Jump to content

My Golf 5 1.4i 16v


DanieI

Postare recomandată

Salutare,

 

Dupa indelungi cautari, pana la urma mi-am cumparat si eu, impreuna cu sotia, prima masina.

 

Varianta de compromis la care am ajuns este un Golf 5, 1.4i 75 CP, Trendline. (1.6 nu a vrut sotia ca "consuma prea mult")

 

An : 2005

Motor: 1.4i 16V BCA 75CP 126 Nm

Nivel echipare: Trendline: - Inchidere centralizata,

                                         - geamuri electrice fata-spate,

                                         - Airbaguri : 2 fata, 2 cortina laterala fata-spate, 2 in spate

                                         - ESP, ABS

                                         - Suport pahare

                                         - RCD VW

 

Nr km: 169.500

 

Masina a fost rulata in Germania, mi-a adus-o o cunostinta care se ocupa cu adus de masini. Am luat-o cu carte service, TUV si alte facturi de pe acolo.

 

Am fost cu ea la service si totul pare ok, urmeaza sa o mai duc la TESS Sibiu ca vad ca au Diagnoza si inspectii gratuite pentru masinile aduse din afara tarii.

 

Pentru inceput, saptamana asta se schimba urmatoarele:

 

- Ulei Castrol

- 4 Filtre Mann

- Placute frana fata/spate TRW

- Kit distributie ContiTech

- Pompa apa Hepu

- -------------------------------

Total am dat 1280 + manopera

 

Revin cu pareri despre ea, deocamdata merge foarte ok.

 

As schimba volanul cu unul de piele, dar mai incolo, si mi-as lua niste cauciucuri noi de iarna Continental Ts850, dar ma gandesc daca nu cumva merita mai mult sa iau second cu tot cu jante de aliaj.

 

Ce imi recomandati sa mai schimb pe la ea?

 

Mai revin cu poze:p

post-157362-0-44936000-1445425740_thumb.post-157362-0-38731400-1445425746_thumb.post-157362-0-52348200-1445425751_thumb.post-157362-0-32603000-1445425757_thumb.
 

Modificat de DanieI
Link către comentariu

Felicitari. Am un prieten care are una cam la fel si e foarte multumit de ea. A ta are aer conditionat ? Oricum o sa vezi ca lumea tine de golfuri in general, sunt masini bune.

Link către comentariu

Ma intreb cat m-ar costa urmatoarele operatiuni, eventual daca stiti de unde pot cumpara si piesele:

 

- Schimbat pedale si footrest cu unele din AL

- Schimbat husa schimbator cu una din piele si aluminiu

- Schimbat butoanele de la AC cu unele de tip AM

- Schimbat volanul cu unul de Piele cu insertie cromatica

- Schimbat manere laterale la usi cu unele negre

- Pus tempomat

- Pus computer de bord cu calculator consum

Link către comentariu

felicitarisi sa va bucurati de ea! pentru o prima masina e ok, dar nu te sfatuisc sa investesti prea mult in ea pentru ca o sa ti se ia repede de motorizarea aia la cat e de puturoasa....

volanul se poate imbraca in piele, cred ca iesi mai ieftin decat sa il schimbi cu totul.

in legatura cu consumul, s-ar putea sa ai o surpriza si sa constati ca un 1.4 consuma mai mult decat un 1.6 fiindca e submotorizata acea caroserie, dupa parerea mea.

Modificat de jericho
Link către comentariu

Merci, cred ca ai dreptate, si nu o sa investesc f mult in ea. Dar se misca ok sa stii, cel putin deocamdata e super ok.

 

Consumul in Oras 100% e mai mare la cel de 1.6. In ceea ce priveste afara localitatii, consumul celui de 1.6 devine mai mic doar cand mergi cu viteza mai mare si o tii la o turatie mai mare pe asta de 1.4 ca sa ai aceeasi viteza cu aia de 1.6.  Pentru un stil de condus lejer, fara excese de viteza, 1.4 consuma in medie cu 1l mai putin ca cel de 1.6. Daca ai alte informatii, pareri, poti sa le impartasesti,

Link către comentariu

Volanul e primul pe care l-as schimba cu unul de piele, preferabil in 3 spite. Ce mi-ati recomanda?

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Am fost intre timp la o calatorie mai "lunga" cu ea, pana la Deva sa-mi fac Autentificarea si ITP. Nu m-am dus la Sibiu ca expirau numerele pana ma programau. Masina merge foarte ok, chiar sunt multumit de ea. In a 4-a si a 5-a trage mai greu, dar nu cred ca un 1.6 ar fi fost cu mult superior.

 

Saptamana viitoare sper sa am si numerele :)

 

Ce as mai schimba/cumpara pt ea:

 

- Niste covorase de cauciuc (am acuma covorase, dar cel de la sofer nu se potriveste bine si e extrem de enervant) - poate stiti vreo oferta buna aici

- Niste Huse, preferabil unele pentru ea, nu universale

- Cauciucuri de iarna (Am comandat Continental WinterContact T850, saptamana viitoare, daca termin inmatricularea, ii pun si gumele de iarna pe jantele actuale de tabla)

- Volan de piele (asta poate astepta pana la anu')

 

O sa mai postez niste poze cu ea.

Link către comentariu

Felicitari pentru achizitie, cat mai multi km fara probleme!

In locul tau as investi mai putin la estetic si mai mult la functionalitate: tempomat, cauciucuri de iarna noi etc.

 

Computerul de bord cu calculator consum mi se pare un moft pentru cat ar costa modificarea.

Tempomatul e mai util; pe mine m-a ajuns maneta 200ron noua si calculatorul de coloana volan SH tot cam pe-atat (cel vechi nu suporta functia de cruise control). Montajul + codarea cu VCDS nu stiu cat sunt, mie mi le-a facut o cunostinta pro bono.

Link către comentariu

Merci, Lastun :)

 

Cauciucurile le iau noi, normal. Asa mult e sa imi pun computer de bord? Ai dreptate, nu am neaparat nevoie, dar nu strica, daca nu costa mult.

 

Tempomat am auzit si eu ca se pune relativ usor, dar ma mai gandesc, deocamdata nu e prioritar.

 

Huse totusi as lua, ca o sa am si bebe si no.. Volanul ar fi un moft, inca ma gandesc daca sa-l imbrac in piele, sau sa iau altul de piele in 3 spite. Asta la anul.

 

Macar presul de la sofer trebuie sa-l schimb si sa-i pun unul care se potriveste la pedale.

Modificat de DanieI
Link către comentariu

Referitor la computer de bord, sper sa-mi aduc aminte corect... tinand cont de anul masinii tale si de faptul ca nu ai tempomat, va trebui sa schimbi calculatorul de coloana volan cu unul versiune Midline (sau chiar Highline, daca o sa vrei ulterior si comenzi pe volan), maneta de stergatoare (cu butoane pentru CB) si ceasurile din bord (astea vor trebui adaptate pe masina ta si, ca fabricatie, nu trebuie sa fie mai noi de 31.05.2006).

 

Poti sa-ti faci timp si sa parcurgi topicul dedicat pentru CB daca vrei mai multe info: http://vwforum.ro/topic/16859-computer-bord/

Modificat de Lastun
Link către comentariu

Pt volan, cumperi volan de piele nou ~ 150-180 Ron, si comanzi de pe Aliexpress capac airbag volan 3 spite. Demontezi airbagul din volanul tau il atasezi in capacul in 3 spite de pe aliexpress si ai un volan de piele original nou cu airbag functional si safe.

 

Cost volan:180 ron. http://olx.ro/oferta/vand-volane-golf-5-originale-ca-si-in-poza-noi-imbracate-in-piele-ID2L6VX.html#77810008f6

Cost capac airbag 3 spite: 140ron. 

 

http://www.aliexpress.com/item/NEW-Airbag-Covers-For-Volkswagen-VW-Golf-5-Jetta-MK5-Steering-Wheel-Airbag-Cover/32508771364.html?spm=2114.01020208.3.1.hZtgZp&ws_ab_test=searchweb201556_1_79_78_77_91_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9

 

 

Tempomat iei maneta noua am la 180 ron sau cumperi maneta originala din dezmembrari cu 150 ron. Covorase de cauciuc iei rigum sau ceva poloneze foarte calitative la ~ 110 ron setul.

Modificat de deenman
Link către comentariu

Merci fain de ajutor :)

 

Volanul suna super ok varianta ta, deenman.

 

Cred ca si covorasele tot asa le voi lua. Tempomatul mai astept deocamdata.

 

Merci de link, Lastun. Daca e scump CB, probabil o sa renunt la el.

Link către comentariu

Pana la urma am comandat niste ornamente cromate pentru pedale. Switch-uri cred ca voi lua tot setul daca o fi, pe la anul.

 

Intre timp am inmatriculat masinuta, numerele nu sunt alese preferential, puteti vedea in poza ce a iesit :)

 

Ma gandeam cum sa fac cu RCD300 le de pe ea, sa pot avea o iesire aux, si cautand pe aici am vazut ca ies mai bine cu un RCN210. (Am vazut si cu $40 pe aliexpress). Avand in vedere ca masina mea e din 2005, e compatibila direct sau mai am nevoie de vreun adaptor sau update la CAN Gateway?

post-157362-0-90571700-1447744655_thumb.

Modificat de DanieI
Link către comentariu

Nu stiu daca se rezolva cu update de soft al CAN-ului problema descarcarii bateriei, am auzit de unii care au facut update-ul si problema persista.

Cel mai sigur e un CAN de generatie mai noua (litera L sau mai sus)... cel putin eu asa am de gand sa procedez cand o sa fac ugrade la RCD.

LE: N-as vrea sa te induc in eroare, pentru RCN210, nefiind unitate OEM, nu sunt sigur ca trebuie facut update/upgrade la CAN; cel mai bine intrebi pe aria dedicata.

Modificat de Lastun
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Lastun, nici eu nu ma pricep foarte bine, dar in ultima vreme s-a mai detaliat pe aria dedicata cum sta treaba cu RCN210 si vad ca sunt unele modele care nu au nevoie de update la CAN Gateway, vin cu un adaptor care leaga niste fire de CAN la AC si se rezolva ok.

 

Acum prioritar ar fi niste covorase de cauciuc, pe care nu ma pot hotari. Puteti sa -mi recomandati unele cu prindere in podea, am inteles ca cele poloneze is mai ok, pentru Golful meu? NU stiu de unde sa le iau desi pe net vad ca sunt mai multe.

 

Tot prioritare sunt si niste lamele pentru stergatoare, daca imi puteti recomanda ce sau de unde.

Modificat de DanieI
Link către comentariu

Sa te asiguri ca iei presuri cu prindere adecvata pentru masina ta. In podea/mocheta ai prinderi fie ovale fie rotunde, ca sa stii ce sa comanzi.

 

http://www.pieseautomagazin.ro/magazin/pieseauto145_194_7707-1813

 

Apoi stergatoare/lamele aero gasesti chiar aici pe forum in aria servicii si comercianti.

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Intre timp i-am pus si covorasele Rigum recomandate de Deenman, alta viata :)

 

I-am pus si niste huse de la Lidl, au fost ieftine si mi s-a parut ca nu arata asa rau, voi ce ziceti?

 

Am spalat-o la petrom, pachetul extra. E ok pt masina sa o spal acolo sau stiti altele mai ok sau tot mai bine o spal acasa?

 

Intre timp, de cand i-am facut plinul ultima data, vad ca am mers 320 km (doar prin oras si la munca ~8km) si acul de la rezervor inca e peste jumate. Deci is multumit de consum pana acum.

 

 

post-157362-0-31727300-1450702731_thumb.

post-157362-0-72564200-1450702739_thumb.

post-157362-0-22556500-1450702747_thumb.

Link către comentariu
  • 1 month later...

Salutare, Intre timp i-am pus niste pedale "stainless steel", inca nu i-am pus si footrest-ul pentru ca e frig afara si am inghetat incercand sa scot plasticele ca sa demontez pe cel vechi de plastic. O sa pun si poze dupa ce spal interiorul :P

Ca si consum, exclusiv prin oras, cu multe drumuri scurte in Sibiu am obtinut media de 9.6 l%.

Acum incep sa caut niste jante de aliaj pentru anvelopele de vara, care sunt aproape noi, pentru ca momentan am doar jantele de tabla.

Vreau doar jante OEM VW de 15', si am in vedere astea 2 modele:

1. http://olx.ro/oferta/set-jante-aliaj-15-inch-originale-vw-audi-5x112-ID4ZHac.html

2. http://olx.ro/oferta/jante-vw-golf-6-r15-anvelope-continental-195-65-ca-noi-ID5hpTK.html#2e7bd5b5f1

Cum vi se par? Care ziceti ca ar arata mai bine pe masina mea?

Voi ce jante ati pune in locul meu? Oare cat ma costa un set?

Merci fain

 

Modificat de DanieI
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!