Jump to content

Probleme Skoda Superb


KLYnick
 Share

Postare recomandată

sistemul nu mai lucreaza, dar senzorii sunt alimentati de obicei - verifica.

 

in cazul in care nu identifici asa... faci o diagnoza.. poti schimba toti senzorii degeaba

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...
  • Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • EmilianPop

    27

  • claudiu_gl

    18

  • F l o r i n

    8

  • C o s m i n

    6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut colegii,  revin și eu cu niște probleme..  

1. Problema sta felul următor. Pierdeam antigel peste noapte. În mers nu pierdeam. Am găsit cauza,  era un furtun ce intra în motor.  L-am schimbat. Problema părea sa fie rezolvata.  Nu mai pierdeam peste noapte.  Într-o zi i-am încercat limitele pe autostrada,  mers constant [moderat] undeva la 5-7 km. Nivelul apei a rămas la 90 pe ac.  Pe climatronic,  a urcat temperatura apei undeva la 100, moment în care am lăsat-o mai moale. (pe ac era tot la 90).  După ce am ieșit de pe autostrada,  la scurt timp mi-a apărut mesajul de 'stop,  check coolant level'.  Am oprit,  m-am uitat sub capota.  Pare sa fii eliminat Antigelul pe la gura aia de sub vasul de expansiune.  (sa inteleg ca presiune prea mare?)  Am completat,  totul în regula.  Nu am mai pierdut de atunci. Nivelul de ulei nu mi-a crescut.   Am desfăcut capacul de la vasul de expansiune cu motorul pornit și totul pare în regula. Ventilatoarele din fata sunt schimbate (și cel de răcire,  și cel de clima) Aveți idee ce poate fi?  Nu e normal sa arunce apa afara în asa hal,  chiar și la viteza asta.... Posibil sa fie capacul de la vasul de expansiune?  Alte cauze??  M-a terminat psihic deja faza cu Antigelul..  

2. Sunet ciudat,  gen bolborosit. De obicei,  Dimimeata după ce plec cu masina,  aud un zgomot ciudat când accelerez,  gen ca și cum s-ar scurge apa pe un traseu(sau cum ziceam mai sus,  bolborosit)... Mai aud și în mers dar nu am un scenariu exact când se produce sunetul ala..  Când are chef..  Un lucru e cert,  dimineata se aude tot timpul după ce plec cu masina iar motorul e rece. Sunetul asta îl am de mult.  Dar nu l-am băgat de seama. Ce poate fi?  Are legătură cu prima problema?  

 

Modificat de kthor
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ori garnitura de chiulasa, ori capacul de la vas.

Incepe cu ultima varianta, ca e mai ieftina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@C o s m i n, asa ma gandeam si eu. Plus ca am vazut urme de antigel pe la capac, asta am uitat sa mentionez.. mi-e greu sa cred ca e chiulasa.. Si nici nu as vrea asta iti dai seama :)) Dimineata asta nu a pierdut deloc. Deci peste noapte nu pare sa mai piarda. Si de problema 2 ce zici? De la ce poate sa fie? Am uitat sa mentionez ca la cald nu se mai aude asa accentuat. Azi cel putin cum a fost mai cald s-a auzit foarte putin. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E irelevanta bolboroseala. S-a dezbatut pe larg problema aici: http://vwforum.ro/topic/37033-se-aud-goluri-de-aer-in-calorifer/?page=6#comment-2507276

Si la mine se aude uneori, fara vreun alt simptom descris de tine. Si asta de muuuulti ani deja.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut baieti!

Am si eu doua mici probleme la un Superb 2007 2.0TDI 140cp BSS. 

Una dintre ele ar fi basic settings pentru faruri xenon. Am intrat in basic settings pe VCDS si mi-a resetat pozitia standard a levelingului. Cum se reface corect acest basic setting?

A doua ar fi o problema cu senzorii de parcare din fata, de data aceasta(am avut un senzor defect pe spate pe care l-am inlocuit). Inainte sa se strice acel senzor pe spate mergeau si cei de pe fata si butonul de pornire/oprire senzori. Acum, merg normal cei de pe spate, butonul e inutil, nu se intampla nimic daca apas pe el. Aveti vreo idee ce ar putea avea cei de pe fata?(nu am nici o eroare pe 76-Park Assist, de asemenea nu se poate regla volumul buzzerului fata din VCDS, e ca si cum nu as avea senzori).

Multumesc frumos.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

@C o s m i n, am schimbat capacul de la vas. Nici un efect.. Am testat mai multe scenarii sa vad exact ce se intampla. Deci problema sta in felul urmator. Am fost pe autostrada in Germania (fara limita de viteza, ca sa nu mai primesc warning :)) ). Ideea e ca pe o repriza 60-200, temperatura apei imi creste undeva la 97-99 grade pe climatronic (pe ac in bord, ramane la 90). Daca fac 3-4 reprize de genu una dupa alta apa imi urca la 105-108.  Iar la un scurt timp dupa apare mesajul de 'Check coolant' (arunca apa pe la gura aia de la vasul de expansiune, deci presiune prea mare). La top speed, la fel.. urca temperatura destul de mult.. peste 105 am lasat-o mai moale si isi revine. Ceva clar nu e ok. Problema asta o am de mult timp dar niciodata nu am prea bagat-o in seama deoarece nu se intampla decat daca o fortez calumea.. Si am hotarat sa investighez problema mai amanuntit.  

Cauzele posibile la care m-am gandit eu:

1. Buson vas expansiune - schimbat, nici un efect

2. Pompa de apa. Cineva zicea ca e posibil din cauza ei.. ce ziceti?

3. Garnitura chiulasa.  Daca e aia, si o schimb, cineva imi recomanda sa iau suruburi de ARL.. 

4. Alte cauze posibile??? 

Modificat de EmilianPop
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cati km are masina si distributia cand a fost schimbata?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri


@rayn 288k km. Distributia am facut-o la 255k km (cand am cumparat masina). Pompa de apa nu mai tin minte sincer daca am schimbat-o ca am avut mai multe de schimbat atunci... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

De azi inainte postati separat in topicurile de probleme punctuale, multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • vdragos a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!