Jump to content

Problema pornire dupa suspendare pe rampa.


ezechiel
 Share

Postare recomandată

Salut.

Sambata aceasta am fost la vulcanizare cu masina din semnatura sa schimb rotile iarna/vara. Dupa efectuarea operatiei si coborarea rampei, surpriza,:eek: masina nu a mai pornit, electromotorul invartea motorul dar nu pornea, ca si cum nu se alimenta. Am scos borna "-"am pus-o la loc, incerc din nou, nimic nou:scratch:. Scot capacul de plastic care acopera motorul si misc un pic de bobine scot una si o bag la loc dupa care dau la automat si porneste:huh:, in schimb pe bord senzorul de ESP ramane aprins care dupa cateva sute de metri se stinge. De atunci nu am mai avut probleme.

Dupa spusele unui vecin, posesor de Audi A4 B8 quattro,  se pare ca a fost ceva legat de ESP care a dat o eroare din cauza suspendarii masinii, ceea ce tind sa cred ramanand martorul aprins in bord dupa pornire pr cateva sute de metri, dar este ciudat ca am mai suspendat masina si nu am patit asa ceva.:unsure:

S-a mai confruntat cineva cu fenomenul acesta?:question::question: Cum ati remediat?

Modificat de ezechiel
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Becul de la ESP s-a aprins din cauza faptului ca ai decuplat bornele bateriei (cred ca ai avut aprins si becul de la servodirectie). Nu cred ca din cauza asta nu a pornit masina. Din cate stiu eu pornirea nu are legatura cu ESP-ul. Probabil a fost doar o coincidenta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am mai decuplat bateria cand mi s-a blocat radioul pe bluetooth si nu s-a aprins ESP-ul iar acum nu s-a aprins becul de la servodirectie. Cica ar avea un senzor gravitational care taie alimentarea in caz de rasturnare.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

doar ca tu nu ai rasturnat-o . PRoblema e din alta parte, probabil pompa din rezervor. 

nu are niciun senzor gravitational, doar in caz de impact taie alimentarea. 

Modificat de andrei_221
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai dreptate se pare ca nu are legatura cu suspendarea. Mi-a facut din nou sambata, acum dupa ce am umblat pe la motor, mai exact am desfacut capacul de plastic de la distributie si l-am pus la loc sa ma asigur ca nu mi-au tras teapa la service dupa inlocuire distributie, am observat ca este un senzor pe acel capac. De data aceasta si-a revenit dupa o incuiere descuiere nu am mai scos borna. O avea legatura cu senzorul respectiv daca nu este pozitionat cum trebuie:scratch:? O fi vreun senzor sa nu o poti porni fara aparatoarea de la distributie:unsure:? Ca si prima data cu vreo doua zile inainte a fost la Porsche pt. distributie dar mi-au dat-o inapoi ne-inlocuita invocand ca le lipsea o rola din kit si a trebuit dat retur, si m-au chemat cateva zile mai tarziu.

Oricum curioasa coincidenta ca a inceput sa faca figurile acestea dupa ce am fost la reprezentanta, dar poate fi o coincidenta.

Modificat de ezechiel
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Gata frate, am rezolvat dupa ce problema incepuse sa se accentueze la modul ca incepuse sa se opreasca in mers. Dupa o diagnoza am constatat ca senzorul de turatie de pe blocul motor nu mai avea semnal din cand in cand si l-au schimbat. Mi-au curatat si senzorul de impusuri responsabil cu aprinderea din capul axei cu came, avea ceva span pe magnetii aceeia dinauntru, si acum merge. Cum o fi ajuns span acolo nu stiu. Deci problema rezolvata. oricum am vazut ca este un topic descis pe problema aceasta de senzor de turatie. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!