cosmin66gmc

Probleme pornire motoare pe benzina

165 postări în acest subiect de discuţie

La mine a inceput sa faca inainte de a schimba distributia, am verificat in mai multe locuri daca e la punct si totul e ok. Am schimbat distributia prematur, pt ca s-a spart o rola intinzatoare cu care am mers asa vre-un an si jumatate, crezand ca zgomotul care se aude e de la cureaua de accesorii. Tocmai astazi am citit valorile pe motor pentru a vedea cat citeste senzorul de temperatura (renumitul G-62) si arata la temperatura lichidului de racire initial 42, apoi 66 ca mai apoi 89, totul ok din punctul meu de vedere. temperatura aerului 42 si apoi s-a ajuns la 47, aici nu am inteles eu daca e bine. In grupul 001, campul 4 am vazut ceva legat de lambda si acolo valorile oscilau de la -3, 0, 1, 2, 3. Nu stiu la ce se refereau si nu stiu daca e bine. Am accelerat motorul si turatiile afisate pe turometru se potriveau, dar banuiesc ca sunt date de acelasi senzor. Nu sunt mester in ale VCDS-ului, asa ca mai am de invatat. Sunt deschis la opinii si sfaturi.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Mai omule...dute la cineva care stie orice camp si orice valoare...cand am avut probleme ca tine de 2 ani si am gasit in sfarsit pe cineva imi citea fiecare lucru care mergea acolo si cum varia si zicea cum trebuie.Da sonda lambda trebuie sa varieze ,dar nu oricum,la mine ramanea pe inchis nush cum.

 

Daca mai citesc postul tau de sus inca o data ca porneste greu si cand porneste se inneaca ai zis ca e amestec de comb bogat,nu ai de unde sa stii ca asta e:).In 3 cilindri masina porneste mai greu,in 3 cilindri masina face urat la relanti,un injector infundat un ceva....poate sa nu fie la nimic de la astea,poate sa fie de la electromotor,contact,alternator.Bujiile le-ai schimbat?Eu zic sa le schimbi si imi zici daca mai face asa.Sa verifici si fisa de pe bujii.Vezi ca la unele masini de ex opel corsa 1.2 era ca o piesa cu 4 fise lipite,la altele este bujia si fisa separate.Deci schimba bujiile in prima instanta daca nu le-ai schimbat.Dupa revino pe forum si spune-mi cum merge.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Tot ce se intampla este legat de temperatura exterioara, mai exact se manifesta la temperaturi de peste 25 grade. Deja trebuie sa schimb al doilea set de bujii si sigur nu au legatura, iar bobinele daca faceau figuri, ar fi facut mereu si in mers, dar dupa ce porneste are o perioada de 30 sec cand tremura si apoi merge perfect.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Nush ce sa-ti zic...poate ai vreo piesa defecta ,iar senzorul de la piesa este de asemenea stricat si nu-ti indica piesa.Cum functioneaza?Exemplu,axa cu came are un senzor,daca se strica ceva ,etc se aprinde senzorul.Daca senzorul are vreo problema logic ca nu-ti apare pe Vag-com,dar de asemenea piesa poate sa fie buna si simpla stricare a senzorului deregleaza mersul masinii...Mi se pare enervant...trebuie sa gasesti problema,poate nu ai insistat tu indeajuns,eu am fost la zeci de mecanici pana sa rezolv treaba...

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut baieti! Am si eu o problema la masina din semnatura. Dimineata cand o pornesc prima data scoate un zgomot ciudat, tremura un pic masina, iar relantiul imi sta la 1100-1200 de ture pentru 1 minut sa zic, iar dupa scade la normal (700-750)! De ceva vreme pe langa problema asta mai e cea in care, atunci cand revine la relanti, nu mai sta la 700, ci scade la 600-650 si parca da rateuri motorul! iar alta problema pe care mi'o face e in mers, sa zic cu treapta 3 la 50km/h imi tremura masina ca atunci cand esti cu a 4-a si incerci sa accelerezi avand 30km/h... si imi face asa si la viteze mai mari cu trepte mai mici, adica tremura si la 70km/h cu treapta 5, sau 80-90km/h cu treapta 6, parca nu vrea sa se accelereze si deodata isi da drumu si te lipeste de scaun, iar cateodata cand mai face asa, se aprinde martorul EPC si sta asa pentru o distanta de vreo 10-15km parcursi! Orice sfat este bine venit!

Modificat de stanciu09
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

FA o diagnoza.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

deci sa revin cu informatii poate e util

 

dupa concediu Arad - Faro Portugalia 7866 km mai bine zis in timpul concediului masina si-a revenit ca prin minune . probabil s-a curata bine in timpul drumului , si de atunci masina porneste brici la prima cheie chiar la la 8-9 grade (inainte de concediu nu pornea sub 25 garde)

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

salut!

o problema asemanatoare am si eu la golful meu 5 1.6 fsi pe care il am de 5 zile , a mers perfect dar acum la pornire oscileaza turometrul.

la un service ( de colt) au zis ca e senzorul de bozitie de la arborele cu came.

ati auzit ceva de aceasta piesa pute-ti sa imi spune-ti cat e de grav sau ce sa fac?:(

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pai pune si tu eroarea exact asa cum ti a dat o, este acel senzor, grav..nu e dar nu o sa o mai pornesti intr o zi, de aceia am cerut eroarea.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

din pacate nu am  notat eroarea dar pentru siguranta mea o sa ma duc luni la reprezentanta sa imi schimbe tot ce e de schimbat pe ea sa stiu ca sunt facute de cine trebuie

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Publicat (modificat)

Salut! Am si eu un Golf V 1.4 16v BCA si de cand am cumparat-o are cateva probleme pe care am tot amanat sa le rezolv. Acum m-am hotarat sa le rezolv si poate a mai patit cineva si imi poate da niste sfaturi.

-Se aprindea uneori "Check Engine", in general la turatii mai mari. Se stingea peste o zi, doua. Rareori se aprindea si "EPC"

-Consumul cand l-am facut prima data a fost mare (12,5%) iar dupa ceva timp am avut un consum mai mic dar tot ridicat (11%). Jumatate de km ii parcurg in Bucuresti si jumatate in afara.

-Motorul are un tremurat pe care il simt din masina dar usor. Nu porneste de la prima cheie, in general la a treia cheie o ia. Daca a fost pornita de cateva ore porneste mai usor.

-La plecarea de pe loc mai brusca imediat dupa pornirea motorului fara sa stau cateva minute sa se "relaxeze" intrerupe.

La inceput nu erau atat de evidente problemele dar acum se pare ca sunt mai pronuntate si mai dese.

La ultima diagnoza avea cateva erori printre care si sonda lambda insa nu mai stiu care. Pentru ca am inteles ca de cele mai multe ori se defecteaza cea care e inainte de catalizator am schimbat azi sonda.

Nu s-a imbunatatit nimic in functionarea motorului, poate doar consumul dar o sa-mi dau seama in timp si faptul ca poate nu se mai aprinde "Check Engine". Mentionez ca am schimbat absolut toate consumabilele.

Urmeaza sa ii fac o diagnoza si postez aici.

Va multumesc.

Modificat de marianno88
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Check Engine era foarte probabil aprins din cauza sondei lambda, la fel si consumul marit. Din cate inteleg ai probleme cu motorul rece, daca este cald porneste mai usor. In caz in care am inteles bine iti trebuie o diagnoza mai amanuntita.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

senzorul de temperatura apei motor.

fa o diagnoza proaspata si posteaz-o aici.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Publicat (modificat)

Vezi aici :http://vwforum.ro/topic/9878-golf-v-14-mpi-80-cp/page-39  poate te ajuta cu ceva aceasta informatie. Si eu am avut probleme cu pornirea. Vezi ca valva incriminata se testeaza usor. O dai jos de pe traseul de vapori si sufli pe ea, daca trece aerul trebuie schimbata, daca nu, trebuie sa mai cauti. Bafta!

Modificat de firestorm1312
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu o eroare pe care o sterg si apare din nou :

Address 01: Engine        Labels: 03C-906-024-BXW.lbl
   Part No SW: 03C 906 024 AS    HW: 03C 906 024 AS
   Component:  MARELLI 4HV        0917  
   Revision: --H06---    Serial number: VWX7Z0G43NB0TW
   Coding: 0004071
   Shop #: WSC 00028 028 00001
   VCID: 6FED35377E68D7667D9-803A
 
1 Fault Found:
17973 - Throttle Actuator (J338) 
            P1565 - 000 - Lower Stop not Reached - Intermittent
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 00100000
                    Fault Priority: 1
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 3
                    Mileage: 124907 km
                    Time Indication: 0
                    Date: 2000.01.01
                    Time: 20:53:02
 
             Freeze Frame:
                    Bin. Bits: 00000000
                    Load: 0.0 %
                    Lambda: 0.0 %
                    Speed: 0.0 km/h
                    Temperature: 87.0°C
                    Absolute Pres.: 985.5 mbar
                    RPM: 0 /min
 
Readiness: 0000 0000
 
Stiti cumva ce reprezinta si cum se poate remedia?
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Publicat (modificat)

Multumesc tutoror pentru raspunsuri. O sa astept momentan pana marti, ii fac diagnoza si o postez aici. Astazi mi-a facut o noua surpriza. Am pornit-o, s-a aprins "Check Engine" apoi "EPC". Am plecat la drum, "Check Engine" a inceput sa palpaie si masina nu mai trece de 2500/90 km/h. Personal banuiesc ca s-a defectat o bobina sau s-a defectat sonda lambda cea noua. :)

Modificat de marianno88
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Fa urgent o diagnoza ca se mai strica si alta bobina daca mergi asa cu ea

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am facut un test pt ca am observat consumul marit. Eroarea a fost pe sonda lambda 2. Cel care mi -a facut testul a spus ca sonda lambda 2 primeste un voltaj mai mic fata de ce trimite prima. E posibil sa fie defecta doar sonda sau si altele? Multumesc

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Buna ziua, am si eu o intrebare ,ma scuzati ca indraznesc sa va intreb, am si eu tot un golf V 1.4 16v BCA, aveti idee de ce la prima pornire de exemplu si la 30 de grade temperatura mediului ambiant , motorul porneste turat(1200rpm) timp de 1-2minute? 

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

@vios1992 E normal.Dupa cca 1 min revine la 800 ture.

 

@danny_boy242001 Fa o curatare clapetei de acceleratie dupa care basic settings.

Modificat de spido
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut spido,multumesc pentru raspuns, mie doar iarna imi pornea turat,nu mi se pare normal..

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut.La mine porneste si acum 1 pic turata dupa care revine.Posibil senzor de temperatura decalibrat.Fa-i o scanare pe engine si vezi de erori.Daca nu sunt(cum e si la mine) las-o asa.Eu merg pe principiul ,,daca functioneaza bine nu cauta defecte ascunse".Succes!

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

o sa incerc sa o las si sa o porneasca dimineata, ca altfel nu fac nimic, pentru ca dupa prima pornire nu mai face asa, multumesc !

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Normal ca nu mai face.Motorul e cald...

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Buna seara, ma scuzati ca nu am mai dat de veste dar am fost foarte ocupat (licenta). :) Iata si erorile masinii. Cu mai multe detalii revin maine.

 

-------------------------------------------------------------------------------
Address 01: Engine        Labels: 036-906-032-AXP.lbl
   Part No SW: 036 906 032 AG    HW: xxxxxxxxxxx
   Component: BOSCH ME7.5.10      5612 
   Revision: 00000000    Serial number: VWZ7Z0D0024600
   Coding: 0000071
   Shop #: WSC 01279 785 00200
   VCID: 55A167DFFCF48DB6975-8000

2 Faults Found:
17560 - Long Term Fuel Trim Additive Air; Bank 1; Range 2
            P1152 - 001 - System too Lean - MIL ON
17573 - Long Term Fuel Trim Additive Air; Bank 1; Range 1
            P1165 - 002 - System too Rich - Intermittent

-------------------------------------------------------------------------------
Address 08: Auto HVAC        Labels: 1K0-907-044.lbl
   Part No: 1K0 907 044 K
   Component: ClimatronicPQ35 061 0201 
   Shop #: WSC 00000 000 00000
   VCID: 2F6DF537BEE897663D9-807A

2 Faults Found:
01809 - Actuating Motor for Temperature Flap; Left (V158)
            000 - - - Intermittent
01810 - Actuating Motor for Temperature Flap; Right (V159)
            000 - -

-------------------------------------------------------------------------------
Address 15: Airbags        Labels: 1K0-909-605.lbl
   Part No SW: 1K0 909 605 D    HW: 1K0 909 605 D
   Component: 01 AIRBAG VW8   022 0600 
   Revision: 05022000    Serial number: 0033JD0E4F4W 
   Coding: 0012337
   Shop #: WSC 01268 785 00200
   VCID: 2D51EF3FB4E4E5760F5-8078

   Subsystem 1 - Serial number: 6332MSME68157D02

   Subsystem 2 - Serial number: 6342MSME4E4D2003

   Subsystem 3 - Serial number: 6351HSME28016102

   Subsystem 4 - Serial number: 6361HSME0B073402

1 Fault Found:
01218 - Side Airbag Igniter; Passenger Side (N200)
            001 - Upper Limit Exceeded - MIL ON

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!


Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.


Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.