Jump to content

VW T4 - probleme incalzire


skonda
 Share

Postare recomandată

Am si eu o problema. a aparut dupa ce am schimbat cureaua de distributie si pompa de apa si ceva antigel. imi baga caldura in fata si in spate de ma frigea la mana. Dupa ce am schimbat distributia, pompa de apa si a completat cu ce antigel s-a pierdut, am facut un drum lung de 1000km si abia dupa vreo 100 km a inceput sa bage caldura dar nu indeajuns de multa ca geamurile imi erau aburite la parbriz pe la colturi iar in spate erau numai broboane de apa pe geamurile laterale. Apa se ridica foarte foarte greu iar cand coboram o panta scadea destul de mult si baga aer rece. Am schimbat termostatul iar acum baga caldura cum baga la inceput dar doar in spate. In fata nu baga deloc caldura, baga doar aer rece. Nu stiu de la ce oare sa fie problema. Mecanicul spunea ca trebuie sa schimb caloriferul din fata dar ca trebuie dat tot bordul jos. El spune ca poate ar fi infundat caloriferul. Din cele doua conducte care "ies din bord, de sub parbriz" , conducta care merge in spate frige iar conducta care ar trebui sa bage caldura in fata este rece. Eu nu inteleg logica. Cum de inainte sa schimb cureaua de distributie si pompa de apa totul mergea fara nicio problema iar acum nu mai merge si caloriferul ar fi infundat si trebuie schimbat. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator
15 minute în urmă, skonda a scris:

Din cele doua conducte care "ies din bord, de sub parbriz" , conducta care merge in spate frige iar conducta care ar trebui sa bage caldura in fata este rece. 

Are aer pe instalatie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

multumesc frumos, Marian. o sa incerc sa dau afara aerul . ce-i drept la conducta din dreapta are un mic filet unde se poate desface pentru aerisire. am desfacut dar nu mai iese aer , decat antigel 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Cand aerisesti, caldura trebuie deschisa la maxim, altfel iti ramane aer pe instalatie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu am apucat inca sa fac aerisirea. abia ce m-am intors dintr-un drum de 1500 km si tot asa nu baga decat in spate. Am sesizat ca daca ii dau sa bage la parbriz , baga caldura pe acolo dar prin restul gurilor abga aer rece (de obicei baga aer cald) Daca comut de pe incalzire parbriz pe incalzire sofer + pasager , baga si pe acolo aer cald dar nu mai baga la parbriz , acolo baga aer rece. In fata la picioare baga rece oricum ar fi. Cum ar trebui sa fac aerisirea ca sa fie totul in regula ? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

acum am observat ca baga caldura doar daca masina este accelerata. Daca iau piciorul de pe acceleratie nu mai baga aer cald iar daca o tin pornita pe loc nu baga caldura. Am stat atunci cand erau -15 grade de curios cu motorul pornit aproape o ora (50 si ceva de minute) si nu a bagat aer cald. Bine ca imi baga caldura sirocoul ca altfel era tare frig inauntru. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 weeks later...

la drumuri lungi, acum iarna, observ pe bord ca se formeaza un fel de umezeala, ca un fel de condens

patiti si voi la fel, sau am pierderi de antigel si-mi iese pe la fantele spre parbriz?

parprizul ramane totusi uscat, nu am probleme cu aburirea lui

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

A trebuit sa schimb alternatorul pentru ca ma lasase si am descoperit de ce nu aveam caldura cum trebuie. Cureaua de la alternator era pusa invers si pompa de apa mergea pe dos . Poate ajuta pe cineva aceasta informatie. O sa vad cand va veni frigul de -20 grade daca se va simti diferenta 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!