Andi TDI

Reset adapt. ECU - clapeta acceleratie

599 posts in this topic

am si eu o problema ...sper ca am postat corect deoarece sunt la primul post pe acest forum , am folosit "search" ...problema mea sta in felul urmator ...am cumparat un polo 2001 1.4 mpi ...si am intampinat unele mici probleme..lam scanat cu vag-com si mia iesit sonda lambda (nefunctinal) si senzorul de temperatura la motor (cred ca la apa ) intermitent ...merge cand vrea el , masina are trepidati la relanti (parca ar merge in 3) si relantiul variaza de la 800- 1100 si la rece si la cald

am verificat si clapeta de acceleratie (vizual) impreuna cu mecanicul dar el a vazut ulei pe clapeta de acceleratie,mai mult de cat este normal a spus el,si a zis sa nu schimb sonda pana nu vad daca masina "papa" ulei pentru ca as putea sa o stric din nou.voi ati gasit ulei pe clapeta ? care ar putea fii cauza ???daca curat clapeta poate aparea "acel ulei" din nou ? merita sa schimb lambda ? ....si daca imi puteti oferi o solutie ca masina sa nu mai tremure si sa nu mai varieze relantiul ....pentru ca fiecare mecanic vorbeste pe limba lui si nu m-a convins niciunul :D

Edited by raul11
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schimba senzorul de temperatura apa motor....ca sa scapi de pornirile dificlie la rece.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se poate inlocui ECU de la un motor de 110cp la unul de 90cp si sa functioneze?

1. Bine ai venit pe forum.

2. Te rog sa citesti regulamentul si sa folosesti functia SEARCH.

3. Aici se discuta despre motoare pe benzina; folosind(cum deja am spus) search, puteai gasi ACEST TOPIC , chiar in aria motoarelor diesel.

Edited by xxnelu
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Am si eu un polo classic din `98 1.6 8v 55Kw benzina cod motor AEE si clapeta de acceleratie a fost inlocuita.... a mers ok... pana cand intr-o zi am dat clapeta jos si am curatato si cand am puso la loc.... am pornit motorul mi-a sarit la 3000rpm apoi ramane constat la 1100rpm la relanti iar in mers sau pe loc , are momente cand se tureaza singura la 1800rpm... am fost la un tester si cica " a reglato" dar nimic.... nu inteleg ce si cum si unde tre sa fac sau sa ma duc... pls help!!!! :vinemosul::banghead::Driver::banghead:

o intrebare off topic .. eu am Golf 3 96, 1.6 MPI 55KW , am tot 8 v ?;))) . si referitor la clapa .. asa mia facut si mie , aveam oscilatii , si am zis sa curat clapa . am curat .. sa turat la 3000 .. sta putin si isi revine , asta numai seara sau dimineata cand e motoru rece . am facut vreo 5 diagnoze . dar degeaba .. a zis ca totul e ok ..

Alti colegi de pe forum si alte persoane au spus ca isi revine ea . usor usor . pana transmite valorile .

Acum am oscilantii la relanti , dar nu e de la clapa .. cel putin pentru moment .. o sa schimb bujiile , capac delco , iar dupa daca tot persista .. ori fise , ori motoras relanti .

pe diagnoza nu mia dat nici o eroare.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am cumparat masina din semnatura de aproximativ o saptamana si la relanti avea fluctuatii intre 800 si 1200, cand porneai aerul conditionat avea tendinta sa se opreasca si cand plecai de pe loc daca nu accelerai cam pe la 1500 dadea sa se opreasca din nou, in consecinta, citind acest topic am curatat cu un prieten clapeta care era foarte murdara dar mai mult pe spate pana a devenit la culoare ca inoxul.

Am montat clapeta la loc si am facut adaptarea cu VAG COM-ul dupa cum urmeaza:

engine 01; adaptation 10; canalul 00; salvat valoarea 00; canalul 060 salvat "setarile initiale"

Motorul merge perfect, fluctuatiile au disparut complet, nu mai da rateuri si nu mai da sa moara in sarcina, motorul este foarte vioi, se accelereaza usor pana pe la 6500-6700 turatii, deci la mine a mers perfect adaptarea facuta la 90 grade.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

mi-e mia facut pe 098 ... e diferenta de la motor la motor sau ?

Edited by xxnelu
Te rog sa nu mai dai QUOTE/REPLY la mesajul anterior. Foloseste Add Reply.
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

060-acceleratie electronica

098-acceleratie pe cablu, asa reiese din acest topic daca l-ai citit de la prima pagina

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
o intrebare off topic .. eu am Golf 3 96, 1.6 MPI 55KW , am tot 8 v ?:mop:)) . si referitor la clapa .. asa mia facut si mie , aveam

Verifica senozul de temperatura (pe termostat), este pe undeva pe forum si cum se repara folosind un termistor.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

se ocupa cineva in bucuresti de curatat clapeta de acceleratie? :Driver:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut! poate sa ma ajute si pe mine cineva? pls!!! Dimneata cand o pornesc trebuie sa tin piciorul putin pe acceleratie(1-2min.), cand pornesc AC se opreste motorul, relantiul era foarte scazut dar in urma curatirii clapetei relantiul a revenit la normal (doar cand se incalzeste masina). dar celelalte probleme persista. A m fost la 2 service uri si in urma diagnozei da codul de eroare 00282 -Valva control acceleratie( la primul mec.) si parca(nu mai sunt sigur) Acuator clapeta acceleratie( la al 2-lea mec) .Mi-au spus ca trebiue sa cumpar clapeta de acceleratie. Chiar trebuie ? sunt cam sceptic si cu mecanicii astia. Stie cineva ce ar trebui sa fac? sau un service bun pentru problemele astea in bucuresti sau poiesti? Stau si caut de ceva timp clapeta pe la centre de dezmembrari .Multumesc!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut!

Am citit to topicul si am gasit 2 termeni despre care as vrea cateva detalii:

1. Clapeta acceleratie - ce face, care sunt simptomele cand trebuie curatata?

2. EGR - unde se afla si care sunt simptomele cand trebuie curatat?

la motor AUS clapeta este cea din poza?

Daca la accelerare da putin in nas, sa fie de la clapeta sau de la EGR?

11032009697.th.jpg

Multumesc!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
... in urma curatirii clapetei...

Salut,

Dupa curatare s-a facut adaptarea cu vagcom?S-au verificat/curatat contactele din mufele de la clapeta?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

ieri am desfacut capacul la filtrul de aer si am gasit clapeta aceea, si este ca in poza de mai sus, dar nu am avut cheie tubulara sa scot carcasa de la filtru de aer si am amanat lucrarea; In schimb am gasit in capacul filtrului de aer o "teava" prin care trec gazele care vin print furtunul acela negru, acea teava are in capatul unde se mufeaza cu furtunul un soi de supapa pe care se depun reziduri (ulei si o chestie neagra). la mine avea destul de multa mazga dinaia neagra, e bine sa verificati si asta la masina dvs.

Am incercat sa apas cu o surubelnita pe clapeta sa o intorc sa vad daca are "gudron" pe ea, am reusit sa o intorc dar nu destul pentru a vedea daca are sau nu....

Chestia e ca am proptit o surubelnita in acceleratie si m-am uitat sa vad daca se deschide, si ciu-ciu, la 3000rot/min era inchisa, e normal?

Multumesc!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa ce am facut o resetare a clapetei la cald , in dimineata asta , am sa fac la rece..

deoarece mie doar dimineata sau seara mi se tureaza ,, poate reusesc ceva.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu stiu ce a insemnat pentru mecanici treaba cu adaptarea ca dupa ce au dat cu spray pe la conectorii aia de la mufa si la calculator, parca au verificat niste fire,au facut doar sa mi arate ca eroarea persista. Relantiul si a revenit dar problema e k motorul moAre la pornirea AC si dim. tin piciorul pe acceleratie .

Am omis sa va spun dar inainte cand puneam contactul, in afara ca se auzea pompa si ce mai b

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Azi am dat filtrul jos , si am pornit masina de dimineata ... am oservat ca clapeta nu se misca cand motoru se tureaza , iar imediat daca apas pe acceleratie , isi revine la turatia ei .

Sa fie din senzor temperatura ? sau motoras relantii ? oricum clapa nu se misca .

Sa fie debitmetru aer ?

unde le localizez - senzor temp , debitmetru ? cat ma costa sa schimb . ce pot face .. sau din ce ar fi ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,am si eu o problema....dar nu stiu daca e de la clapeta sau de la sonda lambda(mentionez ca am chek engine aprins).Dimineata cind o pornesc,sau si ziua dupa 10-12 ore de stationare,se tureaza pina la 1200,si acul se misca usor intre 1200 si 1000,timp in care masina are un tremurat usor,vreme de 20-30 secunde,dupa care isi revine.Intrebarea mea este;Este normal asa ceva?Sa fie din cauza clapetei?Sau de la sonda lambda?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru a gasi raspuns la problema ta, mergi mai intai sa-i faci o diagnoza. Oricum, mai greu sa fie ceva legat de sonda lambda daca, problema se manifesta si la pornirea motorului (la rece). Poate fi si senzorul de temperatura a lichidului de racire.

LE: mai am o rugaminte, sa scrii despre o problema DOAR intr-un singur topic...vezi regulamentul.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ceva timp nu imi mai intra socul automat. Se intampla de cand am curatat clapeta de acceleratie si EGR(au fost apoi adaptate). Oare sa mai incerc o alta adaptare ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut

rica_42 - sonda lambda sigur..am postat eu pe undeva tot fenomenul - vezi ca e sonda din fata,din acordeon...

dar asa cum spunea si xxnelu - fa-i o scanare cu vag-com sa sti exact.

gavrochem - am o intrebare pentru tine unde/cine/si cum ti-a facut adaptarea aia de clapeta ?

am postat undeva un extras intreg din SOTE/etka/autodata..sau altceva in care era o lista intreaga cu motoarele carora li se adapteaza clapetele dupa schimbarea corp carburatie parca- si nu vazusem decat cateva Diesel si atat - NICI un benzinar

cand ai curatat-o ai scos corpul carburator de pe masina si l-ai facut bucati pe bancul de lucru? l-ai tinut in carburol?..apoi la remontare nu mai aveai realanti si a trebuit sa faci acea "adaptare"..sau cum sa intamplat?

te rog explica-mi si mie procedura prin care ai realizat asta

merci

numai bine

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Revin cu problema mea ... socul automat. Nici la temperaturile astea de 1, 2 grade nu intra. Masina porneste la 800 rot/min.

Inainte sa apara "problema" asta, clapeta a fost scoasa de pe masina si curatata. La fel si EGR. Dupa remontare am facut adaptarile cu motorul cald (la 90). Relanti perfect stabil.

Imi aduc aminte ca inainte de curatare, cand puneam dimineata contactul, auzeam pt. putin timp cum lucreaza motorasul clapetei. Acum nu prea il mai aud. Erori nu sunt.

Daca nu trebuia facuta adaptarea, cum pot rezolva problema?

Dar daca as incerca o readaptare cu motorul rece ?

A mai intalnit cineva situatia asta ?

Multumesc anticipat.

Edited by gavrochem
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cam la ce pret e acuma o clapeta de acceleratie? Multumesc

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
intrebare 1: da

intrebare 2: operatiunea trebuie facuta cu motorul cald; daca tot nu merge atunci probabil trebuie schimbata clapeta (sau ECU); dar pana atunci ar mai fi de investigat, pt. ca sunt piese f. scumpe

salut, vad ca te pricepi si esti din Buc

am un g3 1.4 abd

uneori se opreste in mers, permanent dupa ce scade socul, tremura neregulat la relanti, initial stand fix la 900 (putin sub este oscilatia) si la peste 90km/ora nu mai are putere aproape deloc, in mers, cand schimb treapta de viteza si apas ambreiaj, acul turometru, scade pana la 650-700 si revine incet la un 900, am schimbat saptamana asta, capac delco, bujii, verificat hall contacte, cabluri

ce mai trebuie verificat?

ce sa ii mai fac, ca m-a adus la disperare

un service in acelasi oras cunosti, care sa se priceapa?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut.. motor 1,8t 150 cp, AUM, mergea bine, dar totusi am zis sa curat clapeta pt ca nu a fost curatata niciodata. Am dat-o jos, am suflato cu spray pt curatarea discurilor, pt ca dizolva bine mizeria. AM miscat de clapeta sa o pot curata bine, apoi am pus-o pe masina. este o clapeta elctrica(fara cablu), am dat o cheie, un tziuit foarte ciudat si urat, si motorul nu sta la relantiu, asta dupa ce am curatat clapeta, apoi am intrat cu vag comul la grup 60, am adaptat clapeta, la fel, si imi da eroare la clapeta, ca throttle adaption not started, la Engine, stie cineva de ce sa intamplat lucrul acesta, si de ce, a fost o simpla curatare, apoi pornirrea, inainte de adaptare, are asa legatura, sau????? Deci tziue, cum nu mia tziuit niciodata, si nu sta la relantiu..... cine ma poate ajuta roby200487@yahoo.com pe msg . mersi anticipat

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

vezi in primul rand sa nu fi uitat sa bagi la loc vreun furtun de la aer. apoi e posibil ca acea curatare de clapeta sa fi creat un mic spatiu in zona clapetei pe unde trage un aer fals.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.