Jump to content

Am pus ulei alimentar in loc de motorina


cojocarupetru
 Share

Postare recomandată

Am inceput cu 20 % ulei, un litru de benzina (cu 40 grame naftalina) la jumatate de rezervor si restul motorina.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mama, ce economie ai facut ? :10[1]:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parerea mea este ca strici masina, la combinatia asta nu faci nici o economie .

20 lei la un plin                   e apa de ploaie !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Doar testez! Nu am observat modificari chiar si la -2 grade C.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi ca daca sunt temperaturi mai joase de 15 grade se intareste uleiul alimentar.Am citit pe multe forumuri informatii privind acest combustibil.Ca sa mergi iarna fara probleme si cu 100% ulei alimentar iti trebuie un rezervor separat cu vreo serpentina incalzita si cand uleiul are 70-80 de grade faci comutarea de pe motorina pe ulei , exact ca la gpl.Iar cand opresti trebuie sa muti inapoi pe motorina ca sa nu ai probleme la urmatoarea pornire.Oricum uleiul si motorina au densitati diferite si se separa daca torni in seara asta combinatia in rezervor , tind sa cred ca pana maine dimineata ele deja vor fi separate.Scuzati termenii , dar cred ca ideea generala s-a inteles.

Modificat de danutzZeu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa este, densitatea la motorina este de 840-870 Kg/mc iar la ulei alimentar dublu rafinat 880-910 Kg/mc la temp 20 gC, dar cum explici dupa spusele tale, ca trigliceridele si lipidele din uleiul alimentar nu se dizolva in hidrocarburile saturate si aromatice de origine vegetal/animala din motorina? Am sa fac un experiment simplu intro sticla de un litru si colorant dizolvabil in motorina, amestec cu ulei alimentar.

Modificat de cojocarupetru
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu spun din proprie experienta dar din ce am citit pe aici:
http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54218-Functionarea-motorului-diesel-cu-ulei-vegetal-bio-diesel/page77&s=cd25d86d906a45

 

Daca ai rabdare citeste toate posturile.Eu am stat vreo 2 zile si l-am citit.Baietii merg cu ulei vegetal de fast-food foarte bine filtrat :D ca ala e 1 leu litrul.Dar daca ai incalzitor in perioada calda mergi fara probleme...rasfoind topicul ala vei vedea ca este cineva cu un G-class din 90 si ceva care merge fara probleme.

https://www.facebook.com/pages/Preincalzitoare-auto/762484493774780?sk=timeline

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!