Jump to content

Passat CC vs E90


alexs_
 Share

Postare recomandată

Urmeaza sa-mi achizitionez prima mea masina. Fiind tanar, doresc o masina sportiva, care sa consume putin si sa nu fiu nevoit sa arunc cu bani pentru ea (sa tina cu casa :lol:). Din multele cautari am inceput sa ma axez doar pe cele doua. Pe langa ar mai fi o masina noua.. leon sc fr 1.4 tsi 125, care s-ar duce pe la 16k euro + casco (1k euro pe an aprox.). Legat de leon se bate pretul mare cu garantia care m-ar scapa de eventualele probleme.

Revenind la cele doua. Vreau sa achizionez una de la dealer din germania. Mi-am selectat ca limite 14k euro, 2011, 150k km.

Pe lista deocamdata am cam asa.

E90 320d ED.

E90 320xd

318d steptronic

CC 2.0 140

Nu am condus niciodata tractiune spate. Ma gandesc doar cum se comporta pe ploaie si pe zapada cand conduci mai agresiv.

Dezavantajul la 320xd e sistemul audio. Nu bluetooth, nu calitate sunet. Ceva destul de important pentru mine. Ma atrage doar acel X-Drive, de aceea este si in optiunile mele.

Eu locuind in Bucuresti, ma gandesc ca e destul de important un sistem start-stop la ce e p-aici uneori. Ceea ce 318d steptronic nu are.

CC-ul e frumos, mai ales ca are si R-Line. Ma gandesc doar cum e prin bucuresti cu o masina asa mare...

Pe langa ce ati putea comenta la ce am scris mai sus, doresc sa ma ajutati si cu capitolele intretinere (preturi), distributie, steptronic si dsg.

Va multumesc.

Modificat de alexs_
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Quote

Pe langa ar mai fi o masina noua.. leon sc fr 1.4 tsi 125, care s-ar duce pe la 16k euro + casco (1k euro pe an aprox.). Legat de leon se bate pretul mare cu garantia care m-ar scapa de eventualele probleme.

Alege Leonul. Masina noua, garantie, scapi de eventualele probleme pe care le poate avea o masina rulata, iar Leonul e o masina frumoasa. 

Si eu spre sf. anului o sa am aprox. acelasi buget, la fel ma uitam la E90, CC, A4 B8, A6 C6, pana la urma m'am decis si fac leasing la noul Megane. Singurul dezavantaj care il vad la o masina noua e devalorizarea, dar prefer sa pierd bani la o masina noua pe care o conduc linistit 5 ani decat sa bag bani in vreun cazan, fie el si din "Nemtia". 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu iti recomand un A4 sau A5.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

CC pentru aspect ,BMW pentru calitate,performanta ......

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bmw-ul ( indiferent de model) nu tine cu casa. Nu o spun eu, o spun prietenii care detin asa ceva. 

Legat de Bucuresti, 320d e90 consuma minim 10-11% ( mediu) iar ce zici tu acolo de calitatea sunetului...pai daca pui mana pe un hifi sau un logic7 s-ar putea sa ti schimbi parerea. 

Sistemele audio de la vag ( exceptand bose si b/o sau dynaudio) sunt petarde oricum ai da o indiferent ca sunt cu 4 8 sau 10 difuzoare. Difuri de midbass pe usi > zdranganituri si altele asemenea.

+1 la zice @EEXCALADE mai sus. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In bugetul meu nu se incadreaza A5. A4 nu am gasit mai nimic care sa-mi placa.

@alindanut cred ca ai dreptate. m-am mai gandit aseara si cred ca pe varianta asta o sa merg.

Sa vad ce imi gaseste domnul de la seat pe stoc in tara ca sa dureze maxim 2 saptamani si nu 12 saptamani.

Chiar si la intretinere leonul ar castiga. Service la leon se face o data la 30k km. La masina sh la 15k km. Din nou cea mai buna solutie consider ca e leonul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cristi511 Confortul intotdeauna are pretul lui.

La traficul din capitala nici CC-ul nu consuma mai putin 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Alex Intervalul de service la 30 mii km nu e pt  RO.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

2 hours ago, EEXCALADE said:

Alex Intervalul de service la 30 mii km nu e pt  RO.

Daca te referi la leon, este la 30k km. Am un prieten care are leon aceeasi motorizare si asa este. Dar cica este "cand vrea masina", deci presupun ca in jur de 20-30k km sunt. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La orice motor e bine sa faci revizia la un an sau 10-15 mii km maxim.

Reprezentantele fac reviziile la 30 mii km ca le ofera gratuit si scopul lor comercial e ca masina sa tina doar pe perioada garantiei. 

Daca tii la masina fa cum spun eu

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

revizia nu este gratuita. el a platit in jur de 800lei la porsche.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am avut pana de curand un e90 320d (163 cp) si pot sa iti zic ca singura problema majora a fost turbina ( schimbata de fostul proprietar la 188k km) si la 255k am schimbat volant si kit ambreiaj plus bateria. Toate au fost originalele masinii ( aveau 10 ani). 

 

Masina a fost dpf off si soft, dusa la 194 CP si consum real in bucuresti n-a sarit de 9.5, desi a fost forjata sa zic asa. Asta cu clima pornita in permanenta si demaraje intre semafoare dese. In afara consumul este sub 5% daca mergi cu maxim 90-100km/h iar la 130k/h undeva la 5-5.5 consum pe pompa (desi si BC indica foarte corect). 

Am condus si 2 passat cc, ambele 2010, una stock 170 CP si una cu chip (avea buton de activare sau ceva de genu) si pot spune ca nu se compara senzatia oferita de BMW ( cea de 170 stock pare foarte lenta din pozitia soferului si chiar este, cealalta cu chip a parut ceva mai sprintena ( e cam la fel ca BMW la acceleratie, adica scoate cam aceelasi timp 0-100, dar numai ca totul e asa, cum sa zic, mai liniar, parca nu se simte cuplu ala de 410nm cum se simte la BMW. Toate 3 au fost cu cutie manula si au avut jante pe 17".

 

Iarasi, ai intrebat cum se comporta propulsia (tractiune=fata), si pot sa iti spun ca n-ai nici cea mai mica problema pe drum umed atata timp cat ai anvelope bune si nu faci "magarii". Pe timp de iarna e putin mai ciudat, dar nu o sa ai probleme, asta datorita DTC-ului (Dynamic Traction Control). 

 

La design nu pot spune ca BMW arata mai bine, imi place mai mult passat-ul CC la exterior, iar la interior calitatea materialelor face diferenta in favoarea BMW. 

Personal as alege BMW 320d varianata veche de 163 CP sau varianta noua de 184 CP, nicidecum passat cc. 

 

Stiu ca e primul post si ca pare ca incerc sa te conving de BMW ca e mai ok pe un forum dedicat marcii vw, dar asta e parerea personala. Am avut si un golf 4 ALH si mi s-a parut geniala masinuta, dar din pacate am dat-o in schimbul puterii actualei. 

 

 

Eu sunt in cautarea unui golf 5 gt spre exemplu, diesel, cel de 170 cp pentru oras. Acum depinde de ce vrei, dar daca conduci un 320d apoi conduci un passat o sa vezi diferentele imediat.

 

 

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 weeks later...

Multumesc pentru informatii, dar intr o luna jumatate devin posesor de leon :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!