnatii mei au plecat din Romania spre Grecia ieri, cu avionul din Viena. 2 adulti, 2 copii.

Au mers cu masina pana la Viena ( nu i-am intrebat nimeni nimic pe drum, nici la vami, nici pana la aeroport ). In aeroport aceeasi procedura, liber la vama, nu le-a masurat nimeni temperatura, nu i-a controlat nimeni de acte extra/teste covid/etc, decat procedura standard. Pe avion toata lumea relaxata. 

Parca in Rhodos sau Thassos s-au dus ( nu sunt sigur ), la Greci in aeroport la fel, nicio pb, la hotel din nou, fara intrebari, teste, luat temperaturi... parca n-ar exista "covid"...

Am mai discutat si cu prieteni care au plecat spre Grecia, cu masina, prin Bulgaria, si cozile au fost de 15-30min maxim... chiar daca e o singura vama deschisa... nu i-a testat nimeni la vama.

Nici nu stiu ce sa mai cred. Daca ne uitam la stiri... e JALE peste tot :) 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Jale a fost! Dimineața! Eu am ajuns în vama la Kulata fix vinerea trecuta, când urlau toate televiziunile de cozile din vămi, dar la 21:30 și am stat fix 2 minute. Nici talonul de la mașina n-am apucat sa îl arat și de formulare doar ne-a întrebat dacă le avem și atât. Teste se făceau chiar lângă ghișeu, erau 2 măsuțe scoase, dar pe noi nu ne-au testat. 

Pe aici poarta masca toți angajații, de la chelneri pana la casierii din super market uri, dar atât, n-am văzut pe nimeni altcineva cu masca. Inclusiv cei câțiva românași de-ai noștri care tuseau de mama focului în magazine fără măcar sa-și pună mana la gura dar na... de-aia suntem pe primul loc în Europa la numărul de cazuri noi... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cum ce sa mai crezi? televizunile ar spune orice sa nu plece banii din tara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Fiul meu vrea sa mearga in Grecia cu masina prin Serbia - Macedonia, masina este pe numele meu.. are nevoie de declaratie notariala?
Daca a fost cineva in situatia asta, adica sa mearga cu o masina care nu este pe numele lui, il rog sa raspunda

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pe traseul Bulgaria-Grecia am fost de cateva ori cu masina pe numele altcuiva, fara declaratie.

cu masina pe firma, mi-a trebuit hartie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Muale Nu iti trebuie hartie nicaieri in UE, indiferent ca e masina de firma, personala, a altcuiva, inchiriata. Stii foarte bine ca Superb-ul pe care l-ai scapat de cateva kile de par, e inmatriculat in Cehia si calatoresc cu el prin toata zona Balcanilor. 

Plus am avut toamna trecuta o masina inchiriata de schimb, de la Autonom, care mi-au dat hartie, dar vamesul roman mi-a spus ca nu e nevoie de asa ceva in Uniunea Europeana, doar buletinul si talonul.

Cu masina pe firma, nu verifica nici in Serbia cu siguranta, colegul meu de la Timisoara, vine prin Serbia cand mergem in Bulgaria.

Modificat de Luciosu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Talon si buletin, in Bulgaria.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Chiar nu e nimeni care a trecut prin Macedonia cu masina imprumutata?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

M-am intors aseara din Grecia, Sitonia - Toroni. 

 

Plecand din vestul Romania, am mers prin Serbia - Macedonia - Grecia.

 

Serbia - pana ajungi la autostrada, ai drumuri rele prin sate/catune. Le cunosc destul de bine pentru ca mergeam des si la ski in Serbia. Dar tot mai rele sunt, de la an la an. Cred ca a fost ultima experienta prin Serbia. Autostrada e buna. Sunt 3 portiuni de santier in lucru. La intoarcere, intr-o zi de luni, am stat destul de mult la fiecare santier. Pare sa mai dureze mult timp pana se va circula normala pe portiunile respective.

 

Macedonia - doar autostrada, drumuri praf. Am fost cu Jeep-ul (jante 20", suspensie perne aer). Mergi linistit si dintr-o data intri in transee. Daca apar semne indicatoare cu drum denivelat si limita de 80 kmh, trebuie sa reduci urgent la 60 kmh. 

 

Grecia - nu am mai fost in Grecia de 7 ani. De cand am intrat in tara, mi s-a parut deprimant. Jumatate din cladiri/afaceri/statii de alimentare sunt parasite, vandalizate. La intrare in tara e un drum expres, cu limita 110 kmh, 2 benzi pe sens, unde se circula care cum apuca. Nu se aplica nicio regula acolo. 

In afara chiar de bratul Sitonia, drumurile le consider foarte proaste. 

 

La dus am stat cam cate 10 minute la fiecare frontiera, la intoarcere am stat 1 ora la intrarea in Serbia.  La fiecare vama am prezentat direct buletine, talon, permis. La Macedonia au cerut si Cartea Verde.

 

Concluzia mea: nu ma mai duc in Grecia, si daca ma mai duc, nu ma mai duc cu masina. Anul trecut in Croatia (la acelasi buget de cazare, hoteluri de 4*) a fost mult peste la orice aspect, dar fara transee pe drumuri, fara stat prin vami..

 

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

M-am intors si eu de cateva zila tot de pe Sithonia ... (am intrat pe la Kulata in Grecia) ... drumurile mi s-au parut ok spre foarte bune :) . Mai putin drumurile spre plaja ... am bagat masina pe niste drumuri de tara vai de ele (cu Leon-ul nu intram pe-acolo ... Mazda cx30 a mers).

 

Dar calitatea serviciilor mi se pare ca a scazut foarte mult ... preturi umflate (cazarea a fost ok dar si 230e/noapte). Anul viitor probabil schimb pe Croatia/ Spania.

 

2 ore am stat la Calafat la intoarcere .

Modificat de RazvR
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Legat de benzinarii, ce ati recomanda la greci?

Pana acum am citit ca la alea independente e la noroc, BP ar fi totusi de evitat, altii au ramas dezamagiti de Shell 100. De Aegenean nu am citit de rau, dar inca e timp ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tocmai ce am venit din Grecia si nu am avut probleme cu BP, am alimentat motorina standard. Benzina am alimentat de la Eteka, insa acum trei ani de zile, nu am avut nici atunci probleme. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe mine ma intereseaza in special benzina superioara, dar tind totusi sa cred ca un motor in parametri nu va avea probleme la mici abateri de calitate ale carburantului. Mai ales ca grecii au majoritatea masinilor pe benzina, deci orice statie cu carburanti sub-standard nu ar avea cum sa reziste

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eko / BP / Shell ... de la astea am alimentat cu benzina "superioara".

 

In general fac plinul in Bulgaria la iesire / intrare ( e si mai ieftina + OMV) ....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!