Jump to content

Sa nu trimiteti niciodata avans pentru o masina!


GolfMk1Vr6
 Share

Postare recomandată

Regulamentul interzice orice discutie cu privire la activitati ilegale/imorale, comportamente agresive, remarci acide sau laude care sa promoveze aceste abateri.

Prin urmare, orice astfel de post va fi sanctionat.

 

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Jetta20tdiHLDSG6

       Imi zice sa trimit un avans ca sa nu-l mai incurce pe asa-zisul client din Bucuresti, si-mi da un IBAN de la banca Transilvania cu un nume feminin spunand ca e contul sotiei prietenului. Trimit 500 lei si fac pregatirile sa plec in ziua urmatoare. Deja vorbisem cu inca o persoana care sa vina cu mine, fac niste cumparaturi si ajung acasa.

 

Astept parerile voastre si sfaturi cu privire la ce pot sa fac in continuare. Multumesc!

bossake -

1.uite motivul - "Sa nu-l mai incurce pe asa-zisul client din Bucuresti"

2.se pare ca initiatorul i-a trimis 500 de lei c-asa a vrut. nu scrie nicaieri ca ala i-ar fi cerut 500 de lei si pentru ceva anume.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In momentul cand mi-a prezentat masina alba, l-am intrebat insistent daca este motorul de 2.0 si mi-a spus ca da. In 2 zile l-am intrebat de 3 ori ce fel de motor are si mereu a spus ca cel de 2.0. A, era sa uit, cand m-am prins eu ca e motorul de 1.6 si cand l-am sunat, mi-a zis ca el asa a crezut fiindca a vazut 6 trepte pe schimbator.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

acum am mai gasit in postul initial citez:

"Iau seria VIN si ultima revizie o avea in 12/2014 la 148.000 km."

 

din moment ce ti-a dat seria cand ai verificat km nu ai vazut si ce motor este? omul ti-a dat seria (cu alte cuvinte puteai verifica f usor ce motor este)inainte sa ii dai banii.

faptul asta eu spun ca poate cantari enorm intr-o eventuala ancheta. adica omule ai avut seria dinainte sa ii dai banii..

 

 

toata discutia ramane doar la ce ati vorbit de banii aia. si o eventuala returnare a lor. pentru ce erau? avans? se scadeau din pretul masinii?  nu ai stabilit si tu niste conditii inainte sa trimiti banii? conditii de recuperare a banilor in cazul in care nu cumparai masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu sunt de parere sa incerci sa mergi pe cale legala, cine stie...poate se rezolva ceva. Eu asta as face in locul tau. :icon_thumleft:  Mai era un coleg aici pe forum, care tot asa a luat teapa cu niste jante dupa ce a trimis banii in avans si pana la urma nu cred ca a mai facut nimic ( http://vwforum.ro/topic/115535-posibil-sa-fi-fost-inselat/).

Pai, daca nu face nimeni nimic, cum sa nu le mearga din plin teparilor ? Mai ales, daca spui ca ai mesaje si ce mai ai tu... :sly:

Modificat de Deadly
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Practic cei 500lei erau pt a rezerva masina. Inteleg entuziasmul de a gasi ce ai vrut, vine natural, dar astfel i-ai oferit un avantaj sarlatanului. A inteles ca tu ai face orice sa ai masina asta neaparat. Asa ca ti-a zis ca e 2.0 si sa dai bani ca sa o tina pt tine.

 

Nu ne-ai spus, el cand ti-a dat seria de caroserie? Inainte sau dupa ce i-ai dat banii?

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce sa faca oameni buni ????? daca voi trimiteti bani prin transfer bancar unor persoane necunoscute FARA NICIUN DOCUMENT ( factura proforma / aviz de insotire a marfii / etc ) ce sa va faca politia ? si cum a-ti zis si voi, noi nici nu stim daca a stabilit conditii sau alte cele...pur si simplu s-a aruncat cu capul inainte fara a gandi prea mult ! intreaba un avocat daca ai vreo sansa de castig de cauza si vei vedea ca  NU ! o sa mai pierzi si alti bani, timp, s,a,m,d ; singura cale prin care iti poti recupera banii este sa discuti cu omul, sa ii spui ca vrei sa vi sa iei masina chiar si cu motor de 1.6, sa ii spui ca nu ti-a placut la fata locului si sa iti returneze avansul ; eventual ii lasi si lui ceva pt deranj samd..dar asta te va costa si drumul..incearca sa faci cumva ca sa mai vezi si altele prin zona..in felul asta poate iti gasesti masina si iti recuperezi si avansul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

... si-am decis, cu acordul unui moderator, sa expun prin ce-am trecut zilele acestea ...

 

 

Da, din pacate in cazurile acestea probabilitatea ca politia sa rezolve ceva este mica. Oare nu-i este frica ca pot veni in Pitesti candva, cumva sa bag niste plumb in el?

 

Inca o afirmatie de genul asta si cred ca o sa cauti alt forum/blog unde sa-ti arati "vitejiile'. Punct.

LE: BTW, e valabil si pentru restul "sfatuitorilor".

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

probabil il serveste cu niste struguri stropiti cu arseniat de plumb sau o friptura de iepure din care vanatorul nu a scos alica. ;)

ma bucur ca ati facut curat si au disparut ideile ce instiga la violenta.

 

rerevenind la subiect, ai dat un avans pt o masina pe care nu ai mai vazut-o. 

ai trimis cuiva o suma de bani fara a avea "ceva la mana". avansul urma sa fie scazut din pretul masinii, returnat daca...sau pastrat daca....?

cacand ai aflat ca din motor lipsesc aprox 400 cmc, ai discutat cu vanzatorul (avansul era deja dat?) si el ce a zis, ca s-a inselat de 6 trepte ale cutiei. ok, mai greseste omul, da-mi avansul inapoi, din cauza ta nu cumpar masina.

Modificat de Muale
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parerea mea este ca se poate inchide topicul deoarece s-a discutat,s-au tras concluziile.Morala-?! ''Sa nu trimiteti niciodata avans pentru o masina.'' :icon_thumleft:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Not_used_calin

@GolfMk1Vr6

 

Marele tau avantaj in chestia asta e ca ai trimis banii prin banca, in contul indicat.

 

Variante:

 

1. fie demonstrezi ca a fost inselaciune. Adica v-ati inteles pe o chestie si apoi ti-a tras teapa.(nu-ti da banii inapoi, masina e altceva decat ti s-a explicat, nu-ti mai raspunde)

Cod penal:

"Art.244 - Inselaciunea

(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani."

 

2. fie mergi pe ideea ca i-ai trimis banii ca arvuna, dar ulterior ai constatat impreuna cu el ca masina nu e ceea ce ti-a fost descris de catre el (fara sa vrea sa te insele). Deci, vrei banii inapoi.

"Art.238 - Abuzul de incredere

(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. "

 

3. fie mergi pe ideea ca banii trimisi au ajuns la el printr-o eroare, fara ca voi sa va fi inteles in prealabil in privinta lor. Prin urmare, cu ce drept ii tine si de ce nu ti-i da inapoi. Pentru asta trebuie in primul rand sa-i ceri inapoi banii. Daca nu ti-i da in 10 zile, deschizi actiune penala.

Cod penal:

"Art.243 - Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor

(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine."

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Parerea mea este ca se poate inchide topicul deoarece s-a discutat,s-au tras concluziile.Morala-?! ''Sa nu trimiteti niciodata avans pentru o masina.'' :icon_thumleft:

This ^^^

 

Thread closed.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!