Jump to content

DIY reparatie macara geam sofer Sharan 2006


oktav
 Share

Postare recomandată

Buna seara! Pentru ca topicul de mai jos este inchis:

impartasesc aici experienta proprie cu schimbarea macaralei la Sharanul meu productie 10.2006. Iarna asta, desi sunt precaut cu actionarea geamurilor pe frig, am comis-o... un poc si motorasul a inceput sa mearga in gol. Am proptit bine geamul si am asteptat vremea mai calda de azi. Am luat o macara noua (160 lei - marca MTR). Existau si la dublu pret...

 

Fata de DIY - ul din 2007 la Bora, am avut 2 surprize placute:

1. Panoul interior - dupa desfacerea celor 3 suruburi centrale din dreptul manerului interior al usii (vezi DIY de mai sus) iese din toate clipsurile prin culisare ferma in sus a panoului (practic il saltam); mi-a luat vreo 20 minute pana mi-am dat seama... deci nu trebuie smulse clipsurile de plastic! Eu am smuls doar unul - stanga jos.

2. Nu mai exista placa de tabla intermediara - fiind inlocuita de un mulaj de izopren, care este lipit la margini de jur-imprejur cu un mastic (inca lipicios dupa peste 10 ani de la productie) - l-am taiat cu cutitul, izoprenul rupandu-l putin la margini in dreptul fiecarui clips ; in coltul cu difuzorul nici nu este nevoie sa-l desfaceti; sinele verticale ale macaralei si corpul central cu melcul si motorasul se fixeaza cu suruburi pe niste extensii interne ale portierei de tabla, acestea lasand destula gaura pentru a demonta si monta aceste sine ale macaralei - cu oarecare dibacie

La mine nu s-a rupt nimic (aveam "ghearele" de sustinere a geamului din metal), insa a scapat geamul din una din gheare, apoi si din cealalata ('manusile' de cauciuc ale unuia din suporti au iesit, nemaifiind asa de maleabile dupa 10 ani; nu am aruncat asadar macaraua veche... Am demontat motorasul de pe ea si l-am insurubat pe noua macara si am varat totul in usa, facut o proba de miscare - parca din constuctie noua macara are totusi o diferenta de circa 4 mm la inaltimea de plasare a suportilor geamului; sa fie de aici coborarea geamului incetinita si greoaie de la jumatate in jos? Am strans bine cele 2 gheare de sustinere ca sa nu scape geamul din ele (sunt suruburi torx); voi mai vedea pe parcurs... Daca nu voi fi multumit, pun macaraua veche inapoi!

Nu am intrat in detalii amanuntite - este evident cand lucrati ce mufe trebuie deconectate si la ce suruburi trebuie lucrat - trebuie sa aveti sculele potrivite!

Mie mi-a luat acum 3,5 ore, dar cred ca la lucrari viitoare m-as descurca in 2 ore.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Verifica chederu geamului,partea din fata eu am luat alt cheder,nu am reusit sa-i refac santu sa culiseze usor geamu pe el.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!