Jump to content

(P) Michelin Pilot Sport 4 - noua generatie de anvelope pentru berline si masini sportive


voinea
 Share

Postare recomandată

  • Administrator

Lansarea anvelopelor Continental Sport Contact 6 si anuntul lansarii modelului Eagle F1 Asymmetric 3 de la Goodyear fac din 2016 un an care se anunta a fi extrem de interesant in ceea ce priveste anvelopele de performanta ridicata.

PN003876_.jpg

Urmatorul pe lista lansarilor anului 2016 este profilul Michelin Pilot Sport 4. Multi specialisti au considerat ca numele de ”Pilot Sport” si-a pierdut putin din sens, deoarece modelul Pilot Sport 3 nu a inlocuit Pilot Sport 2, ci mai degraba modelul pentru turisme Pilot Exalto 2. Adevaratul inlocuitor pentru modelul Pilot Sport 2 a venit mai degraba sub forma profilului Michelin Pilot Super Sport, profil foarte apreciat.

Odata cu lansarea modelului Pilot Sport 4, cei de la Michelin tintesc sa readuca numele “Pilot Sport” acolo unde ii este locul. Noua anvelopa este proiectata in concordanta cu lectiile invatate atat de la modelul Pilot Super Sport, cat si din experientele avute de Michelin in participarea in competitiile de Formula E.

Astfel, a fost proiectat un profil axat mult mai mult pe performanta decat Pilot Sport 3, dar care pastreaza o durata de viata foarte buna a benzii de rulare, performante foarte bune pe carosabil umed si un grad ridicat de confort, obisnuit pentru anvelopele din gama premium.

Fiind lansate initial in dimensiuni de 17 si 18 inch la inceputul anului 2016, iar in dimensiuni de 19 inch ulterior in anul 2016 si la inceputul anului 2017, va fi de asteptat ca anvelopele Michelin Pilot Sport 4 sa aiba rezultate excelente in testele din acest an.

PN003890.jpg

Ce se va intampla in continuare cu profilul Pilot Super Sport? Aceasta anvelopa va ramane in continuare pe piata si va deservi tuturor celor care doresc performante inalte la dimensiuni incepand cu 19 inch.

In octombrie, pe circuitul Paul Ricard din Franta, cativa dealeri europeni au fost invitati sa descopere si testeze aceasta anvelopa iar in video de mai jos puteti afla parerea lor vis a vis de aceasta
 

 Michelin lanseaza in Romania noua generatie de anvelope pentru berline si masini sportive care ofera echilibrul perfect intre placere si siguranta in timpul condusului. Noua anvelopa de vara MICHELIN Pilot Sport4 este conceputa sa raspunda asteptarilor exigente ale clientilor care nu sunt dispusi sa faca niciun fel de compromis si care isi doresc sa se bucure de experienta sofatului, in conditii de manevrabilitate si control excelente. 

MICHELIN Pilot Sport4 este o anvelopa de top in ceea ce priveste manevrabilitatea si siguranta pentru aceasta clasa, datorita tehnologiilor inovatoare dezvoltate pentru sporturile cu motor.

        Nr. 1 in manevrabilitatea pe carosabil uscat

        Nr. 1 in franarea pe carosabil uscat si umed

        Design sportiv unic


MICHELIN Pilot Sport4 constituie un exemplu excelent al implementarii strategiei MICHELIN Total Performance, care presupune utilizarea de inovatii si tehnologii avansate pentru optimizarea simultana a mai multor caracteristici de performanta (de exemplu, manevrabilitatea pentru anvelope sportive). Anvelopa permite maximizarea mai multor caracteristici de performanta, inclusiv rezistenta la uzura, tractiunea si economia de carburant, rezultatul fiind o deplasare in conditii de confort si siguranta. 

Puteti gasi mai multe detalii privind inovatiile, beneficiile, dimensiunile si etichetarea anvelopelor MICHELIN Pilot Sport4 accesand www.michelin.ro  

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ok.

Recomandare personala?

Sunt interesat, am nevoie de ceva nou.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Astept si eu cu interes teste corecte (AutoBild, Auto motor si sport etc)

Personal am avut PS2, PS3 (dezamagitor), iar acum merg cu PSS la GTI.  PS4 nu cred ca voi testa prea curand deoarece anul asta sunt inca bune PSS. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt curioasa cum sunt fata de PS3 si Conti SC3/5.
Am avut 2 seturi de PS3 (ok all in all), dar si Conti SC3 si SC5 (simultan chiar...intre ele si cu PS3urile)... si intre toate as alege oricand SC-urile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Nu ai avut ocazia sa mergi cu PSS ? BMWurile de la Guidare Pilotare (228i toate) au pe ele PSS si pe langa faptul ca inca arata bine dupa un sezon intreg de cursuri dovedesc un tradeware foarte bun. PS3 ... mi-au parut nu atat de aderente precum au fost PS2.  Incerc in vara asta sa merg si eu PS4 mai sportiv si va revin aici cu feedback.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

PS 4 sunt doar XL?

Am de iarna XL, nu vreau si cele de vara tot asa.

Astept un feedback, daca sunt ok achizitionez.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut, Fanel,

Dap, cu doar doua exceptii, intregul portofoliu de anvelope MICHELIN Pilot Sport 4 este extra-load (XL). Michelin a ales aceasta varianta constructiva pentru a face fata si mai bine nevoilor si provocarilor pentru care a fost gandita noua MICHELIN Pilot Sport 4, viteze ridicate, manevrabilitate si performante dinamice crescute, lucruri care cer indici de incarcare ridicati.

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut.

3000 km cu anvelope Michelin PS 4, foarte bune, parerea mea, aderenta in curbe, franare pe uscat si umed justifica pretul.

Singurul - momentan, sunt ''tari''.

Ramane sa vad cati km vor rula.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...
  • Administrator

desi spuneam mai sus ca inca am PSS am avut placerea sa testez si eu Michelin Pilot Sport 4.  Pilot Sport4 este ranforsata cu fibre de aramida si se produce in Ungaria la Nyíregyháza 

Michelin Factory 2.JPG

Michelin Factory 6.JPG

Michelin Factory 8.JPG

Este o anvelopa de top disponibila pentru jante de la 17" pana la 20"

Pentru a fi asigurata o suprafata de contact cat mai buna si aderenta optima, PS4 a primit o centura hibrida, ranforsata cu fibre de aramida și nylon. Suna complicat, insa trebuie sa stiti ca aramida se folosește in industria aerospațiala si la fabricarea vestelor antiglont.

09.JPG

10.JPG

08.JPG

15.JPG

Dezvoltarea PS4 a fost facuta impreuna cu modelele de top Volvo S90, modele Ford, toata gama Porsche 911 si Audi A4

Am avut placerea la fabrica sa vad cum se coace o anvelopa in matrita si cum arata ea cand iese si ce prelucrare i se aduce. Cu placere la intalnirile vwForum putem disuta despre aceste procese. 

Eu unul stiu ca am pe GTI Pilot Super Sport de 2 ani si 17.000, iar viata lor nu va fi mai mult de 25.000km la cum le vad (dupa PSS probabil ma intrept spre Cup2) dar pentru orice proprietar de autoturism mic si mediu cu putere sub 200cp Michelin PS4 reprezinta anvelopa ideala. Cred eu privind in urma la PS3 ca acesta vor avea durata de viata 30.000+ km. 

Dintre cei ce va cumparati PS4 chiar as vrea sa postati pe acest topic impresii despre ele

11.JPG

Michelin PS4_1.jpg

Michelin PS4_3.jpg

Michelin_PS4_4.jpg

Michelin_PS4_5.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 10 months later...
Ionescu George

A mai testat cineva intre timp aceste anvelope? As vrea sa trec de la niste Nexen N8000 225/40 R18 noi la niste cauciucuri pe 17" 225/45 R17 de strada, pentru confort putin mai bun si de preferat putin mai aderente decat anvelopele actuale. Masina este un A3 2.0TFSI cu Revo stage 3( in jur de 330-350cp 480NM) si are arcuri Eibach Sportline.

Modificat de Ionescu George
Am uitat sa mentionez, Nexen actuale sunt XL iar masina din pacate este FWD.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
catalinmiti

Eu am mai testat cam 5000 km Pilot Sport 4 225 40 18 Y si sunt multumit de aderenta, parca putin mai zgomotoase pe anumite texturi de asfalt, insa pe altele mi se par super silentioase. Ca si aderenta si zgomot mi se par tot cam pe unde a fost si setul trecut, Conti Sport Contact 5, insa sper sa fie mai rezistente in timp PS4. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ionescu George

Pe ce masina? Ce putere? Teoretic urmasul lui CSC5 e ContiPremiumContact6. In teste PS4 a iesit peste ContiSC5 si CPC6.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

catalinmiti

La masina din semnatura...m-am gandit ca nu mai este nevoie sa mentionez. Are Stage 1.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

pe masina din semnatura, dupa ce si-au trait viata conti premium contact 5 montate de skoda 205/55/16 (rezistente la uzura, aderenta ok pe uscat si medie pe ud, franare doar mediocra, prietenoase pe denivelarile uzuale dar cu laterala cam moale - am bulit 2 bucati in 60k km) am trecut la PS4 (205/55/16), in principal pentru aderenta pe ud, dar si pe uscat. Daca as fi avut de ales, as fi luat variana non XL, insa...nu exista pe aceste dimensiuni.

Dupa 3000 km facuti pe toate suprafetele posibile (mai putin zapada :D ), sunt foarte placut impresionat de aderenta atat la viraj cat si la franare, pe ud/uscat. Sunt insa evident mai rigide prin comparatie cu premium contact 5, dar era de asteptat, datorita indicelul XL. La o pipaiala aproximativa, pare ca peretele lateral e o idee mai gros, deci poate mai scapa intreg la gropi unde o anvelopa non-XL ar fi decedat. Feedback-ul este bunicel (cat se poate la dimensiunea asta "civila") iar overall, pentru cauciucuri de zi cu zi, este nr 1 dpdv al aderentei  din ce am incaltat de cand ma dau cu masini. Ramane de vazut cum vor rezista la uzura.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am luat PS4 de ceva timp, am trecut la R17 cum spuneam mai sus. Aderenta e superioara comparat cu vechile anvelope, sunt si mai silentioase si mai confortabile, iar mai nou am trecut si la arcuri mai moi un pic, la ProKit, tinuta la drum pentru o masina FWD de asemenea putere, ca daily, e foarte ok dpmdv, s-a transformat total. Le recomand oricui vrea aderenta de top pentru daily, in zona R16-R18 nu cred ca au concurenta.

Modificat de Ionescu George
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...
Ionescu George

Revin cu feedback dupa aproape 2 ani. Inca am anvelopele, rezista eroic la abuz cele de pe fata pe o masina de ~350CP. Clar raman convins ca PS4 sunt cea mai misto guma de strada la ora actuala. Poate le egaleaza altele la anumite capitole, dar ca pachet(viata + rafinament + aderenta la rece + rezistenta la abuz + aderenta pe ud) nimic nu se atinge de ele.

Modificat de Ionescu George
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!