Jump to content

Porsche Bucuresti Nord


Shtrumf2k
 Share

Postare recomandată

chiar sint foarte curios cum se va solutiona problema colegilor forumisti si tare i-as ruga sa posteze aici rezultatele, sa stie si altii de acum la ce sa se astepte de la domnii comercianti din domeniul auto

In urma experientei pe care am avut-o azi cred ca ne putem astepta la multe magarii din partea celor de la PBN.

Va pot relata urmatoare mea experientaL:

In Ianuarie 2008, desi sunt din Bucuresti, am achizitionat un Cross Touran de Cardinal Motors - Ploiesti, deoarece mi-au facut o reducere de 1000 Euro, mai mare decat cea oferita atunci al PBN.

Masinuta bunicica, nu foarte buna, mici probleme, tehnica bunicica, nu cea mai buna, dar pe ansamblu, pot spune ca sunt mai multumit de ea decat orice am avut pana acum, iar motorul este unul de EXCEPTIE.

Am insa o mica problema peste care nu prea pot sa trec ca peste multe altele mult mai marunte, si anume un zgomot - troncanit usor la plecarea de pe loc. In acest sens m-am adresat la Porsche Importator, in sensul de a verifica daca este normal acest zgomot sau nu, spunandu-le ca prefer sa nu dau buzna in service, deoarece nu prea am incredere in meseriasii din Romania si prefer sa ajung acolo numai in situatii extreme. Cei de la importator au fost foarte draguti, dar mi-au dat un raspuns totusi nu tocmai satisfacator. Motiv pentru care i-am rugat sa ma ajute sa fac un Test Drive la PBN cu un automobil similar cu motor TSI. Si asa am ajuns la PBN. Aici, ca de multe alte ori am fost intampinat cu OSTILITATE de dei de la vanzari, care mi-au spus ca aceste automobile sunt pentru cei care vor sa cumpere nu pentru a le incerca asa pur si simplu. In plus, cand le-am spus ca as vrea sa mai achizitionez si un Golf Plus, mi-au indicat sa ma duc unde am post si prima oara.

In concluzie, la PBN esti bine tratat doar atunci cand te duci cu buzunarul plin si esti hotarat sa cumperi, apoi "pa si la gara".

In plus reprezentantii de vanzari sunt EXTRAORDINAR DE PROST PREGATITI pretutindeni la dealerii VW din Romania:

- nu stiu care este garda la sol la automobilele VW desi conform normelor EU fabricantii sunt OBLIGATI sa comunice in certificatele de omologare garda la sol

- nu stiu daca torpedourile de la Touran sunt refrigerate sau nu

- nu cunosc cum arata jantele de la Cross Touran (cele din pliant sunt diferite de cele din realitate)

- au nenumarate greseli intre pliantul on-line si cel tiparit

- nu stiu cum arata portbagajul de la Cross Touran, si acest lucru il vezi numai cand iti vine masina, si este total diferit de Touranul simplu.

- desi VW ofera doua tipuri de scuturi la motor, unul metalic si unul de plastic, in oferta nu apare clar ce se ofera, si apare doar "Scut metalic".

- la PBN se afla in momentul acesta expus un exemplar de Golf Plus care are 10 incinte acustice, desi pe fisa lui este scris "8 incinte scustice".

Deci te poti astepta la orice de la ei.

Modificat de amdo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Hayate

    6

  • Not_used_calin

    5

  • bbm

    5

  • Circoloco

    5

  • 2 weeks later...

salut,astazi am fost la PBN ca sa cumpar un tiguan,am facut un test drive cu modelul disponibil, am facut si contractul si uremeaza sa dau avansul luni.In contract se specifica ca si termen de livrare 9-11 spt...pentru ca masina este data deja spre productie si am avut noroc sa aiba o configuratie decenta.Am o intrebare:mai este cineva care a comandat o masina care era deja data spre productie,ce termen de livrare vi s-a oferit?

binenteles ca am insistat pentru niste covorase "mocca"....dar degeaba...am primit un raspuns vag si total nesatisfacator cum ca vezi doamne e modelul nou si cei de la vw nu ofera asa ceva la modelele abia aparute si ca nr de comenzi pt acest model este extraordinar de mare si nu e nevoie sa ofere ceva promotional ca oricum se vinde bla bla bla...deci...covorase ioc.

sa zicem ca nu ma interesaza asa mult aspectul cu covorasele...dar..este cazul sa ma orientez catre un alt dealer gandindu-ma ca aici pot aparea probleme cu termenul de livrare?

imi pare rau ca nu am citit acest topic inainte de a merge la ei...acum am si acel contract semnat...pe care sunt sigur ca il pot anula.Este cazul sa aleg alt dealer?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Alex_tox: Am comandat si eu un Tiguan in faza de pre-productie. Termenul pe care l-au dat initial a fost incert: de cand iese din fabricatie, respectiv de cand mi se comunica seria de motor, mai dureaza 6-8 saptamani. In final cred ca am avut noroc: masina a iesit din fabricatie in saptamana urmatoare, si mi-a fost livrata in 3 saptamani. Nu am insistat la ceva discount-uri sau optionale gratuit, pentru ca mi s-a spus ca la un model nou nu au in politica sa dea asa ceva... Insa m-a suparat putin ca pana si covorasele de cauciuc le-am luat eu separat in ziua livrarii (si nici nu sunt asa de ieftine...). Nu le-as fi luat, ca am vazut pe forum persoane care vand asa ceva mai ieftin decat PBN, insa in ziua aia era noroi pe jos (mai ales langa sediul lor) si nu am vrut sa murdaresc masina din prima.

In alta ordine de idei, agentul de vanzari s-a purtat foarte frumos cu mine, m-a sunat el sa-mi comunice seriile (sasiu - cand a intrat in productie, si motor - cand a iesit), cand a ajuns masina la Curtici (urma greva transportatorilor din Ungaria si au adus-o mai repede decat programat initial...) si cand a fost masina gata de livrare la PBN.

Nu pot sa-ti zic daca este cazul sa alegi alt dealer - alegerea este numai a ta. Eu sunt un caz de client multumit (in mare...) printre atatea alte exemple de pe acest topic de clienti sau potentiali clienti nemultumiti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru raspuns.

M-am mai interesat pe la unul pe la altul si am inteles ca PB ar fi importatorul direct..si ca ceilalti dealeri aduc masinile tot prin ei...in plus cineva care si-a cumparat de curand un golf GTI prin PBN a fost f multumit de felul in care a fost tratat si de rapiditatea cu care s-au miscat.Asadar merg pe PBN...va anunt dupa ce vine masina cat de multumit sunt de serviciile lor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@alex_tox: poti, te rog, sa ne spui in sectiunea Tiguan ce configuratie ai ales? Scuze stiu ca sunt off-topic...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai exista si alte probleme care cred ca tin de PBN. Datele prezentate ostentativ in cataloage si reclame sunt neadevarate. Difera ecartamentul si ampartamentul, precum si masele la mers in gol si maxim autorizat intre cele prezentate in cataloage si cele din "talonul" masinii. Evident, lesne de inteles, cele din cataloage sunt mai "roze" pentru a te bucura cand comanzi. Exista si poze in care este prezentat RCD 500 si se vorbeste de RCD300, astfel ca din nou iti pot crea o imagine deformata. La Cross Touran toate pozele existente pe internet si in cataloage prezinta doar varianta cu faruri dublu optice; in final primesti alt fel de faruri decat cel pe care-l vezi peste tot. Jantele prezentate in catalog pentru Cross Touran difera de cele cu care se livreaza. La SIAB 2007 mi s-a spus ca masina vine echipata in standard cu scut protectie din plastic si am primit masina "chioara" fara nici un scut de protectie.

E bine cand discutati cu reprezentantii de vanzari sa-i puneti sa puna oficial pe hartie tot ce va infloresc pe gura. Altfel puteti avea surprize.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca am multe bile negre de dat PBN.In 2005 la aparitia Passat B6 tatal meu a hotarat sa ia una noua pe firma.Zis si facut am intocmit toate actele si am mers la unul dintre agentii de vanzari sa le depunem.Cand a fost sa alegem ni s-a spus ca daca comandam una de la 0 dureaza cam 3 luni,daca luam una existenta pe stoc in Germania dureaza cam 1 luna jumate.Termenul in care trebuia sa primim raspuns de la ei ca dosarul este acceptat si sa dam avansul trebuia sa fie de maxim 7 zile lucratoare.Am asteptam aproape o luna dupa care am sunat la ei (intre timp mai sunasem da nu-l gasisem pe respectivul agent de vanzari) si am constatat cu stupoare ca tipul uitase complet de dosarul nostru si ca nici macar nu stia unde e.Am reactionat destul de urat tinind cont ca individul ne spusese ca a pierdut dosarul si pe langa asta dupa ce l-a gasit ratacit pe undeva prin biroul lui si-a dat seama ca mai trebuie sa mai aducem nu stiu ce.Si datorita acestei totale incompetente si dezinteres a unui functionar PBN din momentul cand am facut comanda masinii si pana a ajuns la PBN a durat 2 luni si 3 sabatamani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am tot scris ca in Germania, la deal-eri se fac reduceri serioase. La noi, a crescut pretul; iata sa va dau un exemplu de configuratie dupa cum a comandat cineva in DE, si la sfarsit puteti vedea reducera si pretul; la lucruri de genul acesta, iar imi vine sa sar in sus. Iara imi vine sa ma iau de cei de la PBN!

Tiguan Sport & Style 2,0 l TDI mit Dieselpartikelfilter 103 kW (140 PS) 6-Gang

Deep Black Perleffekt

Ambiente-Paket

Licht- und Sicht-Paket mit Dauerfahrlicht

Gep

Modificat de aalex2006
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Referitor la greselile "de tipar" din cataloage, trebuie sa stiti ca ele nu sunt facute de cei la Porsche Bucuresti Nord , ci de Porsche Romania importator. In Pipera e cazul fericit ca atat PBN cat si Porsche Ro sunt in aceeasi curte si sub aceeasi umbrela si pot sa isi rezolve problemele pe plan intern. Greselile de genul asta ar trebui remediate exclusiv pe cheltuiala celor care le-au produs. In calitate de client , trebuie sa primesti exact ceea ce ai convenit inainte de a plati avansul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut,

imi permit sa va dau o sugestie:

Scrieti un email in engleza sau germana la VW cu sugestia de a pune in discutie reprezentarea firmei PBN.

Eu am scris ceva asemanator intr-un conflict cu un dealer din Germania ai au reactionat foarte prompt.

adrese de email : vw@volkswagen.de; Andreas.Buchta@volkswagen.de; Christine.Ritz@volkswagen.de

Ciao

Modificat de Marconic
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

Am luat masina din semnatura de la PBN. Pot spune ca in general am fost multumit de prestatia acestora. Le acord nota 9.

Plusuri: termenul de livrare a fost exact cel precizat la incheierea contractului; livrarea a fost facuta cu promptitudine, nefiind nevoie sa astept inutil; nu m-a costat niciun banut in plus fata de pretul facturat si am primit din partea firmei trusa sanitara, extinctorul, o sticla de sampanie, o revista cu istoricul VW si un breloc. Dupa 3 zile am primit si cartea de identitate care avea deja aplicata folia de securizare - m-a scutit de alte drumuri si cheltuielile aferente. Plus ca am avut in rezervor cam 10 litri de motorina care mi-au permis sa ajung fara griji la benzinaria de unde alimentez de regula. Rezervorul spalatorului de parbriz era plin iar borcanul cu antigel ok. Poate par amuzante aceste motive dar am patit cu alte masini tot felul de lucruri neplacute. De exemplu la Renault - Meridian Vest mi-au facturat trusa, triunghiul, extinctorul, suportii de numere si numerele rosii plus ca am asteptat 2 ore decerarea masinii... La Dacia Logan mi-au facturat aceleasi lucruri plus ca pana sa ajung la primul peco s-a oprit masina din lipsa de benzina, iar antigelul din borcan era la minim. :ceuameni:

Minusuri: avansul solicitat cam mare - 31% din valoarea de factura - initial am dorit sa platesc un avans de 1000-2000 de euro dar nu au acceptat sub nicio forma; a trebuit sa mai fac un drum pana la ei pentru ca uitasera sa-mi scrie pe documentele masinii codul de la RCD; raspund greu la telefon, mai ales cand sunt cautati pe telefonul mobil. Si ar mai fi faptul ca plata se face la un curs intotdeauna mai mare decat cel oficial al BNR (practica a majoritatii dealerilor de masini din Romania - hotie tipic romaneasca).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

te contrazic in mai multe aspecte:si eu ma avut un renault megane.l-am comandat si l-am ridicat la interval de 5 zile.livrarea a fost prompta, masina era pregatita plus comandasem alarma si senzori parcare si asigurare casco si rca.erau intocmite toate actele si am tinut legatura telfonic tot timpul cu agentul de vanzari.

asupra relatiei cu pbn-benzina abia am avut sa ajung la peco (noroc ca este um omw pe pipera)b relocul a fost cadou dar trusa si extinctorul le-am platit.sampanie nici vorba.asupra relatiei cu agentul de vanzari nu am ce sa zic.un baiat de nota 10.si chiar mi-a raspuns si pe telefonul mobil si pe fix.

masina ta a costat 20000 euro, cum crezi ca poti sa dai 1000 avans,este anormal(5%)

iar cursul de schimb asta este...si eu lucrez la o companie multinationala care lucreaza la cursul bancii sale....vrei sa cumperi de la ei...cumperi...daca nu...

bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Interesanta conceptia "vrei sa cumperi de la ei...cumperi...daca nu..." - sfideaza orice idee de comert civilizat si de respect fata de cumparator. Noi romanii avem tare multe de invatat. Poate criza economica ii va trezi pe unii dealeri la realitate si-i va invata sa se apropie mai mult de cumparator, sa faca unele concesii. Vor intelege ca de pe urma acelui client isi incaseaza salariile...

Adriane nu inteleg de ce ma contrazici - ai fost cu mine cand am ridicat Megane-ul? De masina am fost foarte multumit dar de Meridian Vest profund dezamagit si tuturor amicilor le-am recomandat sa-i evite. Ne poti relata ceea ce s-a intamplat in cazul tau. Pentru mine cei de la PBN au fost ok.

Iar parerea mea este ca avansul este o garantie a intentiei de a achizitiona un bun. Ar fi suficienti si 500 de euro pe care sa-i pierzi daca te razgandesti. Dealerul oricum ar fi gasit client (la data respectiva cand nu se zareau norii amenintatori ai crizei). Am indisponibilizat 6300 de euro pentru 7 saptamani, bani pentru care nu am primit nicio dobanda si care mie mi-ar fi adus un profit frumusel. Sunt sigur ca peste 2-3 luni daca m-as duce sa comand o masina nu mi s-ar mai cere nici un avans si probabil ca as putea sa negociez... Criza va face legea... :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sa nu vi se para aiurea practica cu avansul. Mai nou si in Franta au inceput sa practice procente mari la comanda. Deja se porneste de la minim 10%. Eu personal am dat 35% si am stat cu ei blocati nu cateva zile ci 3 luni bune.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Interesanta conceptia "vrei sa cumperi de la ei...cumperi...daca nu..." - sfideaza orice idee de comert civilizat si de respect fata de cumparator. Noi romanii avem tare multe de invatat. Poate criza economica ii va trezi pe unii dealeri la realitate si-i va invata sa se apropie mai mult de cumparator, sa faca unele concesii. Vor intelege ca de pe urma acelui client isi incaseaza salariile...

Adriane nu inteleg de ce ma contrazici - ai fost cu mine cand am ridicat Megane-ul? De masina am fost foarte multumit dar de Meridian Vest profund dezamagit si tuturor amicilor le-am recomandat sa-i evite. Ne poti relata ceea ce s-a intamplat in cazul tau. Pentru mine cei de la PBN au fost ok.

Iar parerea mea este ca avansul este o garantie a intentiei de a achizitiona un bun. Ar fi suficienti si 500 de euro pe care sa-i pierzi daca te razgandesti. Dealerul oricum ar fi gasit client (la data respectiva cand nu se zareau norii amenintatori ai crizei). Am indisponibilizat 6300 de euro pentru 7 saptamani, bani pentru care nu am primit nicio dobanda si care mie mi-ar fi adus un profit frumusel. Sunt sigur ca peste 2-3 luni daca m-as duce sa comand o masina nu mi s-ar mai cere nici un avans si probabil ca as putea sa negociez... Criza va face legea... :Driver:

parerea mea este ca asupra respectului fata de umparator nu ne vom schimba opiniile nici in 20 de ani.

te-am contrazis cu privire la achizitionare megane pt ca si eu am cumparat un megane.eu tind sa cred ca depinde foarte mult de agentul de vanzari cum stie sa sa se poarte in relatia contractuala.

nu stiu daca chiar asa va fi:criza va face legea.hai sa fim seriosi.banii pe care ii dai avans nu sunt garantie.platesti pt a se da in productie masina.in orice alt loc este asa.si daca iti cumperi jaluzele pt ferestre,platesti un avans sa se dea in productie.asa functioneaza industria.nici o companie nu baga toti banii ei in productie si dupa aia asteapta de la clienti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut tuturor!

in decembrie 2008 am cumparat masina din semnatura de la PBNord.

oferta a fost aceea de craciun cu reducere de 4000 euro + 1 an CASCO gratuit.

in afara de faptul ca am tras de ei sa imi scot numerele normale sa pot pleca cu ea in concediu de revelion, m-am trezit acum cu prima factura in care apare si plata primei de asigurare pe prima luna.

ieri am sunat pe tipa care cika se ocupa de contractul masinii mele sa ii reproshez problema.

surpriza, am primit un raspuns la care nu m-am astepta, masina mea nu beneficiaza de reducerea de 1 an CASCO, si agentul de vanzari trebuia sa ma anunte.

m-am enervat si l-am sunat pe acel agent de vanzari , care surpriza iar :"imi pare foarte rau , dar eu nu mai lucrez la PBN", mi-a spus el.

acum stau si ma gindesc cu care sa incep sa ma duc si sa fac scandal , si cum sa rezolv aceasta problema.

asa ca verificatii pina la singe pe nesimtitii astia de PBN, si sunt convins ca si la altii e c-am la fel.

P.S.

daca cunoaste cineva pe acolo vreun shef care ar putea sa ma ajute , va rog sa imik spuneti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cere audienta la directorul de vanzari.

dar pe agent cum il chema?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Astazi am fost la ei, si am aflat ca agentul de vanzari mi-a vindut masihina cu o oferta care nu exista, adica modelul Touran nu beneficia de acea reducere de 1 an CASCO gratuit.

numele agentului este Matei Alexe.

am vb cu directorul de vanzri de la PBN, care a spus ca ma suna pina mine sa imi spuna cum se poate rezolva problema.Astept sa vad ce o sa imi zica.

revin cu informatii...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar daca sunt un pic offtopic as vrea sa supun atentiei o chestiune serioasa ce tine de apanajul celor de la PORSCHE ROMANIA (importatorul)]

Se pare ca sunt printre primii (daca nu chiar primul) proprietari de Golf 6 1.4 TSI, 122 CP, DSG 7. Pana aici totul in regula. Masina am ridicat-o de la dealer (Nurvil) intr-o sambata primind asigurari ca voi avea factura si cartea masinii in cateva zile. Cand au ajuns actele (doar factura, si o adresa de pa Porsche Romania catre RAR) aflu ca trebuie sa merg cu masina la omologare la RAR, pentreu motivul mai sus enumerat.

Acum, pun la socoteala si timpul (noroc ca nu e asa aglomerat la RAR acum) si banii cheltuiti. E culmea nesimtirii ca Porsche sa-si faca omologarea la model pe timpul si banii mei. E CULMEA !!! Obligatia oricarui importator indiferent ca aduce un surub, o solnita sau un autoturism e sa-l omologheze, conform standardelor din RO.

Practic eu am cumparat un produs neomologat. Mergand la absurd eu am platit peste 20k pe un produs la care exista un risc (intradevar ipotetic) sa nu fie omologat!!!

Cateodata imi vine sa plec din tara asta fara sa mai mai uit in spate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Nu e vina importatorului ci a RARului ce nu adopta de bun ceva oferit de TUV Germania. Legile la noi sunt proaste si tu intradevar ai de suferit in aceasta sitatie .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mai apelez o data la cunostintele membrilor...

daca cunoaste cineva o persoana de conducere la PBN sa ma anunte si pe mine va rog.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Cum ai rezolvat pana la urma problema asta ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

midocar buzau

Problema ar fi trebuit rezolvata inainte de livrarea masinii la client. De obicei, dealer-ul se ocupa de asta fara a percepe un cost suplimentar de la client. PORO nu poate face omologare de tip pentru toate masinile pe care le are in oferta, deoarece aceasta este foarte costisitoare si uneori nejustificata din pdv comercial in cazul modelelor cu volume foarte mici de vanzari.

In acest moment noi ne ocupam de omologarea unui Passat CC 2.0 TSI DSG, care la fel nu are omologare de tip. Clientul va primi masina cu omologarea individuala deja facuta si trecuta deja in CIV astfel incat sa isi inmatriculeze masina fara niciun fel de probleme.

Nu vreau sa para lauda la adresa noastra si nici sa para ca vorbesc de rau un coleg din retea. Sincer, cred ca e mai degraba o scapare din partea celor de la Nurvil pe care o vor remedia tot ei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

scuze pentru cei care asteptau sa le raspund cum am rezolvat, asa ca o sa spun acum, am razolvat-o abia prin martie, adika la 4 luni de la luarea masinii, si dupa multe scandaluri cu ei, le-am dat un telefon si le-am spus ca vin cu pro tv si antena sa fac un reportaj despre cum se comporta cu clientii, dupa doua ore m-au sunat si au spus ca se poate rezolva, si si-au cerut si scuze.... deci concluzionind sunt niste nesimtiti, adika tin la imagine, dar nu si la clienti, eu unul nu mai cumpar neam masina de la ei :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!