Jump to content

Zgomot la compresorul de clima [Passat CC]


Bogdan Chis
 Share

Postare recomandată

Salutare!

Am o curiozitate legata de clima. La al meu 1.8 tsi cu climatronic, clima functioneaza impecabil. Acum vreo 2 ani cand am lucrat ceva la ea, dar pe partea electrica, am citit cu VCDS, vreo 9 bari presiune in instalatie daca imi aduc bine aminte. 

Treaba e ca in momentul in care cuplez butonul de AC, compresorul suna ca o pompa de servo hidraulica stricata si sunetul se amplifica odata cu turatia. Nu este ceva deranjant si suna asa decand o am dar vroiam sa vad daca si voua va face la fel sau am o problema si trebuie sa fac o reancarcare cu mai mult ulei.

Va multumesc si astept pareri pertinente! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Primul pas este sa mergi la un service respectabil si sa-i faci o golire - reincarcare cu freon si ulei. E un aparat special pentru asta si nu costa cine stie ce. Am patit la touareg sa se blocheze compresorul din cauza ca nu avea destul ulei. Si culmea, nu facea niciun zgomot.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa face daca ai pierdut freon. Incearca sa faci o verificare a instalatiei si o umplere cu freon si ulei. Eu am constatat ca am o scapare pe la teava ce intra in condensor. Atunci a inceput sa faca si galagie compresorul.
Ar mai fi de verificat si cuplajul compresorului... just to be safe.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Christian.B77

La fel face si compresorul meu. Nu este cel original, acela s a blocat deja pe la 50.000 . Oricum, diferenta intre ele este, de la zgomot, pana la temperatura aerului - vara mi se pare ca cel nou face mai greu fata de cat cel oem, vechi. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost astazi si am reîncarcat instalatia. Mai suna dar mult mai putin. Aproape insesizabil. Aveam lipsa o treime din freon.

Mi-au facut si o curatare si schimb de filtru dar in continuare am un miros destul de urât dupa ce opresc compresorul si ramane ventilatorul pornit. Nu imi mai abureste parbrizul si nu miroase la fel de tare ca inainte, dar e inca acolo. Pareri?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...
Christian.B77

Odata cu sunetul dubios dinauntru, a inceput sa suiere motorul, in zona distributiei - compresor AC la cald. V ati confruntat cu asa ceva? Luni merg la service. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salut, sa va spun si problemuta mea cu compresorul la passat b7 2011 CFFB.

Dupa ce pornesc motorul la 10 minute cu AC oprit incepe sa se auda un sunet ca de frecat(un fierastrau parca cineva taie lemne) daca pornesc AC sunetul dispare in totalitate.

Am golit instalatia de freon am schimbat rulmentul de la fulia compresorului crezand ca de la rulment este problema montez si plec la drum dupa 30 minute de condus totul parea ok si am zis  ca rulmentul a fost buba, ma duc la service sa bag freon si ulei

plec la drum AC oprit aprox. 10 minute reapare sunetul.

Deci fara freon pe instalatie totul bine si frumos cu freon si AC oprit taietorul de lemne este sub capota :)

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Edy_77 changed the title to Zgomot la compresorul de clima [Passat CC]
  • 2 weeks later...

@danule

Salutare, ai reusit sa.i dai de cap?

Aceeasi poveste si la mine, vroiam sa ma duc sa schimb fulia cu rulmentul. Ciudat este ca atunci cand pornesc clima nu se mai aude acel huruit similar unui fierastrau :)

Merci

Modificat de Manuel N.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

SALUTARE baieti @danule & @dumidude!cum ati rezolvat cu acel sunet de ''fierastrau"??ma confrunt cu aceeiasi problema!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salutare, momentan eu nu am rezolvat, insa sunt pe cale sa mi iau fulia sa incerc s.o schimb. Ideea este ca nu face imediat sa i arat mecanicului ci trebuie sa ma plimb cu masina sau sa se incalzeasca bine afara. Cica ar mai putea fi rulmentii din interiorul lui insa pornesc la drum cu fulia. Ar fi oricum cea mai ieftina reparatie mai ales daca gasesti mecanic sa ti faca schimbul direct pe masina. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salutare baieti, ceva noutati? A reusit cineva sa rezolve? Ma confrunt cu aceeași problema si ma enerveaza. De mers merge perfect clima. Apropo, imi poate spune cineva in ce intervale de timp/rulaj ar fi recomandat sa "schimb" uleiul din compresor?

 

Merci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!