Jump to content

Cat consuma Golful 7 al vostru?


codz
 Share

Postare recomandată

Consum Olimp - Constanta, mers normal, 2 adulti si 1 copil, portbagaj aproape plin, AC OFF

WP_20170520_20_54_17_Pro.jpg

Am facut plinul In Constanta la OMV-ul acela de langa autostrada si am continuat drumul spre Bucuresti. Aceleasi conditii, 2 adulti si 1 copil, portbagaj aproape plin, AC OFF. Consum este strict pe autostrada, pana la Fetesti am setat Cruise Control la 110 km/h (am avut putina rabdare :) ) . De la Fetesti pana la intrarea in Bucuresti am setat Cruise Control la 100 km/h (a condus sotia). Dupa 210 km parcursi, computerul de bord afisa un Range de inca 940 de km (autonomie de 1150 km cu un plin: 50 litri). Consumul Since Refuelling s-a pastrat acelasi pana am ajuns acasa, fiindca era aproape miezul noptii si era orasul liber: 4,7%. Consumul de la pornire a fost 4,6% (Olimp - Constanta - Bucuresti) dar am uitat sa fac poza.

WP_20170520_23_29_56_Pro.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aseara 21:15-22:15 strabatut Bucurestiul dus-intors, intr-un ritm mai alert.

image.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Constanta - centura Bucuresti, contorizata numai autostrada..numai 140kmh pe ACC, fara a conduce la consum.

IMG-20170528-_WA0000.jpg

Intre Fetesti si Bucuresti a scazut consumul de la 8.6% la 7.9% ( probabil pe acel tronson media e cam de 7.5%). Consumul semnificativ mai mare pe constanta-fetesti pt ca au fost dealuri, vant si ploaie.

Pentru cine merge mai atent si cu o masina mai usoara, se poate sa ajunga spre aproape de 7% la aceleasi viteze. 

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bucuresti - Cucuieti, (Solont) judet Bacau, din Buc pana aici a consumat 4,6 %, mai exact din Parc Aventura Comana, plus traversat Bucurestiul ca centura o ocolea pana si WAZE-ul. Cruise Control la 110 in afara localitatilor, 50 in localitati, AC ON mereu, 2 adulti, 1 copil si bagaje 2/3 din portbagaj. Mers cat se poate de normal.

Consumul long term este 6%, cu mers prin Bucuresti aproximativ 50% din acei kilometri.

Cu putin inainte sa ajungem la Comana am facut plinul, sa fie facut inainte de drum. Pun si consumul SINCE REFUELLING.

WP_20170601_20_06_50_Pro.jpg

WP_20170601_20_07_00_Pro.jpg

WP_20170601_20_07_09_Pro.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bucuresti - Sveti Vlas si retur plus 2 drumuri pana in Sunny Beach/Nessebar total 800km consum mediu total 6.5 l/100km, viteza medie 60kmph, datorita vamilor, timp pierdut de cca 30 minute la dus si 1h30 la intors, in care masina a stat la relanti cu AC ON (eu nu inteleg cum pot unii sa mearga fara AC)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Consum mediu strict in Bucuresti pe 180 de km parcursi: 7,4%, dimineata si seara am vazut consumuri de 10% si chiar 11% uneori, ingrozitor traficul

consum mediu oras.jpg

Bucuresti - Blaj - Alba Iulia - Bucuresti, pe Valea Oltului si la dus si la intors, cu accelerari bruste uneori, in rest mers normal in coloana, depasiri de tiruri unde a fost posibil si legal. AC ON mereu, 3 adulti si 1 copil la dus, 4 adulti si 1 copil la intors, portbagaj plin, Autostrazi cu 130-140 pe Cruise Control: 4,9%

consum 4,9 since refuelling.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1.4 TSI 125 CP, Brasov-Bucuresti, DN1 si A3. 2 pers si o geanta de haine, urcat de la BV in ritm alert, apoi mers f atent cat a dormit sotia, fara Cruise control. Pe A3 130/h pe CC. Dupa urcus aveam 7.3%, la intrarea pe autostrada aveam 4,4% (da) si am ajuns acasa cu

WP_20170611_003.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bag si eu un consum mixt pe 500 Km din care vreo 200 au fost in afara localitatii mers legal, 100 pe centura in zile cu trafic lejer si 200 in oras trafic normal. 

Benzina Evo de la Mol.

image.jpg

Modificat de CristiALF
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Pun mai jos 3 consumuri la diverse viteze medii, pe diverse portiuni de drum. Am alimentat de mai multe ori special sa vad consumul SINCE REFUELLING pe acele portiuni de drum: Autostrada, Europeana in regim de autostrada si natinala cred.

WP_20170620_05_08_07_Pro.jpg

WP_20170620_13_50_37_Pro.jpg

WP_20170620_16_37_40_Pro.jpg

Si un consum final cu portbagajul FULL, AC ON mereu, 2 adulti si 1 copil, Bucuresti - Side, Antalya

WP_20170620_16_37_27_Pro.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Consum fara menajamente intre Arieseni si Bucuresti via DN7 ( Valea Oltului)1055jj4.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Consum Antalya (Side) - Istanbul - Bucuresti: 5,4 %, aceleasi conditii ca la dus, acelasi consum, AC ON mereu, portbagaj FULL, 2 adulti si 1 copil plus bagaje/cumparaturi prin masina. Talpa in fiecare depasire, nu am menajat-o deloc.

Consum final Side.jpg

Si acum consumul defalcat:

- a doua poza - consumul prin Turcia. Precizez ca 1 ora si jumatate am mers in treapta 1 pe autostrada Istanbulului.

-  prima poza consumul prin Bulgaria si Romania

 

Consum Bulgaria si Romania.jpg

Consum Turcia Side.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bucuresti (iesire) - Rm Valcea - Valea Oltului - Hunedoara, mers normal 130 pe autostrada, 3 adulti + 1 copil si portbagajul plin.

image.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bag si eu un consum record (pentru mine) fiindca a fost drumul scurt, si am avut rabdare, nu m-am grabit, singur in masina de obicei o calc, acum am mers linistit).

AC OFF mereu, erau 24 de grade dimineata si a fost foarte placut, geamurile deschise :D

Bucuresti - A3 - apoi pe la mijlocul lui A3 am iesit prin dreapta pe DJ100B parca si am continuat spre Mizil. By the way: au refacut acea strada si acum nu mai sunt gropi, inainte erau cratere.

Mers linistit cu Cruise Control la 110 pe autostrada, pe nationale 90-100, perfect legal in localitati:50-60: consum: 3,9%, e inclus si traficul din Bucuresti, dar fiind Sambata dimineata a fost lejer, la intrarea pe centura aveam 4,6-4,7%, consum de oras!

c.jpg

La retur nu am mai facut poza. M-am intors prin Ploiesti (foarte lung drumul :( ) 5 adulti, jumatate de portbagaj ocupat, AC ON mereu, o plimbarica pe langa Peris Ilfov si inapoi in Bucuresti. Consum final, unde e inclus de la plecarea din Bucuresti s-a ridicat la 4,6%.

Clar nu am mers sportiv la un astfel de consum, dar nici batraneste fiindca am facut multe depasiri, pot spune ca am mers normal.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu pe ruta de intoarcere Hunedoara - Bucuresti, 400 Km, cu o medie de 80 Km/h, tot 3+1 si portbagaj plin dar mers mai alert la intoarcere fata de dus (desi media a iesit mai mica :) datorita unor tiruri pe Valea Oltului), am avut 8.4%.

Am impresia (sper sa nu fie doar placebo..) ca de aproximativ 2000-2500 Km consumul a mai scazut putin, atat cel de oras cat si cel de extern.. Nu sunt foarte sigur pentru ca in oras perioada coincide si cu ceva fluidizare a traficului pe ruta obisnuita , a.i. masina nici nu mai sta in coloana ca alta data. Chiar si asa, tot mi se pare ca a mai scazut putin.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine consumul s-a stabilizat pe la 6.8%, real. In bord imi arata pana de curand 6.6% insa am modificat cu VCDS sa imi afiseze mai aproape de real.

In general merg fie drumuri scurte, 2-3 km in conditii de oras, fie autostrada (cand e libera - rar! - 140-160km/h; cand e blocaj...viteza tinde spre 10km/h :mellow:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Citat:

 insa am modificat cu VCDS sa imi afiseze mai aproape de real.

Pe bune ? Atunci ma intreb de ce oare mai ofera o masina posibilitatea de contorizare consum si alti parametrii cand acestia nu sunt "mai aproape de real" ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu inteleg intrebarea....sau tu crezi ca consumul afisat e cel real, asa-zisul "consum la pompa"? Pana acum nu am avut nicio masina al carei afisaj de consum care sa se apropie suficient de mult de consumul real. Cred ca pe G7 e destul de aproape, la mine cel putin afisajul e cam 0.3 litri la suta mai putin decat consumul real. La Passatul B7 pe care l.am avut inainte era cam 0.5 litri. Pana la urma e vorba de o calibrare...

Daca te intereseaza, uite aici codarea, se modifica in pasi de 1% afisajul consumului (sorry, e in germana): https://www.stemei.de/pages/coding/vw-golf-7/verbrauchsanzeige-anpassen.php

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Consumul real nu este nici consumul de la pompa. Asta din simplu fapt ca nu stii niciodată cu exactitate cata benzina mai ai in rezervor, iar chiar daca faci plinul, pompa nu se opreste mereu la fix aceeasi cantitate de plin cat ai facut inainte pentru a putea calcula exact diferenta. Pana si pompa se bazează pe niste senzori. Iar consumul calculat de masina se bazează pe niste algoritmi destul de complicati, plus de asta constructorii au facut sute de teste inainte sa ajungă la o formula cat-de-cat aproape de adevăr. Pana si benzina pe care o bagi poate sa modifice consumul deoarece el ia in calcul in formula consumului cantitatea de gaze dupa ardere, sau ceva de genul. E destul de complicat. Eu zic sa nu va mai bateti capul, fiindca nu veti ajunge niciodată la un consum real. Iar cel indicat de masina e destul de ok. Nu va ajuta cu nimic o diferenta de 0,2%, tot banii aia ii dati pe benzina.

Singura varianta e sa bagi motorina/benzina si mergi pana se opreste masina. Lucru pe care constructorii l-au facut deja in teste si astfel au ajuns la formula de azi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Consumul meu mediu pe un an, 15.000 km = 7.2 l/100km.

Record: 3.8 pe autostrada cu 88 km/ora.

In rest, evident depinde in primul rand de viteza medie:

- 5.1 la o medie de 63 km/ora (exterior)

- 6.5 la o medie de 33 km/ora (exterior & oras)

- 8.7 la o medie de 20 km/ora (oras)

Modificat de catalinsb
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Golf 7 Sw, 1.6 tdi 105 cp, motorina Total excellium, 2 adulti,  temp ext medie 20 grade, portbagaj full, clima non stop, autostrada cu ceva blocaje.

20170715_200901-1024x576.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 12.7.2017 at 1:16 PM, Liviu_sbn said:

Consumul real nu este nici consumul de la pompa. Asta din simplu fapt ca nu stii niciodată cu exactitate cata benzina mai ai in rezervor, iar chiar daca faci plinul, pompa nu se opreste mereu la fix aceeasi cantitate de plin cat ai facut inainte pentru a putea calcula exact diferenta. Pana si pompa se bazează pe niste senzori. Iar consumul calculat de masina se bazează pe niste algoritmi destul de complicati, plus de asta constructorii au facut sute de teste inainte sa ajungă la o formula cat-de-cat aproape de adevăr. Pana si benzina pe care o bagi poate sa modifice consumul deoarece el ia in calcul in formula consumului cantitatea de gaze dupa ardere, sau ceva de genul. E destul de complicat. Eu zic sa nu va mai bateti capul, fiindca nu veti ajunge niciodată la un consum real. Iar cel indicat de masina e destul de ok. Nu va ajuta cu nimic o diferenta de 0,2%, tot banii aia ii dati pe benzina.

Singura varianta e sa bagi motorina/benzina si mergi pana se opreste masina. Lucru pe care constructorii l-au facut deja in teste si astfel au ajuns la formula de azi.

<OFFTOPIC>

Pentru mine e important sa stiu cat consuma masina, pentru altii poate nu conteaza. Eu masor de fiecare data cata benzina intra la pompa. Stiu, in Romania se fura la pompa, dar nu alimentez din Romania si chiar si in Romania pompele trebuie sa fie calibrate si avizate metrologic la intervale regulate. Altfel spus, nu ar trebui sa difere prea mult cantitatea de benzina pe care o obtii fata de cea pe care o platesti :) Din cate stiu, eroarea acceptata metrologic este de sub 100ml la 10 litri de combustibil.

Evident ca intotdeauna va mai fi o cantitate de combustibil in rezervor atunci cand se face plinul, de aceea notez cati km am facut intre 2 plinuri si cati litri am pus in rezervor. Dupa cateva zeci de plinuri eroarea statistica devine nesemnificativa. Ca fapt divers, se poate modifica si calibrarea senzorului de nivel, default la G7 este pe 12.8 litri (adica arata zero combustibil cand de fapt mai sunt 12.8 litri in rezervor): https://www.stemei.de/pages/coding/vw-golf-7/tankgeberkalibrierung-offset.php

Despre interesul VAG de a afisa cat mai corect, prefer sa nu discut. Conform comisiei europene, din 2021 media emisiilor flotei unei anumite marci (toate masinile apartinand marcii respective care ruleaza pe strazi) nu trebuie sa depaseasca 95g CO2/km. Asta inseamna un consum mediu (real!) de 3.6% diesel sau 4.1% benzina, conform consumului declarat de producatorul masinii. Si cred ca oricine stie deja ca consumul declarat (si cel afisat in bord) nu are nicio legatura cu consumul real. :))

</OFFTOPIC>

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu are cum sa iti arate 0 cand mai are 12.8l in rezervor, e imposibil. Ar insemna ca mai poti face cel putin 150km ceea ce nu este adevarat. Iti garantez eu, pentru in cei 54.000 km am ramas o singura data fara benzina (din gresala mea) si nu am mers mai mult de 50 km de cand a aratat 0 km range. Posibil ca cei 12.8l sa fie din momentul in care iti da avertizarea ca ai intrat  pe rezerva. Avertizarea aia vine de obicei cand mai ai 50-70 km range (in functie de viteza medie de pana atunci). Daca mai adaugi la acesti 50-70 km pe cei maxim 50 km pe care ii mai poti parcurge de la range 0 km, atunci ar putea face sens.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scrie in carte cat mai ai cand intra pe rezerva, adica cand se aprinde becul. La G5 mai erau aprox 7 litri, asa scria in carte. Aici fiind rezervorul mai mic...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Traseu Bucuresti-Ocna Sugatag Maramures, masina din semnatura...

consum.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hunedoara-Sibiu mers pe autostrada.3 persoane bagaje Full AC ON.

image.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!