Jump to content

Seat Leon 5F ST vs. Skoda Octavia 3


Cowboy
 Share

Postare recomandată

Da...legat de parbriz incalzit imi amintesc ce experienta naspa am avut acum in ianuarie pe viscolul ala inainte sa inchida A3..Nu incepuse inca zapada dar vantul batea cu un fel de chiciura care ingheta pe parbriz. Am mers tot drumul cu climatizarea data la maxim pe cald si orientata doar in parbriz ca sa nu mai inghete...Am transpirat ca porcu' in ea..

Farurile LED deja le-am testat noaptea puse langa o Octavia bi-xenon si nu bat mai bine. Doar arata mai bine. farurile cu LED sunt undeva intre halogen si xenon (mai mult spre xenon). 

Ca dimensiuni, da, Skoda e doar cam cu 12cm mai lunga, iar ca latime e tot pe acolo. Cu toate astea difera un pic datele lor tehnice in sensul ca viteza maxima e un pic mai mare la Skoda (culmea..) si 0-100 e dat la 10.8sec fata de 11sec. Ma rog..detalii de finete nesesizabile...In rest consumurile aceleeasi.

Cred ca m-am hotarat..va fi Skoda.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tinand cont ca dotarile de la Skoda sunt mult mai multe,plus ca mai ai un Seat,cred ca trebuie sa faci o schimbare , ai avantajul confortului marit necesar unui familist.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Greu de facut o alegere, fiindca cele doua nu ataca aceeasi categorie de cumparatori. Daca ai fi avut de ales intre Leon si un Golf era mai simplu...   Eu as alege Leon-ul, dar sunt subiectiv, fiindca prima mea masina a fost un Seat Ibiza si de-atunci am ramas cu o fixatie  :))       Daca vrei sa te amesteci in multime, iti iei Octavia, daca te intereseaza exclusivitatea optezi pentru Leon. Asta si pentru ca, in Romania, probabil ca Seat vinde cate un Leon la fiecare 10 Octavia vandute de Skoda.  Eu am Octavia 3 si e o masina ok, dar... atat!  Daca as fi putut alege, ca tine, probabil ca acum ma dadeam cu Leon-ul!    :)))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Domnilor, inca o data, in discutie este Leon ST, adica VARIANT, adica BREAK, adica nu ce descrieti voi aici, sexy si belea samd. 

 

968870_10151472618746829_421920161_n.jpg

 

VS

 

skoda-octavia-3-7.jpg

 

pastrand proportiile jantelor mai jos in ambele cazuri

Modificat de mike.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bine, bine, in cazul asta... Octavia!    :)     Dar nici Seat-ul nu-i rau! :)

Modificat de varsity
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce bine ii sta in argintiu Octaviei 3... Octavia 2 nu imi placea pe argintiu..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am dat comanda pe Skoda. Rata lunara cu 60 eur mai mica decat iesea pe Leon..chiar daca valoarea masinii era cu aproape 700 eur mai mica la Leon. Asta a fost un factor care m-a influentat suficient...era cam aiurea sa platim cu 60 eur in plus pe luna pt o masina mult mai slab accesorizata. A fost bine ca am deschis topicul pt ca initial eram subiectiv si as fi ales Leonul, insa dpdv obiectiv parerile primite aici au fost pertinente si reale...Cu aceasta ocazie va multumesc pentru suport! :)

@Calin: Seat-ul actual nu-l voi mai avea cand apare Octavia..Dar mi-am facut damblaua cu el peste 4 ani :D

 

P.S.: si ca sa vedeti ca nenorocitele de legi ale lui Murphy functioneaza, acum 2 saptamani m-a pus naiba de mi-am comandat un kit direct la Sachs Performance pt 1P..l-am platit...iar la fix 2 zile diferenta ma anunta seful cu zambetul pe buze ca-mi schimba masina :D, asa ca de maine, dupa ce primesc piesa de la firma de curierat o sa fac un topic si pe aria de Vanzari-Cumparari :)

Modificat de Cowboy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!