yuk

furtun spalator haion

44 postări în acest subiect de discuţie

Salutare,

Din pacate supozitia lui @F l o r i n s-a adeverit.

In aceasta seara ajungand la masina sa merg spre casa am pornit motorul si am actionat de 5-6 ori stropitorul de luneta. Totul normal, jetul aproape pana la marginea superioara a lunetei(apropo, stergatorul am observat ca nu functioneaza cu haionul ridicat :rolleyes:). Am mers, si am inceput sa verific zona unde aseara am simtit picatura si...nimic.

Dupa 15 minute ajungand in parcare am repetat procesul. La fel jetul normal, toate bune si frumoase asta pana sa verific din nou in portbagaj...:banghead:IMAG2181.jpg

IMAG2184.jpg

Acum rugamintea la voi este urmatoarea. Cat de greu pot remedia aceasta problema in regim DIY?

Mentionez ca sunt destul de handy man si in week-end am si spatiu unde sa lucrez.

Temerea mea cea mai mare este la demontarea reperelor pentru a ajunge la problema.

De aceea, va rog sa ma ajutati cu informatii si sugestii cu privire la reparare si la fel de important la demontare/montarea acelor plastice.

Multumesc anticipat.

L.E. 3 ore m-am chinuit sa caut in Elsa pe unde vine traseul si nu am reusit sa gasesc. Daca aveti vreun pont in aceasta directie si informatia exista acolo...astept indicatiile voastre.

Modificat de identitate78
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
On 1/5/2016 at 8:14 PM, yuk said:

Am rezolvat, desi instalatia vine in cateva zile si este ieftina, am cumparat 3 ml furtun retur de motorina (cu insertie in el) interior ~ 2,5mm si am facut legatura intre mufa rapida de la stergator si cea de la jumatatea geamului lateral spate dreapta .

Salut,

Ai mai avut probleme? De unde ai cumparat furtunul?

Cum ai facut legatura cu traseul original sub geamul dreapta-spate? Ai folosit acel kit OEM sau...

Merci.

Modificat de identitate78
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
35 minutes ago, identitate78 said:

Salut,

Ai mai avut probleme? De unde ai cumparat furtunul?

Cum ai facut legatura cu traseul original sub geamul dreapta-spate? Ai folosit acel kit OEM sau...

Merci.

Acolo este stiutz de imbinare, de aceea am mers pana acolo. Am cumparat furtun de cauciuc cu insertie interioara de la un magazin ordinar de piese de tractor. Avand diametrul interior mic nu am pus coliere, are debit este ok, nu cred ca va ceda curand. Setul de furtune original are un pret derizoriu dar calitarea este inexistenta.

Modificat de yuk
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Merci. Mai tii minte de unde ai luat furtunul si ce caracteristici a avut ca si diametru?

S-a potrivit etans si in stutul din motoras?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

De la un magazin obscur din ... Avrig, daca tot insisti ☺. Nu mai stiu marca dar diametrul interior avea numai 2,5-3 mm, parea de calitate si avea insertia in cauciuc (nu exterior), deci pentru presiune. Desfa cu incredere, pozeaza-l pe langa original, nu te chinui sa il mai dai jos, este usor de desfacut, ai la clapera de basculare un "cui" de plastic fara filet, il scoti, iese clapeta si in spate ai surub metalic. Scoti copertina inainte sa tragi de cel mare ca sa ajungi la jumatea geamului lateral. Verifica mufa albastra din spatele prizei/clapetei daca au corodat conductorii in ea de la lichid de parbriz.  Cu aceasta ocazie iti recomand sa iti pui si o lampa suplimentara de portbagaj de golf 4 de la dezmembrari cu mufa si fire 20 cm este suficient (20 lei am dat pe ea)

14 minutes ago, identitate78 said:

Merci. Mai tii minte de unde ai luat furtunul si ce caracteristici a avut ca si diametru?

S-a potrivit etans si in stutul din motoras?

Perfect !  Vezi ca mai sus am editat ceva

Modificat de yuk
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a nu mai porni alt topic expun problema aici. La inceput nu a mai functionat instalatia de spalare a parbrizului cu toate ca se auzea pompa. Am suspectat ca a inghetat lichidul.  Acum nu se mai aude nici pompa dar in plus, atunci cand actionez instalatia de spalare parbriz porneste stergatorul pentru luneta. O idee de unde ar trebui sa incep sa verific?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

verifica pompa, siguranta, etc

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

E normal sa porneasca si stergatorul de la luneta cand actionez instalatia de spalat parbrizul? Sper sa nu fie din gurul de maneta sau ceva de genul.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Poate ai tras prea tare si sa apasat si in jos maneta. Verifica asta prima data sa tragi alte concluzii. Trage usor de ea spre tine si vezi daca sare in jos de se activeaza si cel din spate . Asta daca nu dadeau cu spatele.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Sigur nu sare. Daca as da in jos de ea nu ar avea nicio treaba cu cel din spate. Ca sa il activez pe cel din spate imping de maneta. Iata ce mi-a dat la o scanare. E arsa pompa sau ceva probleme la cablaj?


2 Faults Found:
00897 - Windshield Washer Pump (V5) 
            012 - Electrical Fault in Circuit
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 01101100
                    Fault Priority: 3
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 71
                    Mileage: 181995 km
                    Time Indication: 0
                    Date: 2017.01.07
                    Time: 17:47:22

             Freeze Frame:
                        Term 15 On
                    Voltage: 14.95 V
                        ON
                        ON
                        ON
                        OFF
                        OFF

00897 - Windshield Washer Pump (V5) 
            011 - Open Circuit
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 01101011
                    Fault Priority: 3
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 73
                    Mileage: 182078 km
                    Time Indication: 0
                    Date: 2017.01.10
                    Time: 17:33:25

             Freeze Frame:
                        Term 15 On
                    Voltage: 11.40 V
                        ON
                        ON
                        ON
                        OFF
                        ON
 

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

siguranta, cablaj, pompa 

Pui un bec in mufa pompei si dai output test in VCDs, dupa ce verifici siguranta

Modificat de andrei_221
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Ma poti ajuta cu o diagrama a sigurantelor? Nu exista nicio schema pe capacul acela. Ce verific prin operatiunea scrisa de tine? Bec 12v banuiesc.

 

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

incearca aici colegu

 

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

as merge pe varianta de pompa - avand in vedere ca ii vine comanda direct din BCM, la modelul tau

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

S-a rezolvat. BCM vedea pompa blocata (probabil a fost inghetata) si nu ii dadea curent cum trebuia. S-a verificat mufa cu lampa de control, s-a scos pompa de pe rezervor, s-a conectat pe banc la o sursa de curent (in jur de 15V arata) s-a remontat si gata. Multumesc frumos de ajutor. Totusi mi se pare foarte ciudat ca atunci cand nu functiona cum trebuie, cand actionam soalatorul de parbriz se activa stergatorul de pe spate,

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Bine ca ai scapat usor.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
On 12/01/2017 at 8:10 PM, Cr3ativ3 said:

S-a rezolvat. BCM vedea pompa blocata (probabil a fost inghetata) si nu ii dadea curent cum trebuia. S-a verificat mufa cu lampa de control, s-a scos pompa de pe rezervor, s-a conectat pe banc la o sursa de curent (in jur de 15V arata) s-a remontat si gata. Multumesc frumos de ajutor. Totusi mi se pare foarte ciudat ca atunci cand nu functiona cum trebuie, cand actionam soalatorul de parbriz se activa stergatorul de pe spate,

Daca alimenteaza si alti consumatori este o masa de pe caroserie... coroziune, nu face contact bine

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Cr3ativ3 dupa deblocare sa rezolvat cu maneta spate? Adica mai pornea camd actionai stergatoarele fata? Siguranta de la motoras e oare tot 23 pe stanga bordului? 

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

S-a rezolvat. Nu stiu care este siguranta. Le-au verificat pe toate cu lampa de control.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!


Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.


Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.