Jump to content

Montare 1.9 tdi pe golf 1?


IdaMK1
 Share

Postare recomandată

Zilele astea ma parasit golfu ... mai exact un 1.6 jp u care oricum iarna nu mai pornea deloc asa ca dupa ce a stat 2 luni in garaj cand am reusit sa il pornesc cu greu si cu feonu bagat in admisie porneste turat la maxim si nu mai am ce ii face merge blana si scoate fum mai rau ca un tdi care o ia pe ulei. bun. acuma vreau sa iau un golf 3 intreg functional td sau tdi si sa ii montez motoru la vara. ma intereseaza toate modificarile necesare si as vrea sa merg pe ceva care sa imi bata cutia 4t sa nu tai planetare si sa schimb fuzete... ma gandesc la aaz 1z etc.. ce propune ti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

1.9 TDI pe mk1 ai 2 variante de 2 swap: 

1. Ori pui motorul pe cutia originala asta inseamna ca pastrezi cei 3 suporti adica cel de cutie de la baterie , cel din spate de anti-balans si cel din fata de pe trager iar pentru tamponul din dreapta cel de pe lonjeron se foloseste un suport de motor de mk1 diesel cum ai tu JP la care se taie urechea pompei de injectie si se prinde pe blocul de tdi 1Z astfel ai motorul sus urmand sa faci legaturile electrice de pe masina donatoare pe al tau 

2. Swap complet motor + cutie de mk3 dar atentie costurile vor fi destul de mari ai nevoie de suporti custom pentru cutie , aceasta fiind actionata hidraulic , ai nevoie de ansamblu pedalier complet de mk3 dar cred ca modificat pentru a pune cilindrul hidraulic , conducte , planetarele se modifica pentru ca flansele de pe mk1 nu se pupa la cutie . 

Astea sunt lucruri spuse in mare , personal voi pune un SDI tot de pe mk3 pe al meu fier pe cutia normala. Diferentele de putere/cuplu destul de mici . Atentie conteaza foarte mult stilul de mers daca pupi 1.9TDI pe cutia normala, cea de mk1 nu rezista la cuplul de tdi daca ii dai pe carca calumea , la mers lejer linistit te duce fara probleme. 

Electrica de pe tdi/sdi o poti elimina cu o pompa mecanica de 1.9 AAZ scapand de acceleratia electronica etc..Foloseste google vei gasi foarte multe topic-uri referitor la acest swap !

Modificat de Halogen
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!