Jump to content

SUV battle: Ateca vs Sportage vs Tucson vs Tiguan vs altii


CristiALF
 Share

Postare recomandată

Sub Golf VII este clar( sub O3 cu aceleasi echipari NU) am stat de N-spe ori in diferite O3, am facut drive test, etc. Doar ca daca la leon nu alegi macar FR, celelalte mai simple chiar degaja un aer parca mai slab calitativ. Dar la condus si piese pe care le atici, fix acelasi palarie. Golf altceva dar se si reflecta si in pret. Ca fetele de usi parca sunt mai simple recunosc, in rest volan, schimbator, scaune, sunete in masina, material plafon, portbagaj, partea de sus bord, aceleasi calitate si materiale... doar la look arata altfel...

Ateca sau Hyundai Tucson??? Hmmm desi sunt fan marci VW fiindca imi plac motorizarile si ergonomia concernului...insa Tucson arata al naibii de bine, este foarte bine echipata, motor puternic, desi un pic cam scumpa. Are un vecin de al meu, am putut pipai masina si in interior...daca Ateca o sa aiba interior cam ca si Leon 5F, atunci clar este peste...insa probabil Ateca o sa fie ca si leonul...mai fasnet, agil in clasa sa. 

Modificat de Andrei1980
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cele trei Kia este preferata mea din punctul meu de vedere arata cel mai bine are dotari foarte bune,pretul cel mai competitiv si garantia cea mai mare .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un Kodiak Style 1.4TSI 4x4 DSG este este 862.000CZK = 31.900 euro (conform configuratorului din Cehia). Mi se pare un pret cam mare daca compar cu fratii mai mici:

Un Ateca Xcellence 1.4TSI 4x4 DSG costa 27.700 euro

Un Kodiak Ambition 1.4TSI 4x4 DSG costa 780.900CZK=28.900 euro

Un Tiguan Confortline 1.4TSI 4x4 DSG costa 29.800 euro

Kodiak Style 2.0TSI 4x4 DSG 180CP este 902.000CZK = 33.300 euro

Un Tiguan Highline 2.0 TSI 4x4 DSG 180CP costa = 33.800 euro

Kodiak 4.69m (portbagaj 650L cu bancheta spate culisata in fata unde se castiga aproape 100L)

Tiguan 4.48m (portbagaj 615L cu bancheta spate culisata in fata unde se castiga aproape 100L)

Ateca 4.36m (portbagaj 510L)

Spatiul la picioare in spate la Ateca pare similar ca la ceilalti frati (din review-urile lui Thomas, el avea loc lejer in spatele scaunului de la sofer, cu 1.86m)

Voi ce ati lua? Parerea mea este ca daca nu ai nevoie de tot spatiul oferit de Kodiaq iesi cu 4000 de euro mai ieftin cu o Ateca (vezi primele 2 linii). Beat that!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Kodiak este in primul rand o varianta pentru cei care doresc 7 locuri, pentru ca pe Tiguan/Ateca/Kia/etc nu ai asa ceva.

Si il mai iei daca chiar vrei/ai nevoie de spatiul mai mare. Mai depinde si pe unde mergi, daca mergi de ex preponderent extra-urban, atunci ai putea la fel sa il iei mai usor in considerare. Prin oras e mai rau cu masini mari - desi nu ducem lipsa :rolleyes:

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@rempha: matematic, iti dau dreptate, dar eu nu as baga in aceeasi categorie Ateca/Sportage/Tucson/Kuga cu Kodiak, fie si din punct de vedere doar al spatiului/platformei. Kodiak-ul va avea competitor Ford Edge, Tiguan XL, Santa Fe 

Kodiak-ul e facut pe baza lui Superb, nu a lui Octavia - si de asta nu l-as compara cu Ateca - si va avea si optiune de AID, premiera la Skoda, impreuna cu faruri full LED.

Daca nu conteaza chestiile de perceptie,materiale si nici nu ai nevoie de spatiu mai mare, Ateca e varianta perfecta.

Modificat de 75NOR
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un "competitor" de la francezi, personal mi se pare bestial interiorul

@cristi511 palaria jos

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Singura problema: este exclusiv 4x2. Si extrem de scump. Dar in rest...wow!!! @interiorulala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact, nu are 4x4 din pacate .. In rest, e misto...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru cine e din Bucuresti sau imprejurimi, aveti ocazia sa sa urcati si sa butonati intr-un singur loc, la SAB 2016, majoritatea competitorilor din clasa asta.

Am butonat  Ateca si ca impresie generala se prezinta bine, usor sub Tiguan la materiale, dar asta era de asteptat. In rest masina arata foarte bine la exterior in versiunea Excellence.

Ca idee, cea mai mare inghesuiala era la Sportage, unde pretul de pornire afisat de ~15K eur in combinatie cu masina full options expusa, atragea foarte multa lume..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tocmai am venit de la Sab. Am vazut in sfarsit si eu Ateca, m-au înnebunit colegii de forum, toata ziua numai Ateca in sus si-n jos! ☺ Da, arata bine in echiparea asta, pozitia la volan e numai buna, scaunele de buna calitate, nu prea am găsit ce sa-i reprosez. La exterior e mult mai faina ca tiguanul părerea mea. Chiar e o masina frumoasa. Astept cu nerăbdare sa vina si faceliftul leonului, m-am uitat f atent la cel actual si sunt destule de imbunatatit la interior.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Catta83 poți sa faci un versus între Tiguan si Ateca, din postura de posesor de cel dintâi? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cat e biletul la targ? Stau la 5 min. de SAB si nu am avut curiozitatea sa ma dau jos din pat si sa merg.... Merita?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@cristi511 nu sunt inca posesor, mai am cam o luna de asteptat. Dar cum ziceam, diferentele sunt doar de design si un pic la materiale in favoarea Tiguan-ului, dar automat pretul mai mic de pornire pentru Ateca. Comportamentul dinamic nu il pot comenta, chiar si Tiguan-ul l-am comandat fara Test Drive pentru ca nu am găsit niciunul de 190 cp. Iar in Ateca doar ce l-am butonat azi. Ca idee, daca nu exista pachet r-line si active info display pe Tiguan as fi optat lejer pentru ateca la un pret final de probabil 3-4K Eur in minus, in aceeasi configuratie.

Desi nu le-am avut in vedere in momentul achizitiei, am zis sa ma urc si in Sportage si Tucson, sa vad cum sta totusi concurenta. Desi exteriorul e atragator, interiorul la Tucson e sub toti concurentii directi in opinia mea, e plin de plastic chiar si in zona de bord, usi fata, consola centrala. La Sportage, daca poti trece peste aspectul partii din fata (eu unul n-as putea) si tona de butoane de pe consola centrala, cred ca vine cu cel mai bun raport dotari-pret. Cum ziceam mai sus, era inghesuiala in jurul ei.

@edi10000 biletul este 30 lei, de vazut ar fi destule, cu mentiunea ca din grupul VAG sunt prezente doar Seat si Skoda. Anumite modele expuse sunt reduse substantial si sunt diverse promoții la comenzi pe durata salonului. Depinde ce cauti si cu ce scop mergi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca vreti sa vedeti/pipaiti masina au la PBN 3 bucati. Eu am fost sambata la test drive la ei. Lista de masini este formata din: un Style Samoa Orange 1.4 TSI in showroom, un XCellence alb 1.4 TSI DSG, fara 4Drive, si un XCellence Lava Blue care cred ca este diesel si automata. Despre ultima nu stiu foarte multe detalii pentru ca nu m-a interesat diesel. Nu fac reclama, poate intereseaza pe vreo cineva.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate totusi reuseste vreun coleg din Bucuresti sa faca un TD cu 1.4 4drive ( chiar daca fara DSG) si sa vina cu niste impresii despre cum merge masina . Ar fi minunat :) 

@Catta83 am inteles. Asteptare usoara:icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am incercat eu sa fac test drive cu 1.4 TSI 4Drive, nu au la PBN, optiunile sunt cele 3 expuse in postul de mai devreme. Cei de la Metrotehnica au vandut masina de test drive unui client fidel al marcii. Cei de la Alto Syncro au momentan masina expusa la Salonul Auto.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De prin lume adunate: Din cate am auzit, Metrotehnica se inchide. Iar la Alto Syncro, 1.4TSI special pentru Test Drive abia la anul o primesc si ei.

Multa lume pe forum si pe alte canale spune ca Ateca este sub Tiguan ca si calitate. Au dreptate cu calitatea, dar ce nu se precizeaza este faptul ca Ateca are totusi un interior de calitate. Si scoti un Excellence de la 27 k Euro la 24 cel putin... Beat that VW... Eu plecasem chitit ca nu-mi va placea Ateca la interior, cand am ajuns acolo - surpriza - masina e foarte bine finisata, materiale Ok. Spatiul destul de mult la interior si foarte practic. As fi fost dispus sa inclin pentru un Ateca si sa cumpar un Thule doar pentru concedii fiindca portbagajul e mic pentru mine in astfel de situatii, dar din pacate pentru Ateca exista Skoda Superb care ramane pe primul loc in preferinte.

Despre Kia Sportage s-a spus deja tot ce era de spus, nu are rost sa repet aceleasi avantaje/dezavantaje. Tucsonul nu-mi place la finisaje.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca sa pun lucrurile in perspectiva Duster 4x4 are portbagaj de 408l (475l pentru 4x2) iar Ateca 4x4 are 485l (510l pentru 4x2). In portbagajul Dusterului au incaput bagaje de la 4 persoane pentru 1 saptamana. Da, trebuie sa faci putin tetris dar loc e suficient. Evident ca nu se compara cu portbagajul Supebului dar este oricum suficient pentru 95% din cazuri, mai putin cand ai de carat o "tabara de refugiati". :) 

Cat priveste calitatea interiorului este clar din moment ce cam toate comparatiile s-au facut cu Tiguanul ca nu avea cum sa fie la nivelul Dusterului, ca tot l-am dat exemplu p-aici. Ateca este o masina cu un raport pret/calitate/oferta extrem de bun daca este configurata inteligent. Zic sa ne limitam la preturi fara discount pentru ca discountul este o notiune relativa ce difera de la situatie la situatie. 

Mai jos am atasat o "simulare" de cum mi-as configura eu Ateca. Pretul nu e tocmai mic si nici n-am exagerat cu dotarile. Ar fi mers o trapa si alte mici "gadgeturi".

Configurator - Oferta dumneavoastra.pdf

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Discutia Ateca vs Tiguan e doar eternul Leon vs Golf dus la nivel de miniSUV, fix aceeasi poveste cu diferentele, cu avantajele etc.

L.E. @Cristi, mi se pare un pret bun de pornire pt o negociere!

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este intradevar un versus care poate fi privit asa dar, partea frumoasa este ca in momentul in care cele doua masini vor fi suficient "avute" si "bibilite" discutiile vor inceta de la sine. 

Da, este un pret ok-ish dar, daca privim Ateca ca pe un Leon inaltat s-ar putea sa ies mai bine cu un ST. Dar, mie nu imi plac "wagonetele"...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu ti-or place, da' 1.8-ul sigur ti-ar placea, nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred. Am vreo 250 de motive pentru care as putea spune ca nu. 

Însă aici nu e vorba de ce îmi place sau nu. E vorba de ce îmi permit. :) 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost astazi la un drive test cu ATECA 2.0 tdi 190cp DSG. Mie sincer mi-a placut foarte mult, am fost pe dealul Feleacului (cine stie, cunoaste despre ce vorbesc)  motorul, cutia, stabilitate in curbe+ frane sunt excelente, chiar nu m-am simtit  intr-un SUV. Comparativ cu ce suv-uri am mai condus, Tiguan-ul vechi, Hyundai IX 35, asta este peste la orice capitol. La 29.000 E cat costa un Xcellece 2.0 tdi 190 cp, 4x4 e un pret bun pentru o masina noua si cu fff multe dotari. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Varianta de care vorbesti tu, porneste de la 32805 Euro, nu de la 29k. Asta fara nicio optiune pusa

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai dreprate, acum m-am uitat pe pliant, 28840 e varianta in 150 cp, M6. Oricum are preturi bune fata de concurenta :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • R_a_z_v_a_n a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!