Jump to content

WEBASTO pe GOLF 4 BORA


mihai_n
 Share

Postare recomandată

Imi poate spune si mie cineva cum se programeaza telecomanda de la "sirocol"? (cred ca am scris bine...dar nu am nici o informatie despre el). Orice informatie este binevenita......ca doar a venit iarna ;)

Poate are cineva vreun manual de utilizare.......

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • C o s m i n

    10

  • joflo

    7

  • MRC

    6

  • mihai_n

    4

Top Posters In This Topic

Posted Images

"din cate stiu eu, e un fel de "soba pe combustibil", adica arde (cifrele informative de la un BMW erau aprox de 1 litru pe ora) motorina/benzina pentru a face caldura si cu ajutorul ventilatorului o baga in masina. interensant este ca nu tii motorul pornit. poate functiona o noapte intrega la un consum mic. e o chyetsie buna.

ontopic.: pana sa citesc topicul asta, ma gandeam ca poate aceasta incalzire depsre care am scris aici, are legatura si cu pre-incalzirea motorului, pt tot acest tip care a avut BMW-ul asta depre care am scris mai sus, avea si asa ceva. adica pornea masina (el nu avea pornire din cheie, deci oricum trebuia sa se suie in masina) si dupa 2-3 minute deja temperatura motorului ajungea la "sfert de cadran". mai exact nu mai stiu sa va descriu,ca asta se intampla acum 4 ani, dar oricum mi se parea o chestie super. pt ca motorul ajungea sa functioneze la temperatura ideala dupa foarte putin timp. aaa, si inca ceav. era un motor diesel.

parerea mea e ca nu e bine nicis a lasi masina se mearaga pe loc 10 minute, dar nici sa pleci imediat, dupa cum spunea cineva. eu o las un minute, maxim 2 si dupa aia plec, respectand turatia mica pana se incalzeste motorul." Data viitoare foloseste Search. Sa mai discutat acest subiect. Citeste aici!!!

Modificat de bescu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am citit tot ce se putea despre subiectul asta pe forum dar nu am gasit nimic despre cum se utilizeaza telecomanda care are vreo...... 5 butoane din care nu am inteles decat butonul ON/OFF :huh:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

bescu, tu ai vreo treaba cu topicul asta sau doar iti dai cu parerea pe langa? Ce legatura are incalzirea auxiliara si telecomanda acesteia, cu telecomanda de la masina cu pager? "sirocol" NU este egal cu alarma cu modul de pornire motor.

mihai_n, telecomenzile de "sirocol"/WEBASTO (sau cum vrei sa-i mai spui) pe care le-am vazut au fost doua: la un A6 model nou si la Golf-ul Plus al lui Voinea. Ambele aratau identic si aveau mai putine butoane nu cinci. Aveau si unul sau doua LED-uri (nu mai tin minte exact) care indicau starea "agregatului" (Pornit/Oprit/Cald/Ventilatie). Poti pune o poza cu telecomanda sa vedem despre ce este vorba? La cel de pe masina mea nu am telecomanda, se programeaza din BC. Poate cu ajutorul pozei ne prindem cum merge si telecomanda. Ii poti da si un PM lui Voinea sa-l intrebi cum este la el. Din ce oras esti? Daca esti in Bucuresti, poate ajungi la o intalnire saptamanala si vedem ce putem face

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am si eu sirocol din asta webasto pe o bora din 2000. nici eu nu stiu cum se utilizeaza telecomanda. am o intrebare: acest webasto este pus din fabrica sau ulterior?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am gasit cateceva despre telecomanda mea pe cateva situri daneze......nu inteleg nimic. Atasez o poza cu telecomanda.

Si inca o poza mai mare.....

post-15906-1194429089_thumb.jpg

post-15906-1194430912_thumb.jpg

Modificat de mihai_n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bescu, ai zis bine initial dar dupa aceea ai incurcat treaba cand ai legat-o de alarma. Descrierea pe care ai facut-o pentru BMW-ul respectiv corespunde. Numai ca este un "motor" diferit de cel al masinii (este o camera de ardere cu un injector si o pompa de carburant ce suge direct din rezervor) si nu are legatura cu telecomanda alarmei sau pornirea de motor din telecomanda. Are (optional) o telecomanda separata.

P.S. Nu te scuza atat ca nu ai omorat pe nimeni :icon_thumright: Am fost si eu un pic mai "dur" in exprimarea la adresa ta si poate de asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mihai_n...nu am mai vazut modelul asta de telecomanda. Acum sa-ti spun ce inteleg eu din butoane. Cu butonul ala din dreapta jos comuti intre cele doua moduri de utilizare: "Incalzire" sau "Recirculare" (semnul rosu e incalzirea, cel albastru recircularea). Probabil in functie de optiunea aleasa se aprinde un LED diferit din cele trei pe care le ai parca mai jos (asa vad eu, pot fi insa si doar niste fante dreptunghiulare in carcasa) si ar trebui sa-ti afiseze si pe display-ul LCD regimul in care merge. Butoanele marcate cu sageti sus/jos folosesc pentru alegerea temperaturii dorite, si schimbarea anumitor valori cand esti in mod "programare". In mod "programare" intri cu butonul marcat "P" (poti incerca apasand scurt pe el sau sa il tii apasat mai lung). Cand vrei sa-i dai drumul sau sa opresti agregatul, apesi butonul "power". Probabil ca in cazul in care este programata sa porneasca automat la o ora nu trebuie sa apesi pe nimic.

Daca esti din Bucuresti (ca nu ai spus), vino astazi la intalnirea saptamanala de la Polivalenta (gasesti detalii in aria de intalniri spontane) si ne jucam cu ea.

johny77, acum am vazut si intrebarea ta. Sistemul este de fabrica nu montat ulterior. Pana acum, la toate masinile pe care am vazut asa ceva instalat, dotarea era de fabrica. Probabil ca se poate pune si aftermarket, dar tinand cont ca trebuie facute si legaturi la BC si altele (module suplimentare de comanda, adaptari cu VAG-COM, racord la rezervorul de carburant etc), prefer sa nu stiu cat costa asa ceva. :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar nu are nimeni minune din asta ca a mea ?? :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mihai_n, uite iti dau un sfat serios...sa nu crezi ca vreau sa fac misto de tine. Ai incercat sa mergi la vreo reprezentanta din Galati? Nu se poate sa nu stie nimeni de acolo sau sa nu aiba un manual complet de Golf ca al tau. La mine, descrierea functionarii incalzirii auxiliare era in manual, inclusiv modul de programare.

Ai incercat sa te joci cu ea? Ce face cand apesi pe sagetile alea? Se regleaza temperatura? In mod "programare" probabil ca reglezi ora la care sa porneasca.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 years later...

buna ziua,

      la fel ca mihai_n, am aceeasi problema :frigbaitata: , si anume utilizarea sirocului, da... stiu, incepeti cu :"ba esti prost?" :screwy:  ; nu, dar asta imi da batai de cap, in sensul ca l-am programat , sa functioneaze 30", am plecat din masina, m-am intors inapoi si nic, nici o caldura nic, am montat modelul de panou de mai jos cu telecomanda (2 butoane ON  OFF ; telecomanda este identica ca cea postata numai ca butoanele sunt portocalii), ideea ca in panou la functia SET am 3 setari orare, am programat in primele 2 ; nici din butonul aprindere auto, pana acum se auzea ca porneste sirocoul, am stat vreo 5'' in masina (precizez ca nu era tocmai rece, zero grade, afara), dar nu se simtea nici o caldura la gurile de ventilatie,  acum nu se mai aude, deci nu mai face nimic, precizez ca cu 1 seara inainte am inchis sirocoul din telecomanda (OFF), are vreo treaba asta ? eu zic ca nu... (oricum am sa incerc sa-i dau si un ON si repet programarea si apasarea buton aprindere auto) ; nici din telecomanda cu ON nu se cupleaza sirocoul, se aude un click, si cam atat ...

 Pe masina am climatronic, trebuie si la asta ceva setat, lasat pe caldura, ventilatie, in timp ce e programat sirocoul (zic ca am mai auzit si ac. varianta) ?

- am mai auzit o varianta ca as avea montat pe vreo tevusca un robinet, este posibil si asa ceva? -iau in calcul toate variantele. :(

- aceste sirocouri pornesc la o anumita temperatura (rece afara) ?  -mi-a zis in vara un asa zis 'mecanic', este adevarat?

- am vazut diferite pareri de consumul unui sirocou, care ar fi adevarul, cat consuma pana la urma (l benzina / ora)?

- un manual de utilizare aveti poate? -eu am dar e in GER. (intelege ...) :251:

VREAU LAMURIRI VA ROG, SI VA MULTUMESC ANTICIPAT :salut:

 

ps: am mai gasit asta pe net : http:/webasto.ro

post-124070-0-71471300-1386077447_thumb.

post-124070-0-11004600-1386077448_thumb.

Modificat de prcla
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Am si eu acest sistem pe golf 4 1.6 16v AZD dar nu am telecomanda,stiu doar sa il pornesc/opresc din butonul ala care are ca o flacara pe el dar nu stiu sa il setez,telecomanda nu am la el.Se poate regla cumva temperatura,sa imi dea mai cald ? pt ca la mine baga doar cladut,indiferent cat il las pornit,nu baga cald cald ca si cum ar fi apa la 90 de grade.Ma poate ajuta cineva cu niste explicatii sa imi spuna cum se porgrameaza,cum se regleaza temparatura..? multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

se gaseste un binevoitor cu incalzire auxiliara pe masina care poate posta mai multe detalii : schema de montaj, utilizare, codare..etc

 

de asemenea sunt interesat sa stiu ce sistem e mai ok (intretinere, consum, fiabilitate..etc) intre webasto si eberspacher?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Am si eu pe masina mea sirocol .. Vad ca se poate seta din bord cand sa porneasca .. Doar o pornire face ,nu stiu daca din bord se poate seta sa mearga 5 zile de la ora x .. Acum vin cu intrebari :)) se poate achizitiona o telecomanda ? Si ce setari se pot face din telecomanda ? Se poate din telecomanda sa porneasca la apasarea unui buton ?

Masina mea Passat CC 2009 . Daca e nevoie dau si seria ..

Sper ca postarea e ok aici ..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

Buna,

 

Am deschis acest topic pentru ca nu am gasit nimic pe forum despre DYI webasto pe golf4.

Sunt convins ca sunt multe asemamnari la instalare cu alte modele dar nu as pleca la demontat/montat fara a clarifica cateva aspecte care mi se par mai dificil de rezolvat:

 

1. Daca cineva are documentatia de instalare Webasto pe GOLF 4 originala de preferat in engleza sau franceza ar fi de mare ajutor

2. As vrea sa instalez legatura la motorina langa filtru si am inteles ca ar fi un T care s-ar potrivi. Stiti cumva cum se poate obtine sau ce cod are ? Stiu ca e recomandata legarea in spate la rezervor dar din citite am inteles, functioneaza bine si asa si e mai simplu sa conectez dupa fltru

3. Cum rezolv porirea ventilatoruli la CLIMATRONIC ??? Am modulul TELESTART T100 HTM - asta mi se pare cel mai dificil... e suficient?

4. Poate aveti alte linkuri specificie pentru GOLF 4 Diesel.

 

Mare multumire,

Florin

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

2. Nu e bine de unde legi tu alimentarea .

Risti sa golesti filtrul si dupa aia sa nu-ti mai porneasca motorul .

Ori te duci la rezervor si te alimentezi ori faci un rezervor undeva care sa fie cam de 5-6 L si al pui pe returul de motorina de pe motor .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si cam cum arata asta ?

Ca si eu creau sa pun un WEBASTO dar pe un Passat B6 si as vre sa leg si eu pompita de alimentare aici in fata .

Oare merge si la mine ?

Ca eu am acea pompa de alimentare in rezervor .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Merge fara probleme. Pui supapa unisens intre T si filtru ... si nu o sa existe sansa golirii filtrului.

 

Aceasta supapa o gasesti in general la magazinele de piese auto si e pana in 20 lei.

post-56805-0-83298000-1411139242_thumb.j

Modificat de MRC
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai stai sa inteleg mai bine .

Inainte de filtru pe furtunul care vine de la rezervor montez acel TEU de plastic sau de PA12 .

Dupa care pun pe el acea supapa si ma duc cu conducta pana la pompita ce alimenteaza WEBASTO ?

Modificat de @DRI@N
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!