Jump to content

Tiguanul, cea mai slaba masina din grupul VAG?


Voodoo_boy
 Share

Postare recomandată

On 2/22/2016 at 11:23 PM, Voodoo_boy said:

Nu doresc sa fac un topic Toyo vs VW dar, mi se pare putin fortata afirmatia ca este o mizerie.

E valabil si pentru posturile tale care incearca sa induca ideea ca Tiguan chiar e o masina slaba. Daca tu ai avut parte de toate aceste probleme asta nu inseamna ca poti generaliza. Modelul acesta s-a vandut in sute de mii de exemplerare, oare chiar toti suntem asa prosti si nu ne-am dat seama pe ce aruncam banii?

Am aproape 100k de km in aproape 5 ani. Am schimbat volantul la 50k, bateria pe la 80k, si sistemul de inchidere al capacului de la rezervor. Ulei nu a papat niciodata.

Masina este extrem de sprintena si placuta la condus. Nu am un greieras in habitaclu desi ma cam asteptam la km astia, semn ca plasticele nu sunt asa proaste pe cat par. Dar fata de un RAV si eu consider ca Tiguanul sta mult mai bine iar despre fiabilitate hai sa nu intram in detalii, parcul de masini de la firma este "sponzorizat" de Toyota si am interactionat de multe ori cu service-ul lor. Uneori am avut impresia ca se iau la intrecere cu cei de la Porsche  in raspunsuri tampite servite clientilor la sesizarea unor probleme. Lungesc cat pot de mult rezolvarea problemelor in garantie iar la preturi sunt cel putin la fel de scumpi ca VW. Iti pot da un exemplu recent, un brat de stergator parbriz la Yaris e nu mai putin de 1100 lei asta in conditiile in care avem ceva discount pentru flota.

Da, ai nimerit o masina cu probleme si mai mult de atat, ai nimerit un service cu oameni incompetenti.

La VW ai un mare avantaj si anume numarul mare de service-uri la care poti apela spre deosebire de Toyota unde posibilitatile sunt extrem de limitate.

Eu in general schimb masina la 4 ani dar Tiguanul imi place asa de mult incat am decis sa-l mai pastrez macar un an. Imi place noul model dar ca orice modelul nou e imposibil sa vina fara "bolile copilariei" asa ca mai astept.

In ceea ce priveste comaparatia cu Tuaregul...da e altceva insa, e total diferit si la intretinere!!! Consumabilele sunt mult mai scumpe, un schimb de placute fata/spate te duce lejer la 3000 lei. Daca te tine buzunarul go for it daca nu stai in banca ta si ia ceva ce iti poti permite sa intretii in mod corespunzator.

Bafta cu rezolvarea problemelor.

 

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On ‎22‎.‎02‎.‎2016 at 11:23 PM, Voodoo_boy said:

Nu doresc sa fac un topic Toyo vs VW dar, mi se pare putin fortata afirmatia ca este o mizerie. De aspect banuiesc ca tine de gust, de exemplu a mea are navigatie cu ecran rabatabil,interior gri, mie personal imi place, iar ca fiabilitate si putere poate ar trebui sa conduci una diesel. Eu nu am pus nici macar 1 gram de ulei intre schimburi si trag barca si rulota cu ea sau platforma cu buggy si alte nebunii. Dar repet, nu e un topic vs.

Ca sa ne distram putin, au schimbat volant si imediat cum a luat masina se auzea din nou un sunet metalic foarte pronuntat. Deoarece am fost la munte si prin tara am abandonat masina in garaj si am zis ca o sa o duc in alta parte sa o verifice din nou.

Intruna din zile cand a fost mai cald, am deschis capota si am demontat capacul de plastic si am gasit un cadou pe motor....(vedeti poza)

Masina nu a fost folosita mai deloc, dar de la vibratii o conducta de motorina deja este marcata...probabil o sa o schimb.

Poza tiguan.jpg

Ce tare! Bine ca nu au venit baieții după tine să zică că ai șparlit-o! :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!