Jump to content

Omologare RAR motor 1.9 tdi


DANNY Alex
 Share

Postare recomandată

Si-a omologat cineva motorul de 1.9 tdi, in loc de cel vechi de 1.6 la RAR...Sau ce taxe implica.....M-am uitat la ei pe site si nu inteleg nimic.....doar ca motorul de 1.9 ar fi cam cu 40% mai puternic decat cel vechi si in cazul asta taxele ar fi de cateva sute de lei...

Oricum astia de la RAR au taxe diferite la 2 masini de acelasi model, vorbesc de taxa de mediu....dar la omologarea unui motor.....Nu de alta da itp-ul se ia din ce in ce mai greu mai ales pt masinile vechi...

Va doresc km multi fara probleme!

Modificat de DANNY Alex
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...
passatu'mosule

1.9 TDI cu siguranta nu vei omologa LEGAL.....ca ai tu pe cineva, care cunoaste pe Bercea si pe Nea Mircea...e altceva

 

1.9TD se poate omologa, trebuie sa te interesezi direct la ei, la biroul de omologari

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De ce nu poti omologa legal? JX are 69 de cai, daca pui de 90 CP - crestere de 30%. E mai problematic daca initial a fost 1.6d simplu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mda asa stiam si eu...La noi costa omologarea mai mult decat investitia....Nu vad care ar fi problema...o birocratie proasta....de ce nu poti legal?? Pai mai interesant e sa omologhezi daca asa e un 1.9Td( trece seria si alte alea si apoi ii pui turbina daca ar costa putin omologarea) da intr-a devar la noi e o ilegalitate orice necesita o completare in cartea tehnica..

De ce de ex prima inmatriculare a aceleasi masini costa diferit (asta o stiu eu) in doua judete?? Ma  rog asta e alta discutie...La noi daca ai trecut incarte motor de avion e ok e sti legal ...daca ar fi sa pui trebuie sa chemi toate comisiile...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am in prieten a luat busul din ungaria are motor 1.9 TDI este trecut  in carte, l-a inmatriculat si cam atat..sustin ceea ce am scris mai sus! :RO flag:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Intentionez sa schimb si eu motorul actual 1,6d simplu cod CS cu unul de vw t4 1,9d simplu, diferenta dintre ele ar fi de 10 CP, credeti ca as putea face omologarea lui?daca da cam cat ar costa estimativ asa? Multumesc !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

iti trebuie proiect de modificare, redactat de catre cei de la service + acte doveditoare ca ai realizat lucrarea de modificare in service.

Te duci cu dosarul la RAR si platesti o taxa de verificare, verifica si capacitatea de franare si noxele.  Mai multe detalii poti obtine de la cei de la RAR Voluntari sau Grivitei

Modificat de blaj valeriu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am inteles...deci nu am nici o sansa decat daca fac toata masina noua din bara in bara(sigur nu iese la frane si la noxe cum era ea noua)...in consecinta renunt, raman cu motorul actual.

Modificat de JonnyT3
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Am montat asa ceva pe t3-ul tatalui. De la 1.6TD JX la 1.9TD AAZ. Diferenta de la 69 la 75 ar trebuie sa fie nesimnificativa, dar nu se poate omologa. Drept urmare: inscriptia de pe blocul motor cu "1.9TD" a fost polizata, la fel si codul motorului. ITP-ul il trec fara probleme, cunostiinte.
Ca senzatie...e WOW! I-ar mai trebui o viteza, a 6-a, pentru consum, deoarece papa mai mult ca 1.6-le. 
Bineinteles, ca dupa vreo 10kkm a cedat ambreiajul, care cred ca era original al masinii. A fost schimbat cu unul nou, no problem!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

are idee cineva daca , legislativ vorbind, pot monta un bulbar la vw transporter si in ce conditii? Vreau sa-i atasez  un troliu si bulbarul ar fi fost platforma suficient de rezistenta pe care sa-l montez. 

vw.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!