Jump to content

Probleme Servodirectie A4 - "Fierbe" lichidul in vas


Leone_PTM
 Share

Postare recomandată

Buna seara. Am si eu o problema legat de servodirectia unui audi. 
Este vorda de un Audi A4 (B6) Cabrio din 2003 de 2.5TDI V6. Am schimbat acum 2 zile pompa de servodirectie , deoarece cea veche uruia si nu merge/functiona la relanti , trebuia sa o turez pentru a functiona , si "borborosea" lichidul in vas. Dupa inlocuirea pompei , servo functioneaza bine atat la relanti , cat si in ture , doar ca zgomotul /uruitul nu a disparut , si in continuare lichidul "fierbe" / "Borboroseste" in vas . 
Din ce am inteles , mi-ar da presiunea in vas , in loc sa ramana in caseta.

Vreau sa subliniez faptul ca masina am achizitonat-o in urma cu 7luni , si la achizitionare avea sintomelele urmatoare: functiona mai greu la relantiu si trebuia turata 100rpm si functiona bine/normal oarecum. Cu timpul a inceput sa piarda lichid si sa mearga din ce in ce mai greu (trebuia din ce in ce turata mai mult pentru a functiona servo) , insa nu imi "fierbea" lichidul in vas. In iarna am fortat putin masina pe viraje maxime (cateva cerculete) si am "reusit" sa pierd aproape tot lichidul de servo si in acelasi timp a aparut si sintoma de "borboroseala" in vasul de servo. Dupa completare am virat stanga/dreapta pentru a incarca instaltia , insa problema a ramas aceeasi , si in ultima perioada am ajuns sa completez cu 500ml lichid de servo. 
Dupa inlocuirea pompei (la service) , cel de acolo m-a pus sa iau / virez de volan stanga/dreapta de aproximativ 7-8ori in fiecare directie cu motorul oprit pentru incarcarea instalatiei insa nimic. Am facut acelasi procedeu si cu motorul pornit , si nimic, tot "fierbe" lichidul in vas. Cei de la service mi-au zis sa nu fie furtunele problema , dupa care mi-au zis ca este posibil sa fie caseta de directie , sa se fii blocat supapa in ea .

Eu personal nu ma pricep si nu vreau sa merg pe "increderea" mecanicului de a schimba caseta, in masura in care caseta am inteles ca nu s-ar potrivit decat de la cabrio , doar pentru a lua totul prin eliminare . . .

Daca are cineva cunostinta , daca intradevar caseta are vreo supapa si exista sansa sa se fii blocat, cat si faptul daca se poate debloca / schimba ? Sau daca mai exista alte supape pe circuit/furtune si merita sa iau furtunele doar ? 

Mai doresc daca stie cineva daca intradevar caseta de directie este doar pentru modelul de cabrio , sau merge / se potriveste si de la varianta normala (berlina/break) ? Din ce am cautat eu pe net in specificatiile si codurile unor casete de directie de a4 b6 se potrivesc si ar avea aceeasi caseta de directie toate a4 b6/b7 atat benzina cat si diesel , inclusiv cabrio .

Multumesc si astept o parere/sfat.
 
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

daca bolboroseste si e nevoie de completat lichid, atunci pierzi pe undeva lichidul servo. se verifica furtunul de la pompa servo la caseta, apoi caseta. de regula se pot rectifica ambele. bafta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Imi cer scuze pentru postarea intarziata. 

Intre timp am rezolvat problema , si postez si aici , poate ajuta si pe altcineva. Pe furtunul de retur , cel care duce din racitor in vas , am gasit 2 reductii de cupru , care micsorau debitul furtunului. Am scos furtunul si am scos si cele 2 reductii din el , am montat la loc furtunul la loc si a disparut problema. 

Din ce mi-a spus un mecanic , el a mai intampinat aceasta problema la unele audi (chestia cu reductia pe furtun) , insa nu a stiu sa imi spuna de ce s-au pus acele reductii sau daca sunt de fabrica sau improvizatii. Ceea ce mi-a mai spus un mecanic a fost ca pompa veche era mai "puturoasa" si nu dade-a barii,presiunea  buna pentru functionalitatea casetei de directie , si a fost intradusa acea reductie , tocmai ca sa mareasca presiunea , sa mentina mai mult presiunea in circuitul de tur. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!