Jump to content

Augsburg


motzu
 Share

Postare recomandată

Fratzilor, de ce mi se intampla toate numai mie????? sad3.gif

Fiind schior inrait, nu puteam sa plec de sarbatori far schiuri dupa mine.... Asa ca m-am dus la Augsburg sambata dimineata sa achizitionez un port-schi...Toate bune, tipii de acolo super amabili, cumpar port-schiul si ramane sa vin astazi la ora 15,30 pentru montaj...Nu dureaza mai mult de 30 min., ma asigura ei, mai ales ca platisem integral in avans (sa nu mai fie probleme)...
Azi la ora stabilita ma duc la Augsburg Chiajna pregatit sa beau un suc si sa iau masina in jumatate de ora....
PROBLEM!!!!!!!!!
D-le ne cerem scuze una dintre piese lipseste si nu stim la ce ora o primim!!!!!! :shock:
In concluzie, am plecat de acolo la ora 18, dupa o asteptare mai mult pe afara ca daca le vedeam mutrele de boi ma enervam si mai tare subit...
Cea mai tare faza a fost ca dupa ce au terminat montajul, au pierdut cheia INBUSS de dezinstalare a portbagajului si nu o mai gasesc....DACA POT SA-L IAU ASA CA NU E NICI O PROBLEMA....
Zic : Ma baieti va bateti joc de mine?...Dupa ce stau trei ore nu-mi dati nici toate cheile?
Atunci a venit un baiat cu o cheie de la alt portbagaj si am plecat.......
SPUMEGAND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Modificat de Bwwlan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...
  • Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • s_c

    4

  • andREI

    3

  • Crissul

    3

  • Bombishor

    3

Top Posters In This Topic

pe la Augsburg International (cel de langa carrefour militari ) a fost cineva ? cum vi se pare ? :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Am fost ieri la Augsburg sa-mi schimb uleiul. Pe partea de vanzari ( magazin) am avut impresia ca se pot face unele imbunatatiri ( am asteptat vreo 10 min pana am aflat daca au filtrul de ulei ), desi oamenii au fost serviabili. Pe partea de service, mi-a placut ca am putut sa stau langa masina si este curat in service. O bila alba pentru seful service-ului care a permis intrarea in service , desi nu aveam programare. Se pare ca membrii forumului sunt bineveniti acolo. Per total , recomand acest service. :ok:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost ieri la Augsburg sa-mi schimb uleiul. [...]Pe partea de service, mi-a placut ca am putut sa stau langa masina [...] Se pare
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Era cineva acolo ( din pacate nu am retinut numele, lucreaza ca electrician ) care este membru la noi pe forum. A recunoscut masina mea care are un ditamai sticker-ul cu vwforum :) . In plus de asta, recunosc, am si un prieten mecanic acolo :D . Oricum, am fost multumit de modul cum am fost tratat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am schimbat uleiul la Augsburg luna asta si am aceeasi parere ca si Alin. Am fost bucuros ca am putut sta langa masina si am putut discuta cu mecanicul (foarte amabil de altfel) despre uleiul ales de mine, operatiune, scula de extragere a uleiului vechi etc.

Nota 10 la capitolul relatii cu clientii. Un service civilizat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la Augsburg sa va duceti doar sa schimbati uleiul si sa umflati rotile. Mecanicii nu sunt specializati pe anumite marci. Mai sunt si unii care se pricep dar cred ca i-a mutat in noul service din Colentina sau au plecat. Pentru mine Metrotehnica ramane cel mai bun desi iti baga pe gat la manopera tot felu de chestii: pentru un schimbat de MAF (1 min) mi-a luat inclusiv regie de service 1/2. Am platit cam 500.000 total manopera pt MAF-ul care pute-am sa-l schimb si eu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare tuturor!

Relatia cu service-urile este si va fi greoaie, oricata cerneala se va consuma. Sunt convins ca toti se straduie sa fie mai aproape de asteptarile noastre, dar sunt convins ca intotdeauna vor fi si nemultumiri. Cred ca daca exista deschidere de ambele parti, si aici ma refer in primul rand la o comunicare normala, multe din probleme se vor rezolva de la sine. Nu uitati deocamdata la noi in tara nu exista o civilzatie auto in adevaratul sens de ambele parti aleliniei de demarcatie. Cu rabdare si intelegere lucrurile rele se vor curata. Eu intravad deja din tot ceea ce s-a scris ca exista unele locuri unde lucrurile se misca intr-o directie buna.

Ce ziceti? :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Zic ca este frumos si optimist ceea ce spui... intr-adevar, lucrurile se misca in sensul bun. Expansiunea pietei auto (partea de vanzari) este, insa, mult mai rapida iar service-urile nu prea reusesc sa tina pasul cu cererea din ce in ce mai mare. Poate si de aici sa apara multe experiente nefericite sau chiar traumatizante ptr. clientul final.

Pe de alta parte este o certa penurie de mecanici priceputi si responsabili... in spatele sediilor / showroom-urilor / atelierelor frumos amenajate, a cravatelor si camasilor scrobite, a tarifelor ametitoare exista mult putregai si multa mizerie - finalmente, multa batjocura pe care multi dintre noi se nimeresc sa o suporte. Parerea mea :-(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

fain zis !

si ganditi-va la un aspect : un mecanic de prima mana, care cu putin efort isi amenajeaza un "auto"-service, credeti ca ar putea fi tentat de o firma oarecare (bine, si sa nu fie ea chiar oarecare) sa lasa acesta oportunitate si sa se "inregimenteze" la orar fix si cap plecat (eventual) ??

totul tine si de situatia de ansamblu din Romania, care necesita timp si vointa pentru a fi corectata.

chestia bunicica e faptul ca avem in acesta toamna oportunitatea de a schimba ceva. asa ca, desi devin off topic, in dimineata zilei de duminica(stiti voi care), sau chiar mai pe seara, faceti-va o bucurie si trageti o plimbarica pana la urne.

bineinteles, cu VW din dotare !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu cred din contra ca nu trebuie sa dam vina pe sistem. Trebuie sa invatzam cat mai repede ca pentru a razbate nu putem sa ne abatem de la calitate si sa ne ascundem dupa deget. Sunt prea multzi obisnuiti in alt stil: "lasa ca merge si asa". Si ideea romaneasca in principiu este "sa luam banul cat este cald" si apoi vedem noi cum o scoatem la capat. Pe mine personal ma intriga diferentza colosala de bunavointza existenta in multe domenii de activitate de la momentul cumpararii ( in care esti tratat ca un VIP ) la momentul in care ai o reclamatzie. In tzarile cu nivel de civilizatzie mai ridicat nu este asa, am fost, am vazut cu ochii mei. Clientzi reclamantzi nervosi sunt si acolo. Intr-adevar avem oameni foarte buni si foarte capabili ce trebuie motivatzi dar si penalizatzi atunci cand interesul personal intervine inaintea interesului corporatziei. Problema aceasta este peste tot nu numai in domeniul auto desi se pare ca acesta de obicei creeaza cele mai multe altercatzii, lasand la o parte autoritatzile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

calitate inseamna costuri ametitoare. pt o tara ca romania in care salariu mediu e undeva la 8mil, adica circa 200 euro, acest lucru e dupa parerea mea imposibil si de aici pana la servicii de proasta calitate si tot ce decurge din asta nu mai e decat un pas.

resemnativa ca traiti intr-o tara din lumea a 3-a in care 10-15 orase sunt ceva mai sus.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

calitate inseamna costuri ametitoare.

Nu sunt de acord cu tine. Aceleasi preturi, sau foarte apropiate de cele din RO, sunt in Germania sau Franta.

Numai ca la noi treaba se face asa cum stiu toti membrii acestui forum

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

prin costuri ametitoare eu nu m-am referit numai la pretul pe care-l platesti tu pt ora de manopera.

gandestete cat costa instruirea unui personal calificat, pt ca sa ai un personal calificat tre sa ai o baza de selectie adecvata, ca sa ai o baza de selectie adecvata copiii tre sa invete inca din scoala cum se repara masinile care circula acum pe strada nu cum se repara o dacia de acum 30 de ani si sa aiba acces la tehnologiile moderne.

dupa aceea gandeste la tehnologia care o gasim acum pe masini care cam la 5 ani se schimba. fiecare producator are propriile sisteme pe care si le protejeaza cat de bine poate.

pai cum sa-si permita un service bun care nu e nici reprezentanta nici dealer sa-si cumpere sisteme de diagnoza pt mai multe marci sau macar sa aibe macar licente pt documentatie tehnica.

si enumerarea poate continua.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe mine nu ma intereseaza ce cheltuieli are o reprezentanta service cu pregatirea personalului, aparatura de ultima generatie, dinamica tehnologica, s.a.

Traim intr-o lume unde concurenta este foarte acerba. Cine ofera calitate maxima la preturi minime traieste, cine nu ... :-(

Eu stiu un singur lucru: la ce bani las in service, comparativ cu tarile civilizate, vreu calitate similara.

Valuta are valoare mai mare aici decit acolo, raportata la salariul mediu pe economie. O revizie/reparatie/diagnoza atirna mult mai greu in buzunarul meu decit al neamtului sau al francezului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu cred din contra ca nu trebuie sa dam vina pe sistem. ..........

ma rog, treaba e destul de simpla (???!?!?)

avem sistemul din Romanai, si sistemul din vest. altii ar zice oamenii, dar nu vreau sa supar pe nimeni.

intr-un fel merg treburile acolo, altfel aici. in majoritatea domeniilor, deci si in service auto.

desi suna simplist, cam asta e.

iar cei care perpetueaza aceasta stare de fapt, trebuie inlaturati, iar in locul lor, pusi oameni interesati sa faca treaba. de genul celor de pe vwforum.ro.

:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu sunt de alta parere... Sa mergeti pe la un service "asa de bun" din strainatate sa iti ia salarul pe un an intreg si sa iti faca o treaba la fes de "buna" ca cel mai infect service VW din romania.

Mai exact: o cunostiinta de-a mea are Audi A8L (motor de 6 l) cumparat direct de la Ingolstadt. Acei super experti au incurcat adaptarea intervalelor de service. Aceasta treaba a fost descoperita si remediata la service-ul VW din Oradea de un inginer fara pretentii de mare expert dar care isi cunoste bine ograda! Deci nu mai dati in sus si jos cu calitatea muncii din strainatate ca nu e asa de roz pe cum credeti!

Cu stima :) va salut!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Din nou despre Augsburg.

Am fost astazi la Augsburg Militari pentru a-mi schimba o bieleta de la bara antiruliu. Impresia: din nou nota 10 la toate capitolele: comunicare, pret (225.000 - cred ca nici "meseriasii" plini de ulei pana in gat nu-mi luau mai putin), rapiditate (in 5 minute a fost gata totul).

Urmeaza sa fac un reglaj al geometriei, si cred ca il voi face tot la ei (am vrut sa-l fac astazi dar aveau o problema cu aparatul).

Concluzia: alles super.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Augsburg Militari este exact la intrarea pe autostrada Buc-Pitesti, pana in Carrefour cu vreo 100 metri. O sa-l vezi pe dreapta cand urci pe pasarela de la intrarea pe autostrada.

Interesant este ca ti-au taxat si husa plastic-protectie scaun... asta imi aduce aminte de magazinele la care cumperi pana si punga de 1 leu ca sa poti sa iti duci cumparaturile ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

M-am trezit cam tarziu cu topicul asta dar o sa postez totusi.

In decembrie 2003 m-a lovit un handicapat cu RABA la semafor (mai exact a plecat cu tot cu masina mea de la semafor) si mi-a sfasiat usa stg si mi-a agatat aripa fata stg. Bun. Era inainte de craciun, trebuia sa plec si eu ca tot omu de sarbatori si am hotarat sa duc masina la PO RO ca sa o faca repede, desi asigurarea aluia care m-a lovit nu avea contract cu PO RO, urmand sa platesc din buzunar si sa-mi recuperez banii ulterior de la asigurare. Zis si facut.

Am lasat masina in service pentru constatare si am fost sunat de abia dupa doua sau 3 zile. M-a sunat tipul de la receptie sa ma cheme sa dau un avans ca era suma prea mare. Intradevar era mare: in jur de 3000 de euro fara TVA!!!! In conditiile astea m-am dus sa-mi iau masina de acolo si sa o duc la un service agreat de asigurare. Cand sa o iau eu conduceam masina de serviciu si am luat un coleg care sa mearga cu corrado. Am asteptat 30 minute pentru ca nu mai gaseau masina. In fine.

Cand a plecat cu ea noroc ca am stat sa vad ce face omu cu masinuta mea si am vazut ca roata din spate dreapta nu se invartea. Era desumflata complet!! M-am dus la iar receptie sa cheme un mecanic sa o umfle, a venit a plecat cu ea s-a intors dupa un sfert de ora si m-a lamurit ca nu le merge compresorul... Asta a fost Porshe romania

Am esuat intr-un final cu masina la augsburg (ceva mai ieftini dar oricum tot peste 80 milioane). Aici a fost tragico-comic.

1. usa noua nu era aliniata si nici nu se inchidea cat se inchidea cea veche.

2. Au pierdut prinderile de la tapiteria usii (sau le-au rupt) si mi le-au inlocuit cu suruburi ordinare infipte in tapiterie (doar cele care nu sunt la vedere)

3. vopseaua era exact ca cea originala dar pe sub vopsea nu mai era nimic. Diferenta de sunet intre cele doua aripi atunci cand le ciocanesti este mare

4. mizerie de nedescris in masina

5. Totul a durat O LUNA DE ZILE

6. Aparatoarea de noroi nu a venit nici in ziua de azi desi era achitata de asigurare

Astea au fost mizilicurile, care unele s-au rezolvat altele (vopseaua ...) nu.

Horrorul urmeza acum. I-am rugat sa-mi schimbe bujiile. S-au gandit ei ca cele originale sunt prea scumpe pentru buzunarul meu (deh un amarat de corrado cu bujii de 85 euri fara TVA) si au pus ceva echivalent cica, desi nu exista. La ei echivalent inseamna sa pui bujii cu hexagon de 17 in loc de cele cu hexagon de 21 originale. Am luat masina din service si a doua zi cand ma duceam sa urlu la ei, la telefon o facusem deja, am ramas cu masina in drum. Surpriza! O fisa de pe bujie sarise si am vazut ce au facut. Si nu s-a terminat. Mi-au consumat benzina din rezervor si au lasat masina asa vreme de o luna in timpul iernii. Rezultatul: am plecat cu masina si am rupt pompa de benzina ce avea apa inghetata in ea!!!

Toata distractia la augsburg m-a costat suplimentar vreo 400 de euri bagati in pompa de benzina bujii si altele.

Si intr-un final am gasit un service mic dar in care lucreaza oameni in care pot avea incredere si care mi-au facut toate modificarile la motor si in care zilnic vad masini esuate de la PO RO sau Midocar.

Concluzie

Feriti-va cat puteti de PO RO si Augsburg :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu cred ca e deja cazul sa facem un subclub numit "pagubitii de Porsche/Midocar/Augsburg". Eu am reusit sa fiu pagubit de 2 din ele serios si mai ceva mai putin de a treia... Serios acum.. cred ca e cazul sa facem ceva cu situatiile astea. ASarban este avocat, poate stie niste legislatie referitoare la calitatea serviciilor prestate in domeniu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am o bataie dinspre roata dreapta fata, care parca nu apare tot timpul. am fost la augsburg si am facut o diagnoza. eu ma asteptam la ceva bucse de schimbat. ei au zis ca e bataie la tija amortizorului respectiv. asa ca am schimbat amortizoarele pe fata. e drept, imi place mai mult cum merge masina acum.

dar am ramas cu bataia la roata.

ma gindesc ca o fi mai dificil de diagnosticat, mai fusesem la un service inainte si aia mi-au zis ca toate articulatiile sint ok.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma uit cu groaza la ,,pataniile'' voastre nefericite ,in contextul in care si eu trebuie sa o bag pt. revizie si cateva mici probleme(la micile astea probleme mi-e mie frica).

Eu o bag la Cardinal Motors ,dar care sunt sub obladuirea PO RO

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salut!!!

Nu sunt sigur dc s-a mai vb pe forum despre acest lucru dar poate ma ajuta si pe mine cineva.

Am si eu o sg prb dar mare:

Unde gasesc in Bucuresti un service VW care sa fie bun?

Exclud Augsburg Romania pt ca mi-au distrus masina,exclud Porsche romania pt ca stai 2 saptamani pana iti fac o programare si au niste preturi de iti cad fata.

Problema mea a inceput cu niste pierderi de ulei la motor.Zis si facut.Am fost la Augsburg,m-au pus sa inlocuiesc diverse capace,capacele,garnituri si alte chesti si nu amu mai fots prb pt vreo 2 saptamani cand a inceput motorul sa scoata un zgomot foarte ciudat mai ceva ca unul diesel.

Am fost la Porsche si mi-au zis ca sunt tachetii+pompa de ulei+f f f f f f f multe chesti care costau si cum nu era de ajuns mi-au facut programarea si in 2 saptamani.

Am cerut o a doua opinie la Augsburg si surpriza:total diferit fata de Porsche.

Mi-au spus ca sunt de vina intinzatoare de lant din chiulasa (nu stiu dc ma exprim corect) dar e vb de 2 piese care costau numai 1200 de euro.

Am facut ca ei.

Am cumparat acele piese mi-au spalat oamenii motorul si hai sa dam o cheie.

Surpriza acelasi zgomot.

Ce credeti ca mi-au spus ca sa o las la ei ca de vine sunt si tacheti care mai costau vreo 18 mil.

Am luat masina de acolo si am dus-o la un service prin Basarab.

Aici bineinteles ca surpriza:Bineinteles alt diagnostic.

Cica ar fi cuzinetii si vibrochenul

Au pus mecanici intinzatoarele de lant vechi si au inlocuit cuzinetii si in sfarsit a pornit masina.

Ma credeti ca am innebunit din cauza incompetentei mecanicilor din Romania.

Ca sa nu va mai spun ca toata afacerea asta m-a dus la vreo 4000 de euro.

Masina este un VW Passat V6 Syncro Serie Motor ACK an Fabr:1998

Nici in mecanici astia nu am incredere asa ca m-am gandit sa ma duc la un service Dan-Don si sa o pun pe tester sa vad ce spun ei.

Ce ziceti?

Dati-va si voi cu parerea si ajutati un sofer cu buzunarele goale!!!

Cu Respect!!

Ionut

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!