Jump to content

Motorul 1.2 tsi cbza cbzb cbzc distributie pe lant probleme si rezolvari


qwk
 Share

Postare recomandată

Nu vreau sa te alarmez, dar ce faci daca sa zicem, trebuie sa mergi in concediu cu masina  afara din tara cu familia, si ti se rupe lantul chiar daca ai o intindere sub 74mm? 

 

74mm inseamna 7.4 cm adica enorm de mult.

Modificat de deenman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa zic toti 74 mm max. alungire desi nu este alungire nici intindere, la fel cum zic discuri de frana ovalizate desi nu sunt in nici un caz ovale, sau prezoane la roti desi VW are suruburi.

   74 mm se refera la sageata lantului masurata cu un subler dupa ce se scoate intinzatorul sau cam asa ceva, nu este vorba despre alungirea lantului cu 74mm. Adica si lantul nou are o sageata mare.

Modificat de Ebi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Lumea ia de buna o valoare fixa de alungire a lantului, cine si de unde a scos aceasta valoare? este 100% corecta si exacta? iti garanteaza cineva ca sub 74mm alungire nu iti face motorul zob? la asta ma refer, indiferent de ce termeni folosim.

 

Parerea mea de amator, daca ai simptome de lant intins = zgomot la pornire, zmucituri in mers, zornait, schimba distributia sau vinde masina, sa mergi la reprezentanta sa-ti masoare aia lantul (ce te faci daca nu a masurat corect? exact?! a masurat in graba si da o valoare apropiata.... e vorba de 5-6 mm in plus sau in minus. 

Modificat de deenman
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acum da, poti sa-l schimbi cand vrei, dar 74 mm era valoarea data de reprezentanta ca sa ti-l schimbe gratis in garantie sau kulanza. Asa ca totusi este o valoare oficiala. Acum cam toate masinile TSI cu lant au iesit din garantie, inafara de cateva Skode Rapid si Toledo la care s-au mai montat motoare cu lant pana la jumatatea lui 2015.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

oameni buni,

 

repet: este vorba de o nota de service, data de Volkswagen (deci e ceva scris) in care se recomanda ca la o alungire (in mod corect la masurarea sagetii lantului la rece) mai mare de 74 mm sa se schimbe distributia (lant, intinzator, patine). Daca reviziile sunt facute in reprezentanta si conform planului de service, daca masina nu are accidente cu avarii la motor atunci schimbarea se face pe kulanza (procentul suportat de Skoda difera de la caz la caz).

Eu mi-am masurat alungirea lantului la revizii, am avut 72mm cand masina avea 40 000km, acum am 73.17mm (la 60 000km). E posibil ca la urmatoarea revizie sa imi schimbe distributia pe kulanza. ,,Viteza'' cu care se alungeste lantul difera de la caz la caz...este mai accentuata la cei care merg mult si des in oras, cu porniri frecvente ale motorului, si mai inceata la cei care fac multi kilometri extraurban (asa se explica ca au fost oameni care au ajuns la 80 000km si aveau o alungire de 72mm)

Cat despre posibilitatea ca lantul sa sara de la punct mai inainte de a ajunge la o alungire de 74mm, aceasta nu prea se poate la masinile produse dupa 26.06.2011 (atunci s-a implementat varianta imbunatatita de lant). Insa, cei care au avut masini din 2010 s-au trezit cu lanturi sarite de la punct la kilometrii mai putini (era o varianta mai ,,slaba'' de distributie).

Fiecare face ce vrea cu banii lui si masina lui, insa eu, unul, cum voi ajunge la o alungire de 74mm a lantului, voi cere schimbarea distributiei pe kulanza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu tot la motorul asta a fost si "Actiunea Saiba" ? intreb doar e curiozitate

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ba da, acesta este....insa, oricat de comic ar fi, actiunea saiba a fost una dintre cele mai de succes reparatii din istoria Volkwagen: a rezolvat pe deplin problema turbinei la 1.2 TSI. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Salut baieti, ma poate lamurii si pe mine cineva cu ce inseamna codul asta (01500000) Functie apelabila. Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
On 3/10/2017 at 11:53 AM, vizitator said:

@crisB89: prietene, daca au masurat lantul, trebuia sa iti spuna ce alungire are. Da, inteleg ca totul este in parametri, dar sa iti spuna si alungirea. In paramentri esti si la o alungire de 72mm, si la una de 73.9mm....dar la 74mm nu mai esti in parametri. Nu mai poti sa ii suni, sa ii rogi sa se uite in fisa masinii sa iti spuna ce alungire au masurat? E util ca sa stim, asa aflam cat de repede s-a intins lantul in acesti 62 000km facuti cu noul lant.

@Mumus: daca Castrol Edge ti-a placut, uleiul Mobil ESP Formula 5w30 te va incanta., Poti sa ceri la urmatoarea revizie sa iti puna ulei Mobil si vei vedea ca zgomotul de lant se va diminua.

Salutare, revin cu detalile cerute...masuratoarea de acum 2 zile a aratat o alungire de 72mm, dupa aproape 70.000 km cu noul lant...pe scurt...toate bune ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cris, esti mare. la 72 mm alungire poti sa stai linistit muulta vreme de azi inainte.Pana la 74mm mai ai 2 mm, dar alungirea se produce greu. Minimum 40 000km poti sa stai linistit, zic eu. 

Eu aveam alungire de 72 mm cand masina avea 40 000km. Acum am trecut de 60 000km si am  73mm alungire. La urmatoarea revizie incerc ca schimb lantul pe kulanza. 

Tu inteleg ca ai 62 000km cu acesta varianta de lant...dar iti mai amintesti precis ce continea kitul de distributie, atunci cand l-au schimbat? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, am 65.000 km cu actualul lant dar iti spun sincer ca nu mai stiu ce au schimbat...lantul sigur:))), au verificat rolele dar nu le-au schimbat si la fel si cu intanziatorul hidraulic.

Modificat de Dudu
Rog nu mai folosi Quote pentru mesajul anterior. Mersi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Salut,

 

cat dureaza sa iti masoare alungirea lantului? Pentru masurare trebuie sa ia lantul jos ?

Eu am 42000 km si am auzit lantul de vreo 2-3  ori  ( masina ii din sept 2014)

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 20.09.2016 at 11:02 PM, Emilut said:

Va salut. Eu am un G6 din 2012 (cu ultima versiune de lanț) si momentan 64k km. Lanțul este cel cu care a venit mașină din fabrica. Ce am observat:

-la primele 2 revizii mi-au pus 3,6 litri de ulei și la următoarele 3,9 litri la schimb. Comportamentul lanțului s-a schimbat în bine cu cantitatea mai mare de ulei. Zgomotul a fost din ce în ce mai rar. De atunci controlez uleiul periodic si completez până peste maxim uleiul si zgomotele lanțului sunt din ce în ce mai rare.

- până acum ceva timp opream motorul si lăsăm masina în viteză. Foloseam frana de mana doar la nevoie. Mare greșeală. Acum la fiecare oprire las mașină pe liber cu frana acționată. Zgomotele la pornire s-au rărit si mai mult. În momentul în care lasam mașina în viteză fără frana de mana la oprirea motorului dacă există o mică înclinație a drumului cutia acționa arborele motorului și implicit întindea lanțul. Întinzătorul se dezamorsa si apărea zgomotul. Acum nu mai sunt probleme.

Sfat, verificați la 2 săptămâni uleiul si completați dacă e cazul cu cantități mici încât uleiul da fie peste zona hasurata exact unde se încurbeaza joja de ulei. Lăsați mașină numai cu frana de mana acționată si nu in viteza.

Ps: nu am de gând să schimb lanțul.

Va salut! Revin cu precizari. Momentan 74k km (din care 20k km sunt facuti cu soft stage 1). Lantul de fabrica este inca pe masina. Zornaitul nu apare mai des ca inainte (apare odata la 2-3 saptamani in conditiile in care merg zilnic cu masina in Bucuresti pe distante scurte, drumuri in afara localitatii am odata la 2 saptamani). La fiecare zgomot verific si completez cu ulei pana la valoarea maxima, chiar daca este nevoie de 100ml. La 90k vreau sa schimb tot kitul de distributie preventiv. Ultima varianta, kitul B este la un pret decent (comparativ cu un kit de distributie de 1.6 tdi pretul este mult mai mic).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

unde ti-ai facut stage 1? (inteleg ca te referi la soft tuning stage 1, nu?)

esti multumit de cum trage masina? La ce cuplu si ce putere ai fost adus?

Pe de alta parte ai grija ca, daca se prind cei de la reprezentanta ca ai facut tuning, nu iti mai dau kulanza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La TCM. Nu am masurat masina, dar din discutiile cu Dragos undeva la 130cp si 230nm. Surplusul de putere se simte din plin. Nu sunt interesat de kulanza. Imi fac in continuare reviziile la reprezentanta dar piesele le duc eu. Ma intereseaza mai mult istoricul de service decat kulanza oferita de ei. Un kit de distributie revizia B este putin peste 400lei. Un prieten bun (mecanic de meserie) are un 1.2 tsi 2011 pe o Jetta IV si are cu kitul B putin peste 40k km si nu a auzit niciodata zgomot de lant.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu l-am auzit la 30 000km. Si aveam varianta a doua de kit de distributie (montata dupa 28.06.2011).

Ma rog, daca ai reviziile facute la reprezentanta, poate te incadrezi la kulanza. Mergi la ei, dar nu spune ca ai facut softuning: e posibil sa nu cerceteze (problema cu lantul fiind arhicunoscuta la 1.2 TSI) si, daca nu cerceteaza, iti schimba kitul pe kulanza. Incearca, e posibil sa mearga.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vizitator- eu am auzit prima data lantul la 6000km. In mod normal ar trebui sa am ultima versiune de lant avand in vedere ca masina este fabricatie 2012, numai ca intinzatorul meu de lant nu este negru asa cum vine cel din kitul B.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

foarte repede ai auzit lantul, foarte repede. La 6000km auzeau cei cu prima varianta de lant.

esti sigur ca ai stage one la tuning? 230 Nm este mult pentru stage one la 1.2 TSI (nu uita ca ai plecat de la 1475 Nm). Din cunostintele mele stage one inseamna 200Nm, iar stage 2 insemna 230 Nm.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta mi-a fost comunicat. Repet nu am masurat masina dupa resoftare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ambreiajul nostru tine pana la un cuplu de 250 Nm. Dar, pentru o masina cu ceva uzura la ambreiaj, 230 Nm este cam maximul. Asa ca esti pe maxim! :) (daca chiar ai fost adus de la 175 la 230 Nm). 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cum afli luna fabricatiei masinii sau a motorului?

Golful meu are 35k si cumparata in noiembrie 2011 de la Midocar Vitan. Pana acum nici cea mai mica problema fara zgomot de lant sau alte zgomote. Totul functioneaza OK.La prima revizie in decembrie 2012 a primit actiunea "saiba" la turbina.

Modificat de maricris_67
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

https://www.vindecoderz.com/EN/Volkswagen

 

ACESTA ESTE UN SITE UNDE SE POT VERIFICA DATELE MASINII, ISTORIC, KILOMETRAJ APROXIMATIV SI DATA FABRICATIEI. 

Am cautat la mine si raportul a fost corect, data fabricatiei s-a potrivit cu cea pe care mi-a comunicat-o dealerul cand am ridicat masina. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 26.06.2017 at 10:35 AM, Adrian79IS said:

@maricris_67 De curiozitate, cum arata saiba aia?

Este o saiba mai mare in diametru (gaura este decupata) care incaleca cele doua prezoane de fixare a comenzii tijei wastgate. Are 2mm grosime si se monteaza in spatiul din foto. Se slabesc cele doua piulite, se in troduce saiba apoi se strang piulitele.

Motor 1.2 TSI - vedere din fata - saiba.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!