Jump to content

Pasuirea supapelor


TZepeSH
 Share

Postare recomandată

Trebuie sa schimb chiulasele si am valvele date jos. Cu ce se pasuiesc valvele pe scaune? si care e procedura? imi amintesc ca au mai facut altii asta inainte.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare,exista odata(poate mai se gaseste)"pasta de rodat".Se prinde supapa intr-o bormasina,se unge scaunul cu pasta de-asta si rotesti pana te ia cu ameteli...

am auzit ca unii au folosit pasta de dinti....

spor la mesterit si s-avem drumuri bune!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am gasit pasta pentru pasuit, iar procedura e un pic diferita. nu se recomanda bormasina, se foloseste un bat cu ventuza in cap, care se lipeste pe supapa si se roteste manual. maine am treaba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

floro_st205

Inainte de a pasui supapele trebuie prelucrate scaunele (exista freze speciale) ,latimea suprafetei de contact intre supapa si scaun nu trebuie sa depaseasca 1mm .Bormasina o poti folosi pentru angrenare dar nu prinsa supapa direct in mandrina ci prin intermediul unui furtun si cu o viteza mica .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate am observat pasuind supape la viata mea, e mai bine la mana. Poti sa simti mai bine frictiunea dintre supapa si scaun, e mai controlabil proscesul. Plus ca daca pui un furtun intre coada supapei si bormasina, tinand cont ca trebuie sa antrenezi supapa din spate si sa tragi usor de ea (pt a exercita presiune asupra scaunului de supapa) de foarte multe ori te trezesti ca iti sare furtunul de pe coada, si e mai multa bataie de cap decat merita.

Pe de alta parte, daca folosesti supape vechi ele trebuie curatate foarte bine, pt ca ventuza sa adere la ele.

Legat de pasta de pasuit, recomand seturile cu 2 paste: fine si coarse.

Ca fapt divers (pe care desigur, nu il recomand, cred ) am auzit ca pe vremuri mecanicii improvizau folosind o pasta facuta din pasta de dinti amestecata cu "pasta" de pe electrozii de sudura pisata :)

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

floro_st205

eu folosesc bormasina doar pentru antrenare (rotire) ,cu degetul imping pe supapa pentru "a controla procesul" (cuvinte furate de la colegu' Komissar :)
ca ,pasta de slefuit foloseam scrum de tigara cu ulei pe timpurile cand nu se gasea ....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am rezolvat in weekend. Am cumparat un set de pasuit supape, vine cu pasta grosiera si pasta fina si bat cu ventuze, 38 de lei, Holts parca. Le-am pasuit la mana, am scris si mai sus ca nu fac cu bormasina. Scaunele erau deja frezate, iar supapele le-am curatat temeinic inainte sa ma apuc de treaba. Au iesit foarte bine, dar mi-a luat vreo 3 ore. Am facut si poze, dar nu le-am scos din aparat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!