Jump to content

Leon 1P, consumator ascuns, descarca bateria


xxla20
 Share

Postare recomandată

In primul rand doresc sa salut colegii de pe forum si sa imi exprim respectul  pentru toti cei care ne suporta ca incepatori. 

De cateva luni am achizitionat un Seat Leon 1.9 tdi 105 cp, an 2006. Dupa ce i-am schimbat axa cu came care avea o cama tocita, acum a venit momentul sa pot circula cu ea, insa ma lovesc de o problema: bateria se descarca si autoturismul nu mai porneste daca nu-l folosesc mai bine de o zi. Am efectuat masuratori specifice, am pus acumulator nou, am permutat acumulatorul cu un altul de pe un alt autoturism si problema persista pe leonul meu. Incarcarea este la 14,4V, consumul cu usile blocate si inchizatoarea de la capota pacalita porneste de la 1,12 si scade la 0,6A iar uneori la 0,3 si la mici intervale de timp(2-3 secunde) scade din cand in cand la valoarea de 0.03. Am facut o scanare cu Vcds-ul, am gasit o eroare la modulul unei usi pe care l-am schimbat, inca o eroare la ventilatorul de habitaclu caruia i-am schimbat partea electronica, iar acum la scanare nu apare nici o eroare(cu exceptia celor care apar cand reconectez bateria si care dispar odata ce am rulat cu o anumita viteza). 

Atasez o scanare cu datele autoturismului si va rog, daca sunteti in cunostinta de cauza, sa-mi dati niste sfaturi, nu mai stiu unde sa caut. 

Log-AUTO SCAN COMPLET-VSSZZZ1PZ7R030927-256070km-159114mi.txt

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie vazut pe 19 can-in blocurile de masura ce magistrala nu intra in pasiv ptr a identifica problema.Masina are alarma aftermarket? Sau altceva..after?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare Spido si multumesc pt atentia acordata. In grupul 19 intra in pasiv toate magistralele dupa care infotainment si convenience-ul se trezesc si continua sa "doarma" si sa se trezeasca ciclic la aproximativ 6secunde, uneori la 23 de secunde (am cronometrat).Powertrainul ramane mereu passive. Ceea ce am observat este ca primul care intra in pasiv in ciclul asta de intrari-iesiri, este convenience-ul. Infotainment-ul intra ulterior, iar cand se trezesc, se trezesc deodata, cel putin nu apuc sa constat cu ochiul liber ca s-ar trezi mai devreme unul dintre ele asa cum observ cand intra in passive. Din acest motiv, as tinde sa cred ca modulul convenience este problematic, acesta odata intrat in passive, dupa aproximativ o secunda, intra si infotainment-ul in passive. Immobilizer se trezeste si el ciclic concomitent cu infotainment si convenience. 

Ca raspuns la intrebarile pe care mi le-ai pus: nu am alarma aftermarket si nici navigatie, de aceea nici n-am postat in topicurile cu probleme din cauza navigatiilor. De altfel, nu am nici altceva instalat aftermarket cu exceptia celor mentionate mai sus(am schimbat partea electronica de pe ventilatorul de habitaclu si am schimbat modulul unei usi (pe care ulterior l-am recodat cu codul celui vechi).  

Ce am incercat in plus pe langa testele cu ampermetrul: am recodat rain-sensorul si convenience-ul ca sa dezactivez optiunea de inchidere pe timp de ploaie(m-am gandit ca asta ar putea tine convenience-ul activ), dar nu s-a rezolvat, de asemenea am dezactivat coming leaving home din motive de economie a curentului din baterie. Am observat, in modulul engine, 40% consum pe alternator dupa 3-4 ore de stat cu borna cuplata(de obicei o iau jos peste noapte). Acest 40% scade progresiv pana la 34%, fara nici un consumator activat de mine(radio off, lights off, ventilatie off, usi inchise etc). 

Modificat de xxla20
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Incearca sa scoti sigurantele ,pe rind,monitorizand consumul.Mai poti incerca o inlocuire a can-ului..de proba.Totusi..consumul zis de tine de 0.03 e ok.

Modificat de spido
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am încercat cu siguranțele, indiferent t ce siguranță scot, nu intra in pasive permanent cele doua module. 0.03 il am pentru mai puțin de doua secunde ciclic, dintr-o perioadă de măsurători de vreo 10 minute, consum de 0,03 e sub un minut însumând secundele din ciclu, deci foarte nesemnificativ. As înlocui can-ul dar nu cunosc pe nimeni in zona care sa îmi împrumute unul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi la prestari servicii..poate e cineva in zona ta care te poate ajuta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inca n-am rezolvat problema, intre timp am mai incercat cu testari in timp ce usile si totul era blocat, pare sa aiba legatura cu inchiderea centralizata si alarma,am observat ca atunci cand las masina descuiata rezista si 2 zile bateria. In modulul comfort, alarma este dezactivata, daca are vreun coleg idee cum as putea verifica daca sunt ok codarile actuale? Am aruncat o privire cu long coding si am observat ca am cativa bytes care nu au nume (am vcds 12.12.), pe wiki ross nu am gasit lista cu fiecare byte pentru modulul de comfort. Aveti idee unde pot gasi informatii de codare mai detaliate decat pe wiki ross?

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

NU are treaba cu codarea. Scoate , pe rand cate o  mufa de la calc de usi si vezi cand nu mai face. Asa gasesti ce calc de usa este defect.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da..bateria cati ani are? Sa nu fie obosita...si zapacesti masina 'da bateria e praf.Vezi pe eticheta bateriei
...eventual fa-i un test.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am sa fac teste cu fiecare modul de ușă. Am înțeles ca ușile din spate sunt gestionate de modulul ușii din fata si ca nu au modul, ajunge in sensul asta sa testez doar ușile din fata? Sau e o informație greșită? Menționez ca n-am demontat fata de ușă din spate ca sa vad daca este modul acolo si nici nu as face-o daca nu e necesar. 

Bateria este noua, achiziționata cu ocazia acestei probleme. Bateria veche nu are nici o problema, funcționează corect pe un mondeo.

Mulțumesc de ajutor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ai geamuri electrice spate ai si acolo module. Daca nu ai geamuri electrice, nu ai module si brostele de usi sunt comandate de modulul de confort, nicidecum de cele din fata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe alta platforma e asa cum ai zis...la tine sunt module separate.Nu e nevoie sa dai fata de usa jos.Scoate doar conectorul de pe stilp.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am înțeles, deseară trec la acțiune. Mulțumesc încă odată amândurora.

Modificat de xxla20
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pe nicio platforma, broasca de la usile spate nu e comandata de calc de la usile din fata.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mda..nu e comandata..doar codarea se face pe master/slave.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce a intrebat omul si la ce s-a ajuns .....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Buna baieti, am incercat cu mufele portierelor, am apucat sa le scot pe cele de pe partea stanga si nu am observat nici o diferenta, imi ramasesera doar cele de pe dreapta dar intre timp am preferat sa o vand decat sa mai am alte surprize neplacute, imi ajunge ca am facut la ea axa cu came si bateria + alternatorul(acesta din urma pe degeaba). 

Offtopic as vrea sa iau un Passat B6, (am inteles ca si acolo sunt probleme uneori). Ca sa nu am probleme cu descarcarea bateriei,  ce modul de comfort ar trebui sa aiba? De la ce serie in sus?

Va multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

N-ai nici o treaba cu confortul.De Can era vb...de la E in sus in cazul in care schimbi HU.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!