Jump to content

Probleme Skoda Felicia


Stelu2006
 Share

Postare recomandată

Salutare tuturor.

Mi-am luat si eu acum vreo 2 luni o Skoda Felicia si tot cam atiunci au inceput problemele :P despre ce e vorba:

1 cind pornesc motorul creste turatia pina pe la 1200-1400 rpm dupa care scade pina se opreste de tot :) . la a 2 cheie de obicei merge

2 dupa ce reusesc sa pornesc motorul trebuie sa stau cam 1 minut pina sa plec de pe loc daca incerc sa apas acceleratia ori de opreste motorul ori merge inecat cred adiq te zgiltiie bine pina se tureaza 1 pic. Daca il las si se incalzeste putin e totul OK.Hai cind am luat masina era inca frig afaara am zis ca e ok dar acum sunt 25 de grade si tot asa face :P

3 dupa calculele mele imi iese un consum de cca 10% ceea ce dupa parerea mea e cam mult avind in vedere ca io circul mai mult noaptea cu masina deci nu prind trafic de loc (merg doar 4 km de acasa la servici poate si din cauza asta ??!!)

Cam atit in rest sunt multumit de masina , daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu 1 sfat ceva ...... sa fie oare si la mine problema comuna cu clapeta de acceleratie?...... la singura vizita la service pe care am facut-o mi-au curatat clapeta si cica mi-au "reglat-o" ca aveam un consum de aproape 14% asta dupa ce am dus-o la 1"mecanic priceput"si mi-a mesterit-o el :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am o Skoda Fabia din 97. Am cumparat-o anul trecut la 42000km si intr-un an am faut 16000km.

Faptul ca imediat dupa pornire ajunge la turatii de 1200-1400 este normal, pentru ca este socul automat care tine cam 2 minute ( se poate si mai mult, in functie de temperatura exterioara ).

A mea este pe carburator si cand am avut aceleasi probleme am schimbat cuiul puanto, am curatat carburatorul si am reglat amestecul. Mie mi se intampla ca atunci cand iesea socul , murea. Dupa aia dupa cum zici si tu numai avea nici o problema. Cand am fost la un "mecanic" undeva prin Rahova-Antiaeriana-Ghencea, George il cheama, a spus ca nu are nimic, dar tot m-a costat ceva bani. M-a rezolvat un mecanic de la Avia de pe Dreptatii ( Militari) care a facut toate reglajele.

Dupa parerea mea du-te la cineva care sa iti curete carburatorul, schimba filtrul de benzina ( toate aste sunt operatii ieftine ), fa reglajele de rigoare. De clapeta sa te ocupi doar atunci cand termini operatiile astea daca nu dispar problemele. La mine acum e OK.

In legatura cu consumul, sa sti ca eu nu am reusit consum sub 9% in oras, asta in conditiile in care i-am pus si un aditiv in benzina. Traficul a fost infernal. Fara aditiv este 10%. In afara a consumat pe drumul Bucuresti-Moeciu cu 4 persoane in masina max 6%. Pana la mare consuma 5,5-5,7%.

Skoda mea este 1,3 carburator. Deci, REZOLVA CARBURATORUL!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da stiu ca e normal sa creasca turatia cind pornesti masina da nu e normal sa se opreasca imediat dupa....

despre partea cu reglatul carburatorului din pacate din cite stiu eu e pe injectie deci 1 pic mai complicat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Alex1981 - In primul rand cred ca ai o skoda felicia nu fabia, fabia a aparut prin 2000 din cate stiu eu si nu exista pe carburator. In al doilea rand Stelu nu are ce sa regleze pt ca nu are carburator.

Stelu: Am aceeasi masina cumparata de noua din showroom-ul avia motors in 1999. Probleme tale le-am avut si eu dar de obicei se rezolvau dupa curatirea clapetei de admisie. Ce am incercat de curand si a dat rezulate extrem de bune a fost adaugarea de solutie de curatat injectoarele in rezervor. Se gaseste cam pe la orice benzinarie si costa in jur de 150.000 ROL. Citeste bine instructiunile pt ca se pune la un nr. minim de l de benzina.

Clapeta mea e la pamant si nu pot sa o schimb deocamdata, am alte prioritati. Se oprea destul de des in mers, nu avea vlaga. Dupa solutia asta au scazut considerabil nr de opriri in mers, i-a revenit forta de altadata si a scazut si consumul, la drum lung imi ia 5 5-5% ceea ce nu se intampla inainte.

In oras nu ai cum sa scazi sub 10%, e motor pe benzina si de 1.6l. E un consum normal pt un asa motor.

Eu consum in jur de 12% dar si merg ca nebunul cu ea.

Cati km ai la bord? Vezi ca la 70 de mii tre neaparat sa schimbi distributia, de asemenea verifica burdufele de la planetare sa nu fie taiate. Am patit-o de vreo 2 ori cu planetara pe stanga, in timpul iernii ingheta si cand plecam de pe loc se taia si vara intra apa, noroi si distruge capul de planetara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu opritul motorului in mers sa rezolvat si la mine dupa curatatul clapetei da pe mine ma enerveaza cel mai tare partea cu pornirea motorului si plecatul de pe loc . Cel de la care am luat masina mi-a zis ca a schimbat clapeta de curind da acu cine poate stii.....

Oficial pe bord are 75.000 km (reali cine poate sa stie!!) asta am in plan acum sa ii scimb cureaua de distributie si ce mai trebuie si ma gindeam sa schimb si clapeta totusi da nu as vrea sa dau atitia bani degeaba si sa fie tot la fel.

cu solutia de curatat injectoare am incercat o singura data am pus o sticluta la 1 plin da nu am vazut nici o diferenta in mers asa ca nu am mai pus..

de asta am postat aici as vrea si eu sa stiu daca a avut cineva simptome asemanatoare cu ale mele si s-au

rezolvat prin schimbarea clapetei buclucase

Si daca puteti sa imi spuneti si mie ce trebuie exact schimbat la distributie cureaua, rola intinzoatoare (parca se cheama) si atit sau mai trebuie?

Modificat de Stelu2006
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am crezut ca este pe caburator. A mea este din 97, ( Felicia ) si e pe carburator. In cazul asta ai 100% dreptate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 years later...
costelconstantin1973

Cine ma poate ajuta,am o Felicia din 2000. Injectie1,3. Nu mi vine current la pompa decat 4,5v

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!