Jump to content

Suspensie zgomotoasa - MQB


cris.g
 Share

Postare recomandată

Salutare,

 

Deschid acest topic pentru doua probleme legate de zgomotul suspensiei:

 

- primul zgomot se manifesta in special pe drumuri valurite, unde suspensia lucreaza mai intens, la viteze mai mici sau mai mari, iar zgomotul este asemanator celui produs de un telescop curs, uzat; se aude atat pe stanga cat si pe dreapta.

 

- al doilea zgomot se manifesta la trecerea cu viteze mici peste denivelari mici si dese, gen linii de tramvai, sub forma unui troncanit, mai mult pe partea dreapta. Seamana cu un zgomot de pivot / bucsa uzat(a).

 

Ambele probleme se manifesta indiferent de setarea DCC-ului (confort / normal / sport).

Culmea este ca nu se manifesta chiar tot timpul, adica azi face mai pe toate denivelarile, maine il aud mult mai rar. Din acest motiv sunt tentat totusi sa leg problema de DCC.

 

Am fost deja de doua ori la PBV1, o data la 4000 km si o data la 7.000 km pentru aceste probleme, au fost constatate, au fost de acord ca sunt niste zgomote anormale, s-a facut control de rampa si nu s-a constatat nimic in neregula, mi-au spus ca totul este strans si nu exista niciun pic de joc pe nicaieri, si din aceasta cauza nu pot identifica piesa (piesele) cu probleme. Sfatul lor a fost sa mai asteptam fie sa se mai accentueze, fie poate scoate VW o informare. Ar mai fi fost varianta sa le las masina iar ei sa schimbe rand pe rand piese si sa vada cand zgomotul nu se mai reproduce, dar momentan nu mi se pare cea mai buna varianta.

Intre timp pe mine ma troncane zilnic in cap, si nici nu-mi convine sa circul asa cu masina noua. Am facut programare si la PBN, dar nu stiu daca voi reusi sa ajung pentru ca nu aveau loc decat peste doua saptamani, cu doar cateva zile inainte sa plec in concediu.

 

Stiu ca exista niste informari VW, dar pare ca nimic nu este legat de problema mea. Cea mai aproape este cea cu amortizoarele spate care sunt zgomotoase, atata doar ca la mine se manifesta pe fata. Ar mai fi si cea cu bara stabilizatoare (legat de problema 2), dar din ce am inteles afecteaza doar modelele SUA.

 

Intre timp, ii rog pe colegii cu GTI/GTD si eventual DCC (si nu numai) sa imi spuna daca ei au constatat astfel de zgomote. Poate chiar, daca este cineva disponibil, sa ne intalnim intr-o seara si sa facem niste comparatii, mi-ar fi de mare ajutor.

 

Multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ne putem intalni, si eu am constatat zgomotele, ce-i drept destul de rare, dar exista.

Parca m-as gandi si eu la bara stabilizatoare pentru ca cel mai des am auzit cand am coborat borduri roata cu roata (cu rotile bracate mult intr-o parte) si in denivelari in curbe (nu in linie dreapta).

Zgomotul la coborarea unei borduri destul de mici este ca si cum ar fi amortizorul in capat de tura, ceea ce e aiurea avand in vedere ca le cobor ca un melc :) Deci pe puntea fata aud ...

 

Edit: nu stiu cum se aude un pivot/bucsa uzat(a) ca nu am avut/auzit niciodata. Dar seamana cu zgomotul unei suspensii pneumatice (ex: touareg) reglata la inaltimea maxima, la denivelari mai adanci sau bruste/rapide

Modificat de C Z R
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact, se aude mai degraba atunci cand roata "cade", si parca intr-adevar se aud mai tare atunci cand rotile sunt bracate.

 

Ne auzim pe PM pentru intalnire.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am 4000 de km acum pe a mea tot cu DCC si nu am sesizat zgomote la trecere peste denivelari. Daca stabiliti o intalnire sa ziceti ca ma prezint si eu sa comparam.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aceeasi problema o am si eu la O3 cu zgomotul facut pe denivelari. Este un clip cu un Leon MK3 in testari care face exact zgomotul ce il aud eu ( secunda 54) :

 

.

 

Asa e si la voi ?

Modificat de gabip
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact asa. Si o simti in volan de zici ca se desprinde puntea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ceva in genul acela, da.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Vreo noutate pentru rezolvarea problemei cu zgomotul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost in Germania la o reprezentanta si le-am povestit ce si cum, in speranta ca sunt ei mai specialisti. Am mers la o proba de drum dar... evident nu s-a auzit nimic, ca deh, au drumurile defecte - e asfaltul prea drept. Ce-i drept nici nu si-au prea dat interesul, au urcat-o pe rampa fix 90 de secunde, fara exagerare, si au dat-o jos spunandu-mi ca nu are nimic. Probabil m-au crezut nebun sau ceva. Am sa incerc sa ma mai duc la noi, dar abia ce m-am intors si inca n-am chef de plimbari prin service-uri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Confirm problema se aude si la mine pe modul confort si denivelari/gropi. Ma duc la VW sa vedem ce zice.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si la mine se aud zgomote ciudate, par a fi de la armortizoare cand trec cu a 1-a peste limitatoarele de viteza, in special dimineata cand masina este rece, zgomotele par sa se diminueze pe masura ce masina se incalzeste.... 

 

Zgomotele cred ca provin de la niste componente plastice si par a se freca de ceva in momentul cand armortizoarele se comprima si decomprima la trecerea peste limitator.

 

p/s am suspensie simpla (clasica) iar masina are 15000k

Modificat de sorinuif
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fost la VW, au zis sa ma mai dau 500-1000km sa vedem daca continua zgomotul. In caz contrar vor filma si trimite in Germania. Vedem ce iese.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

azi am vorbit si eu cu PBV1 si astept un telefon de la ei pentru o consiliere telefonica :), dupa care voi face si o programare in service.

 

alexbejan, daca ai probleme, nu inteleg recomandarea lor de rulat inca 500-1000km..presupun ca se asteapta "vindecarea de la sine" :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Dupa ce saptamana trecuta masina a ramas la PBN 2 zile pentru investigatii, astazi urma sa o las din nou pentru teste suplimentare. Azi dimineata cand am ajuns mi s-a spus ca au primit chiar cu putin timp inainte raspuns de la fabrica: se sugereaza inlocuirea casetei de directie. A fost comandata si urmeaza sa vina in urmatoarele zile. Nu am mai lasat masina pentru ca nu avea sens, astept mai intai sa vina piesa.

 

Intre timp, deja troncane serios peste denivelari, la viteze mici, gen trecut peste speed bumps. Nu stiu daca de la frig, daca pur si simplu s-a agravat, sau poate de la ce au umblat mecanicii cat au facut investigatii, dar sper sa se termine povestea odata cu schimbarea casetei. Trist, dar macar e pe garantie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trist pentru un GTI nou.

Imbucurator ca se rezolva si nu te duc cu presul pana te lasi pagubas.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Si totusi a rezolvat cineva problema cu zgomotul? Chiar e foarte deranjanta la o masina destul de scumpa, cu suspensia de top. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine s-au schimbat pana acum o flansa amortizor si caseta de directie. Troncaneala aceea peste muchii ascutite / diferente de nivel a disparut odata cu schimbarea flansei, caseta de directie cred ca a fost schimbata degeaba pana la urma, dar odata platita de VW a trebuit sa ramana pe masina.

 

In schimb a ramas zgomotul la treceri peste denivelari atunci cand rotile sunt bracate, la viteze mici / manevre. A aparut si un zgomot nou, o scartaiala destul de puternica peste bumpere, pusa momentan pe seama bucselor, din cauza frigului si umezelii - nu am de gand sa o las asa.

 

Nu s-a lucrat deloc la cloncaneala peste drumuri valurite, dar am sa revin si pentru problema aceasta.

 

 

Dupa cum se vede, eu ma lupt activ pentru rezolvarea problemelor, cand voi mai avea noutati am sa le postez. Pe de alta parte, cei care manifestati simptomele ar trebuie sa faceti cate o vizita pe la service, macar pentru constatare, ca sa vada si ei si VW ca nu e caz singular ci dimpotriva, astfel incat sa studieze cazul si sa revina si cu o eventuala solutie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si astia zic de suspensie ca lucreaza zgomotos. Bine, la ei cica pe spate. Nu's de ce am un feeling ca e de la DCC, de la amortizoare, si cum zice dadu, slabe sanse sa rezolve ceva... Totusi, daca se plange suficienta lume, poate-poate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am fost, si am fost informat dupa cateva zile ca e zgomot NORMAL!!! de functionare in cazul acestei echipari (DCC) ceea ce mi se pare inacceptabil... De-asta astept sa vad ce se mai rezolva la altii

Modificat de Golf TDI
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Corect, e total inacceptabil, zgomotul e mult prea intruziv pe drumuri valurite, si nu e ca si cum n-am avea destule.

Macar de-as fi 100% sigur ca e de la amortizoare, le-as schimba pe banii mei cu alta marca gata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe ei :)

 

http://restrictionat.co.za/forum/viewtopic.php?f=94&t=155103&sid=3c06f995192374aaa1987f70df465383&start=1050

 

urmaresc forum-ul asta din Africa de Sud de mult si am rezolvat multe chestii cu el... exista si TPI se pare pt amortizoare spate... etc sper sa fie de folos ... mergeti peste ei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!