Jump to content

VW Phaeton sfaturi


sgdro1
 Share

Postare recomandată

Salut intentionez sa achizitionez aceasta masina in vara asta an 2009 motorizare 3.0 disel , cine detine aceasta masina si imi poate da mai multe detalii ma refer la ce sa fiu atent la achizitionare multumesc frumos

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Colegul AndyG are unul:

 

http://vwforum.ro/topic/101995-un-phaeton-individual/

 

Ideea ar fi sa gasesti unul foarte bine intretinut si km reali, e o masina plina de electronica, deci sa te astepti la costuri mari de reparatii in caz de nevoie (costuri si alte aspecte gasesti pe topicul de mai sus) dar si rasplata e pe masura, e un "Bentley" in materie de confort..si eu am "cochetat" cu ideea unui Phaeton, e o masina deosebita :P

Modificat de corad0
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am citit tot forumul aseara :)) ultima postare e din 2014 as dori cineva mai recent daca are aceasta masina:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut,

Eu am un Phaeton de 2 ani, țin sa Menționez ca un exemplar bine întreținut merita fiecare bănuț. Masina nu prea se strica, dar piesele sunt f scumpe gen discuri si plăcute fata 2200 lei. Iti stau la dispoziție cu orice întrebare. A mea este 3.0 TDI 4motion.

Salut,

Eu am un Phaeton de 2 ani, țin sa Menționez ca un exemplar bine întreținut merita fiecare bănuț. Masina nu prea se strica, dar piesele sunt f scumpe gen discuri si plăcute fata 2200 lei. Iti stau la dispoziție cu orice întrebare. A mea este 3.0 TDI 4motion.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare forum,ma alatur si eu celor care intentioneaza sa-si cumpere un phaeton.Masina actuala e din alta epoca,apreciez faptul ca e mecanica pura si se repara relativ usor.

Anul asta in schimb o sa am un copil si e nevoie de ceva mai mare si mai sigur.Un Phaeton 3.0 tdi ar fi interesant.Am citit cam tot ce s-a discutat aici pe subiect- nu foarte multe de altfel.

Sa incepem deci- distributie pe lant- se schimba lantul sau nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...

Salut, 

Am cumparat un phaeton model 2010 3.0 diesel 4motion in urma cu cateva luni fara sa ma duc la un service pentru ca multi furau curent. Nu stiu eu mai multe ca mecanicii de acolo, dar nici cei pe la care am fost si am mai verificat nu pareau sa stie prea multe.

De verificat am verificat km, incidente inregistrate, etc pe site-uri gen vin info si rarom si surprinzator avea istoricul din tara.

Am verificat sa nu aiba vreun sunet Ingrijorator pe un drum mai accidentat, sa nu smuceasca cutia, sa mearga suspensia (ridicat, lasat), sa nu bata directia, discuri, etc 

Estetic arata ok, am vazut si care aratau mai bine dar erau cam dubioase din alte privinte. 

Lucru la care nu m-am uitt si imi cam pare rau, nu merge incuietoarea la portbagaj, dar sa gie asta si gura problema si voi fi multumit. 

Ce ma mai deranjeaza, am dimineata cand e motorul “rece” si vibreaza putin mai tare cand stau la semafor, un sunet in bord ca si cum e un plastic dizlocat acolo. Chiar nu stiu ce e, dar dispare dupa cateva min de mers. 

Ce sa zic, e nevoie si de documentetie, dar si putin noroc la achizitia unei masini sh.

succes

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salutare tuturor,

     As dori în perioada următoare sa îmi schimb mașina actuala, iar una din mărcile care mi-a atras atenția este modelul Phaeton. Îmi acer scuze dacă am postat în secțiunea greșită, și rog un moderator sa mute post-ul, dar fiind membru nou, doar aici am putut sa deschid un thread nou.

     Mi-a plăcut dintotdeauna acest model, dar din varii motive, pana acum nu am reușit sa achiziționez unul. Din păcate, informațiile legate de acest model sunt destul de puține. Am citit tot ce am găsit pe acest forum legat de Phaeton, dar ultima informație e destul de veche, cred ca de prin 2015, de aceea m-am gândit sa deschid un nou topic.

     Modelul care ma interesează este clasicul 3.0 TD, fabricație după 2014. Mașina va fi folosit în special pentru naveta la lucru (cam 100 km în fiecare zi), cea mai mare parte pe autostrada, și mai puțin pentru oraș. M-am orientat către Phaeton din cauza confortului pe care îl oferă, și mai ales din cauza prețului foarte bun în comparație cu rivalii de la BMW și Audi (în Germania am văzut modele impecabile, aproape full option,  în jur de 15.000 euro, iar BMW sau Audi greu spre imposibil găsești sub 20.000, cu km și dotări rezonabile).

     As avea câteva întrebări pentru voi, în special pentru cei care dețin aceasta mașină (am văzut ca un coleg are un model din 2010, sper sa nu se supere dacă ii trimit un PM):

1. La ce ar trebui sa ma uit când cumpăr aceasta mașină? Are ceva hibe specifice (ca de exemplu celebra distribuție de la BMW, N47)? Voi cumpăra mașina probabil din Germania de la un autohaus nemțesc, dar verișorul meu vorbește nativ germana, asa ca nu vor fi problema de limba. Am văzut pe forum ca majoritatea utilizatorilor s-au plâns de suspensie (pernele de aer), dar majoritatea erau mașini mai vechi, fabricație 2004-2006. E ceva comun și la modelele noi? 

2. Care e consumul real, în oraș, și în regim autostrada?

3. Poate e o întrebare prosteasca, și va rog sa nu râdeți, dar modelul asta are port USB?

4. Știu ca un face-lift major a avut loc în 2009-2010, și ca modelul s-a fabricat pana în 2016. Au mai avut loc face lift-uri/schimbări pe parcurs? 

5. Cat de fiabila este în general mașina? Ce probleme ați avut cu ea, și cat a costat reparația (piese + manopera). 

6. Alta întrebare poate prosteasca, dar modelul asta are tracțiune 4x4? Din cate știu eu, doar modelul de 3.2 benzina nu avea tracțiune integrala, dar vreau sa fiu sigur.

7. La cați km/ani ii faceți de obicei reviziile, și cat costa? Eventual comparație cu BMW seria 7 F01 și Audi A8 D4.

8 Am auzit ca toate modelele au încălzire auxiliara (Webasto sau "standheizung"), doar ca unele nu o au activata, și ca se poate activa ulterior. Este adevărat? A făcut-o cineva? 

8. Orice altceva credeți ca ma poate ajuta în decizia mea. 

Va mulțumesc anticipat, și îmi cer scuze pentru postarea lunga. 

La sfârșit as vrea sa fac câteva precizări, ca sa evit discuțiile despre săracii care vor sa își cumpere mașini de lux, și apoi ii fac schimburile de ulei în spatele blocului, și mănâncă doar iaurt și cartofi. Sper ca nu e cazul aici, fiind un forum dedicat mărcii,  dar sunt pățit deja, pe mai multe forumuri (ca o scurta paranteza, nu ii înțeleg pe acei utilizatori care nu au nimic constructiv de adăugat, dar postează doar ca să-și arate superioritatea). Sunt departe de a fi în situația de mai sus, câștig de multe ori peste salariul mediu în România, și sunt perfect capabil în a întreține mașina fără a muri de foame. Am pus toate acele întrebări (inclusiv cele legate de consum și întreținere) pentru ca sunt foarte tipicar, și înainte de a lua o decizie îmi place sa fiu cat mai informat.

Inc o data va mulțumesc și aștept răspunsurile voastre.

O zi frumoasa,

Dan 

PS: dacă este cineva din Arad sau Timișoara care are aceasta mașină, i-as rămâne veșnic îndatorat dacă mi-ar arata-o și eventual mi-ar împrumuta-o pentru un test drive (chiar dacă pe bani, nu ma deranjează). 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. Nimic

2. oraș 14-15, autostrada depinde decât porți la pantofi, mixt am 11 in bord

3. nu are USB are un port numit intr un fel, îmi scapa acum parca MMI MULTUMEDIA...

4. in 2009 apar ledurile Daylight in faruri plus Navigația rns 810 iar prin 2011 pare un un Facelift puțin diferit Ca și faruri și stopuri copiat după Passat b7 

5. Fff fiabila. Mie mi-a căzut egr și racitorul de egr. 700+2100 + manopera. Piese OEM

6. Tracțiune 4x4 am înțeles ca nu este cea după Passat ci după Audi A8

7. între 10.000 și 15.000km / pret între 800 și 1000 lei piese aftermarket și service local. La reprezentanta nu stiu

8. este o mașina pe care o visezi dar cu care rămâi ca nu prea se vinde. Eu am pus-o l vânzare și in 30zile nu m-a sunat nimeni. Model frumos INDIVIDUAL

 

succes

mie nu-mi pare rău ca am luat-o, când ma urc in ea uit de toate problemele. Am sa o tin fff mulți ani. Are tot ce mi doresc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Rumanu' vrea bembeu sau haudi sau orice. Cum sa ia un vw? si faiton! Neee... d-aia cand o cumperi iti asumi ca ramai cu ea.

DAR... Personal sunt la al 2-lea Phaeton :) ...Primul fabricat in 2005, l-am tinut 5 ani si l-am dat. Nu sta mult masina pe net daca o pui in pretul corect. Ala corect e ca un 2005 iei maaaxim 5k euro. Insa dupa 2 ani m-a mancat tare de tot si mi-a fost dor de masina asta... si asa am luat un alt phaeton, fabricatie 2013. Mama ce dor mi-a fost de comfortul oferit si linistea din masina si climatizarea impecabila... Ce sa zic? MERITA! Mi-am promis ca pe asta o sa o duc eu personal la remat cand va fi cazuta rau de tot. 

Fiabilitatea e clar f buna, piese accesibile la pret, consumul pare a fi mai bun la modelele mai noi, adica la cel din 2005 pe autostrada eram pe la 10% acum cu asta sunt pe la 6,2-7 maxim. Aaa...si fara sa vreau pe asta am luat-o varianta LONG...si e un deliciu in spate cand sunt dus acasa de sotie dupa o seara mai grea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salut! Vad ca nu se discuta prea mult despre modelul asta de masina. Pacat, pe mine de cativa ani buni ma tot bate gandul sa achizitionez unul, dar anul asta mi s-a pus pata pe un V10 de 5.0L. Ce parere aveti de el exceptand impozitul si consumul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si mie mi'a placut intotdeauna masina ( din pacate nu mi'o permit ) ; intretinerea este extrem de scumpa ; parerea mea este ca mai bine iti cumperi un A8..insa daca esti pasionat al modelului, restul e can can. Revanzarea va fi o mare problema in RO, precum si gasirea unui exemplar foarte bine intretinut la noi in tara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Buna dimineata! Am si eu o intrebare legat de butonul de incalzire a volanului vw phaeton 2011, il actionez si nu se intampla nimic.Mentionez ca am verificat sigurantele si sunt ok! Sugestii, multumesc !

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!