Jump to content

Verificare existenta asigurare Germania


mihai.onu94
 Share

Postare recomandată

În urma unui accident masina mea a ajuns destul de sifonata, însă sper ca reparabila. Problema e ca vinovatul are masina înmatriculată în germania, el fiind proprietar în acte, însă nu a prezentat actele care sa ateste ca deține o asigurare valabila. Susține ca a pierdut actele și ca așteaptă sa îi fie trimise de către firma asiguratoare. Întrebarea mea este, în special pentru cei care locuiesc în germania, dacă se poate verifica online existenta asigurării pe baza numărului de înmatriculare, așa cum se poate la noi, pentru a știi dacă mă pot apuca de reparat mașina sau aștept degeaba. Mulțumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ii util ce a postat si colegul Pronet dar iti trebuie toate datele masinii (VIN si inca doua coduri care se gasesc doar in talonul masinii sau in cartea masinii) pentru a verifica daca inca mai are verificare si pe ce numar de inmatriculare s-a facut ultima verificare.


 


Dar ai fost la politie sau cum ai procedat mai departe?


 


Teoretic el poate  sa sune in Germania la asigurarea lui si aia ii trimit toate datele rapid pe E-Mail / Posta........


Modificat de snack
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din păcate nu am decât numărul de înmatriculare al mașinii. Este și politia implicata deoarece era sub influenta alcoolului și a avariat 4 mașini. I s-a întocmit dosar penal și a primit amenda plus reținut certificat și numere pentru ca nu a prezentat asigurarea. Problema e ca incidentul a avut loc fix înainte de Crăciun și au urmat concediile peste tot, iar el susținea ca intre Crăciun și Anul Nou firma de asigurări nu lucra și nu a avut cine sa îi trimită actele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aia ii vrajeala....exista un numar de urgente pentru situatii de genul. Vezi link-ul atasat de mine.......

 

Nu suna prea optimist ceea ce ne povestesti.

 

Sa ne tii la curent cu ce se intampla mai departe.

Modificat de snack
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema e ca nu știu germana deci nu pot apela la acel număr. O sa încerc sa vorbesc la baar poate aflu de acolo ceva care sa mă ajute.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Incearca sa suni si sa vb engleza, este f probabil sa te gasesti pe cineva care te ajuta.

 

Politia nu poate sa verifice daca are sau nu asigurare valabila?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poti atasa o poza cu numerele de inmatriculare, in special cel cu 2 buline aplicate. Am vazut destul de multe masini radiate din DE, dar care merg fara nici o jena pe strazile din Ro. Daca nu vrei sa faci public da-mi PM, si discutam acolo, eventual sun si intreb de asigurare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca nu ar avea rca valabil (fffff probabil) tu vei fi despagubit de fondul ala al victimelor strazii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fondul acela e valabil doar dacă masina vinovata e înmatriculată în românia, deci nu mă ajuta cu nimic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Precum colegii dydu_kuf si snack au spus, pentru a afla daca o masina inmatriculata in Germania are sau nu are asigurare sunati la +49 (40) 300 330 300. Puteti vorbi in engleza fara probleme insa singurele informatii pe care vi le pot furniza sunt daca exista sau nu o asigurare valabila si daca da, la ce firma si corespondetul in Romania. Pentru mai multe detalii, precum numele persoanei asigurate, marca masinii si alte informatii va trebui sa sunati asiguratorul, unde de asemenea comunicarea in limba engleza nu este o problema. 

In cazul meu, autorul aparea initial in baza de data cu o polita valabila insa la verificare se pare ca aceasta i-a fost anulata ("kicked out" fiind exprimarea folosita) cel mai probabil pentru neplata, desi nu era mentionat exact motivul. Va multumesc pentru sprijinul acordat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deci..nu are asigurare. Sa ne tii la curent cu modul de rezolvare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Modul de rezolvare poate fi în 2 moduri: ori plătește din buzunar (nu accept propuneri sa îmi aducă el masina sau piese de schimb din germania vai de mama lor; presupun ca e samsar sau ceva) sau reparat pe bani proprii și dat în judecata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

..cu judecata... imbatranesti prin tribunale.. mai ales daca e treaba penala- si omu' ramane.. la ,,studii''.. poate scrie si niste carti, inauntru... Deci, e de durata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tot prin BAAR ai putea afla metoda de despagubire.

Am avut acum vreo 4-5 ani o situatie similara cu o masina din Anglia (si tot inaintea sarbatorilor de iarna) : nu a putut prezenta cartea verde a asigurarii, iar cei de la BAAR mi-au spus ca , daca masina apare inregistrata pe nume valid, voi fi despagubit de echivalentul Fondului de depagubire a victimelor strazii din Anglia (ma gandesc ca exista in fiecare tara asa ceva) , care-si va recupera banii de la proprietar. In cazul meu, (am avut bara spate lovita, stopul pe dreapta spart, deci am putut circula), s-a terminat cu bine dupa cateva luni, deoarece exista asigurare si am fost despagubit.

 

Din ce spui, existand si atatea masini lovite, va dura ceva timp. Asa ca... succesuri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

A trecut ceva timp de cand am deschis topicul si am zis sa revin sa spun finalul povestii. De ce tocmai acuma, pt ca abia de 2-3 zile am luat masina din service.

Deci, sa incepem cu birocratia. Deoarece masina celui care m-a lovit era inmatriculata in alta tara decat Romania a trebuit sa ma adresez BAAR-ului pt despagubire. Acestia au avut nevoie de acte care sa ateste accidentul (proces verbal accident, acte masini, acte proprietari si alte acte legate de eveniment), documente care se aflau in cazul meu la procuratura, fiind intocmit dosar penal. Am fost nevoit sa astept 3 saptamani (trei saptamani!!!) sa primesc acordul procurorului sa pot xeroxa documentele aflate la dosar si sa le pot depune la baar. Acestia au trimis un inspector de dauna (de la mine din oras, nu de la Bucuresti asa cum au spus initial) in aproximativ o saptamana de cand am depus dosarul care a calculat valoarea reparatiei. Asa cum puteti ghici, masina a iesit dauna totala iar valoarea calculata este sub pretul pietei. 

Am decis sa repar masina deoarece sasiul nu era afectat iar cu banii pe care ii voi primi, chiar adaugand inca pe atat nu cred ca gaseam o masina pe care sa ma pot baza la drum lung. Pe partea mecanica, fiind platforma de golf 4, nu au fost probleme in a gasi piese in dezmembrari si noi la preturi bune, insa, elementele de caroserie au fost foarte complicat de procurat deoarece noi aveau un pret exagerat (si bugetul era totusi limitat) iar in dezmembrari mai rar.

Povestea inca nu e incheiata deoarece procesul nu a inceput si din cate am inteles vom fi chemati ca parte vatamata la proces deoarece vinovatul nu a avut asigurare si nici nu a vrut sa plateasca daunele. Reparatiile au fost efectuate cu bani personali, urmand sa primesc despagubirea din partea baar-ului in aproximativ 2 luni. De asemenea, baar-ul va da in judecata pe vinovat pentru a incerca sa recupereze suma platita pentru despagubire.

Sper ca acest topic sa ajute si alte persoane care se afla in aceeasi situatie in care am fost si eu si de asemenea va multumesc pentru tot ajutorul acordat!

12790120_1106648996032497_1802038019_o.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie similara cu d-l mihai.onu94 si as vrea sa-l intreb ce acte i-au fost necesare pt a se putea adresa BAAR-ului.Care a fost procedura? V-a despagubit BAAR pana la urma?

Multumesc mult!

Modificat de Miha13
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Miha13  Salut! Am fost despagubit insa nu mai stiu exact ce acte mi-au trebuit pentru dosar, dar, daca nu ma insel, mi-au trebuit copii dupa procesul verbal primit de la politie, actele masinii, buletin si permis. Copii xerox simple pentru ca mai departe ei obtin toate detaliile si actele in original de la politie. 

Nu ai voie sa te atingi deloc de masina pana nu vine un inspector de daune de la baar sa vada masina, altfel risti sa nu mai primesti niciun ban!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@mihai.onu94,

Buna!

Iti multumesc tare mult pentru informatii. Speram la un raspuns favorabil din partea BAAR, ca nu am avut nici o vina in acest accident.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!