Jump to content

bec rosu presiune ulei 1,9 TDI 105 CP


lautrec
 Share

Postare recomandată

o mare rugaminte, cei de la service nu au stiut sa-mi remedieze problema.

 

de cand a dat frigul (cand peste noapte e mai rece de cca 6 C), dimineata, inainte de prima pornire mi se aprinde becul rosu de presiune de ulei, si bineinteles beep-urile de avertizare sonora. asta indiferent ca pornesc motorul sau tin doar contactul pus fara sa-l pornesc, dupa cca 20 secunde porneste avertizarea de presiune de ulei.

 

am fost la un service, mi-ai facut o diagnoza la care nu au gasit nimic, mi-au inlocuit senzorul de presiune de ulei cu unul nou dar degeaba. face la fel

 

ce poate fi? mersi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Incearca sa dai baia de ulei jos, sa cureti sorbul. Uleiul de acum cati km are? E in schimb?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

prima data a facut asa in februarie, era ulei Castrol edge 5w40, eram in Livigno , Italia si erai -20 grade. am crezut ca e de la frig. am venit in romania si nu a mai facut deloc asa toata vara. acum are castrol edge 5w30, 9000 km cu el. precizez ca se aprinde bencul indiferent ca pornesc sau nu motorul si numai inainte sau la prima pornire dimineata. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tind sa cred ca sorbul din baia de ulei este obturat si nu mai face presiune ca lumea. Deci cam asta ai putea sa incerci.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu cred ca asta e motiv sa se aprinda becul si sa beep-aie chiar si fara sa pornesc motorul, doar punand contactul si doar dimineata la prima pornire. cu motorul oprit nu are ce presiune sa faca.

Modificat de lautrec
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ai dreptate :) mersiii. ca eu nu am stiut e destul de grav, ca nu au stiut cei de la service e incalificabil.

 

bun, acum inca o intrebare si apoi se poate sterge totpicul

 

nivelul  antigelului este peste minim. ce alt motiv mai poate fi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Curata cele 2 tije din vasul de expansiune.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stai asa sa ne intelegem: Vrei sa spui ca se aprindea becul de la antigel si la service au zis ca e uleiul?!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sincer, nici pentru proprietar nu e o scuza, daca e sa o luam logic. Anyway, nu caut flame, dar daca dai de vreo belea si afli dupa ceva timp ca puteai s-o eviti daca respectai martorul X din bord, o sa iti para rau. Parerea mea e sa verifici sorbul, sondele din vasul de expansiune si sa pui o diagnoza pe masina incat sa vezi exact ce erori ai sau ai avut pe ea. Numai bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la diagnoza nicio eroare.

 

in rest da. eu am zis ca e uleiul, cei de la service au zis ca e uleiul. diagnoza, senzor si manopera 170 lei. sigur ca se putea evita. mai grav e ca probabil mi-au aruncat senzorul original si au pus cine stie ce rahat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

l-am sunat pe seful de service. a zis ca inca se intereseaza, ca e mare problema de soft, trebuie probabil reinstalat tot. hahahahaha. i-am zis ca am pus o intrebare pe vwforum si am aflat raspunsul. 200 ml de antigel completat si problema rezolvata. nu a trebuit nici macar sa curat nimic pe acolo. fara voi mai aveam ceva drumuri si bani cheltuiti.

 

i-am zis doar care a fost marea defectiune si ca are niste mecanici cam jalnici profesional din moment ce se apuca de schimbat senzori de ulei cand e problema de nivelul antigelului. sigur ca eu sunt un client, cam blonda in cazul asta, si i-am zis ca bla bla bla becul rosu.... exact ca aici si Radu_Alecs s-a prins si mi-a datr sfatul corect.

 

nu i-am cerut niciun ban inapoi dar ma asteptam sa isi puna un pic de cenusa in cap, sa imi promita un 10 % discount alta data si o cafea din partea casei (desi va e clar ca la asa profesionisti eu nu mai calc, doamne ajuta ca nu am mers cu distributia ca cine stie ce varza faceau din motorul ala) 

 

nu, domnul a inceput sa imi explica ca e vina mea, ca eu le-am zis de becul rosu (i-am si aratat becul, printre altele) si ca nivelul de ulei e ok. el nu s-a mai gandit la nimic altceva din momentul in care eu am pronuntat cuvantul ""ulei"". si bineinteles, mi-a explicat cam cat crede el ca ar trebui sa fiu eu de incantat acuma, ca am un senzor de ulei NOU pe masina. :)))))))

sunt convins ca nu a fot rea-intentie ci pura incompetenta la toti ce au avut de aface acolo cu masina. nu stiu ce au schimbat si ce nu dar cert este ca puneau si 200 ml apa in borcanul ala daca se prindeau ce are masina, asa ca sa fie clientul multumit si sa nu mai intrebe pe forum.

 

data fiind atitudinea sefului de service am hotarat ca macar restul clujenilor trebuie avertizati aici si pe inca 2-3 forumuri mai citite. e vorba de:

AUTO ZEBRA http://autozebra.ro/, calea Dorobantilor, Cluj

eu credeam ca sunt fostii Proton Auto de pe Calea Turzii, candva buni, si profisionisti si la preturi. M-am inselat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!