Jump to content

Problema scurgere trapa


mimima
 Share

Postare recomandată

Buna,

Este un touran 1.9 TDI din 2005, cu trapa. Am observat ca pedalierul din partea pasagerului este complet inundat, mocheta este foarte imbibata cu apa. Pe fiecare parte are un furtun de scurgere. Am facut un "test" de scurgere, am deschis trapa si am turnat apa dintr-un flacon. Pe partea soferului este ok, apa se scurge prin acel furtun de scurgere, insa pe partea pasagerului nu se scurge, deci este clar ca se scurge pe pedalier.

 

Ma poate ajuta cineva cu o schema sau ceva indicatii, cum se demonteaza ornamentele de pe stalp si cum se scoate mocheta si celelalte chestii, sa ajung acolo sa vad unde-i problema?

 

Multumesc. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

furtunul de scurgere are varful in V, in mod normal este suficient sa torni putina apa pe sus si concomitent strangi de varful furtunului din partea pasagerului astfel incat sa se deschida  iar mizeria acumulata ar trebui sa iasa

Modificat de GTD
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

incearca cu o sarma ceva sa l desfunzi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu baga sarma (!) deoarece sunt pe traseu niste conectori / coturi din plastic si risti sa ii deteriorezi pe ei sau furtunasul. nu va fi nevoie sa demontezi ornamentele de pe stalpi ci doar sa absorbi cu ceva apa din mocheta, cu hartie absorbanta de exemplu. dupa aceea, aerisire + dezumidificator

identifica locul in care ajunge capatul furtunului si pe unde se scurge apa - ar trebui sa fie simetric ca pozitie cu cel de pe partea soferului - si fa cum a zis colegul GTD mai sus, strange intre degete capatul furtunului, care este strans din fabricatie cumva in cruce, deci sectiunea lui nu mai este circulara. acolo se aduna praf care se solidifica in timp si se formeaza un dop care impiedica scurgerea apei. dupa ce ai sa indepartezi acel dop toarna apa calduta pe la orificiul de sus ca sa speli eventualele depuneri ramase.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

      VW Cross Touran 2008  Cred ca am si eu aceeasi problema, imi curge apa din stalpul dintre usile din dreapta,(poate de la trapa) se uda presul din partea dreapta spate, se prelinge apa din capitonajul stalpului(mentionez ca am airbag acolo) Intrebarea este daca am posibilitatea de a desfunda furtunul de drenaj (daca exista asa ceva acolo) si daca da, unde anume este pozitionat?trebuie sa demontez doar capitonajul stalpului sau tot capitonajul(plafon) Mentionez ca nu im curge de fiecare data cand ploua...aleatoriu...

Modificat de mario72
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

La mine lucrurile au luat o intorsatura urata de tot, deja curgea apa din lampa de deasupra oglinzii, pe la lampile micute de la parasolare, a fost dezastru.

Am demontat capitonajul de pe stalpul dreapta, furtunul de drenaj era iesit din pipa aia din bord.

Nu-mi explic urmatorul lucru: dupa ce am dat jos capitonajul, am turnat apa sus la trapa. Dat fiind ca furtunul era iesit din pipa din bord, s-a vazut clar cum curge apa in bord. De ce s-a inundat si plafonul? Sus la trapa furtunul era la locul lui, nu curgea pe acolo...

 

In fine, am pus putin superglue pe furtun, l-am bagat rapid in pipa din bord, l-am tinut putin si gata. Nu mai curge nicaieri, nici sus, nici in bord.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut.

Nimeni nu mentioneaza ca  scurgerile de la trapa la touran sunt in fata sub capota motor in spatele parghilor de la stergatoare.

Nu se poate baga mana decat demontand tabla neagra din fata cu izolatie,ocazie cu care se poate face curatenie pe acolo.

Am avut demult problema asta,dar totul a fost ca a iesit furtunul de scurgere la trapa sus la una din evacuarile de apa din fata.

 

bafta.

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pt info, intrebarea este daca voi constata ca am o evacuare (furtun) iesita sau infundata, va trebui sa demontez capitonaj+trapa sa rezolv?de asemenea, daca voi demonta trapa va trebui sa folosesc o garnitura noua de etansare?Multumesc anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu trebuie sa dai jos trapa, doar putin capitonajul plafonului sa ai acces la furtunele de drenaj dar prima data verifica sa nu fie infundate

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Multumesc pt ajutor, am sa incerc sa remediez si daca rezolv, postez rezultat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...

si adio postat rezultat 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Avind in vedere ca ultima postare a userului pe forum e de acum 4 ani ... comentariul nu are rost.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!