Jump to content

Megane 3 1.5 dci vs Golf 6 1.6 tdi


blue_90
 Share

Postare recomandată

Salutare, in urmatoarea perioada voi achizitiona o masina second-hand. Problema e ca nu stiu care din cele 2. Am fost cu golful, si ce nu mi-a placut a fost suspensia (simteam toate denivelarile, sa nu mai zic de gropi). Nu am  condus megane, insa am fost in el, si mi sa parut destuld e comfortabil (ma refer la scaune) + consumul din ce am inteles e mai mic decat motorul de 1.6 de la golf. Daca a avut cineva experienta cu cele 2 masini, sa imi dea cateva sfaturi utile, Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cumpara cu cea mai mare incredere megane in echipare buna, are foarte multe optiuni in bani putini in comparatie cu golful.

 

La motorul  de 1.6 tdi de pe golf apar tot felul de probleme in timp (injectoare/egr), si daca ai condus mult logan si ai comparat megane-ul cu logan si apoi cu golf e perfect normal sa ti se para suspensia de golf foarte rigida, asa e proiectata sa amortizeze socurile, in timp ai sa te obisnuiesti cu ele. Am un coleg la munca care a avut de noi 2 loganuri 1.6 mpi si 1.5 dci le-a condus foarte mult, iar acum are passat b7 2013 si in primele luni credea ca are amortizoarele stricate, asa de diferita si rigida e suspensia de VW in comparatie cu cea de renault.

 

Apropo cel mai important e bugetul, ce buget ai disponibil si ce faci cu masina? cat circuli pe an, afara sau oras?

Modificat de deenman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bugetul e 7000 euro. Nu stiu exact cat fac, in general voi merge prin oras, dar in weekend voi merge la țară (50km~).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La 7000 euro nu gasesti golf 6 1.6 tdi cu putini km si cu dotari multe, vw isi pastreaza mult mai bine pretul de revanzare decat Renault de aici si faptul ca pt aceleasi dotari ca si pe megane  dar si pt renume platesti cu 1000-1500 euro mai mult pe piata SH, de noi diferenta este mult mai mare, in plus pe langa 7000 euro mai ai nevoie de 500-1000euro pt revizie/distributie, diverse chichite.

 

Majoritatea masinilor vin cu km fix inainte de distributie pt ca nici o firma de leasing operational nu se incumeta la cheltuieli inutile, masinile se folosesc cat sunt in garantie sau pana incep sa ceara piese majore de schimb, dupa care la export cu ele, unele chiar au peste si sunt dati inapoi dar distributia tot nu e facuta, sunt masini aduse multe de la licitatii din         tarile vestice, inclusiv multe din Danemarca, Olanda, Franta, vb de megane. toate au pe bord 145-160 000km si daca nu ma lasa memoria la 160 000km se face distributia.  Am cautat acum 4 luni cu un prieten in Buc si imprejurimi Renault Megane, voia echipare mai buna si break, buget avea 8000 euro, si nu am gasit nimic sa merite mentionat, deoarece foarte multe masini cu nr straine, aveau tot felul de chichite ascunse, una era acceptabila dar avea prabriz fisurat si distributia trebuia facuta. Altele erau suspecte, pt ca cineva a facut polish insa nu a protejat plasticele si chederele asa ca toate erau zgariate si cu o tenta alba, de la vopseaua masinii si de la pasta de polis. Mai era una, care era 2013 si avea niste jante pe 17 (cu care nu cred ca a iesit masina din fabrica) si avea 4 locuri in care au fost pusi plumbi, in 3 ani a schimbat "cateva anvelope".

 

Ca idee, atentie cu  cumperi, un pabriz cu senzor de ploaie la Renault poate o fi 800-1000 ron, o distributie 1000-1500 si uite cum sar 2500 ron dintr-un foc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Distributia e mult mai ieftina decat la golf. Probabil in reprezentata sunt foarte scumpe dar la un service bun e mult mai ieftin. Oricum golf foarte greu gasesc in baniia cestia dar, incerc, desi as merge pe 1.5 dci pentru fiabilitatea deja cunoscuta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

de ce nu ai vrea si o mazda 3? ai facut un drive cu ea?  daca vei face reviziile la reprezentanta atunci iti recomand golf, pretul fiind mai mic ca la renault. in caz contrar iti recomand megane si eu

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu zic megane, cum zic si colegii de mai sus, motorul de 1.6tdi numai fiabil nu este.

cel de 1.5 e super fiabil, pot sa zic ca aici in fr, toate firmele cu care lucram au megane 3 dci si ajung fara probleme la 250k km.

iti propun sa dai o tura si pe forumul de la renault , sa vezi ce si cum

Modificat de Georgik
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Logan 2012 1.5 DCI 90 CP, tras de el la firma pana in 2016 cand omul si-a dat demisia de la firma Isomat si a predat masina la 340 000km. Unicul sofer, toti km facut in tara exclusiv.

 

La motor nu a umblat deloc, doar schimburile uzuale, distributie, ulei, revizie toate facute la timp.

 

La 300 000km i s-a defectat ambreiajul si a ramas cu masina in drum, pedala era la fund. Si motorul de 1.6 tdi este destul de fiabil, insa sa zicem ca masinile au inceput sa fie un bun consumabil care necesita investitii fara doar si poate  dupa un anumit nr de km (la unii mai repede, pt ca o ard in oras, la altii mai tarziu pt ca circula afara, si nu franezi, schimbi faci manevre asa multe). Ar mai fi o chestie, sunt multe masini venite la noi in tara, cumarate Sh in care fain frumos apare o cifra pe bord si alta in realitate, de aici tragem concluzii pripite cum ca la nici 200 000km s-a defectat 1 injector, sau pompa de inalte, sau pompa de apa, sau egr-u, trebuie sa verificam atenti aceste informatii si sa nu tragem concluzii pripite, parerea mea e ca inca VAG face masini bune, insa cu anumite repere slabe care se inlocuiesc din cauza ca asa sunt construite, intentionat. 

 

Sa aveti drumuri bune.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!