Jump to content

Golf vs. Roomster


Edy_Or
 Share

Postare recomandată

Salutare tuturor!

 

Sunt in pragul unui upgrade: am un Golf 4 si doresc sa achizitionez o masina mai spatioasa, mai de familie.

 

Este mai spatios portbagajul unui Roomster decat al unui Golf 4? Stiu ca la interior este o Fabia, dar ma intereseaza spatiul de depozitare din spate.

Este utilizabila inaltimea sporita a Roomster-ului in acest sens? (Nu stiu daca exista o diferenta mare intre suprafetele celor doua portbagaje)

 

Multumesc!

 

PS: M-am orientat spre Touran, dar cele pe care mi le pot permite sunt din 2003-2004 si mi-ar placea o masina mai tanara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

hai ca ti-o vand pe a mea :)) nu e chiar asa batraneasca..sincer sa fiu..e ea de familie..dar pentru deplasari e super..cat de mare e si ce consum mic are..vei ramane foarte placut surprins

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Te rog sa detaliezi putin de ce imi recomanzi o Octavia? Care sunt punctele forte in defavoarea Roomsterului? (Sau mai bine, de ce nu Roomster?)

 

Mentionez ca am avut ocazia sa conduc Octavia 2 break si mi-a placut, dar bugetul meu este ~ 4500 E, iar Octavia 2 si Touran sar de pragul asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De ce nu Roomster...? Pai...

 

Pentru ca nu aduce un mare avantaj in ceea ce priveste spatiul. Este o masina inalta si... cam atat. Portbagajul este asemanator cu cel al Golfului si interiorul este doar marginal mai mare decat o Fabia.
Daca tot cauti o masina de familie cu un plus de spatiu atunci Octavia e fix ce trebuie. Spatiul interior este mai mult decat suficient pentru o familie, poate chiar prea mare daca in spate stau copii, si portbagajul e destul de mare pentru o familie cu 2 copii si toate acareturile necesare.

Nu ai neaparata nevoie de un break, pana si sedanul are un portbagaj in care te ratacesti, si esti destul de aproape de pretul lor. Eu as cauta un motor pe benzina, ai sanse mult mai mari sa vina cu putini kilometri si sa fie reali (afara cei care fac multi kilometri nu cumpara motoare pe benzina), e si mai fiabil decat un 1.9 tdi si pretul de achizitie e mai mic.

 

La banii tai ai gasi un 1.4 (care nu e atat de rau pe cat suna, masina e destul de usoara si se misca decent):

http://www.autovit.ro/skoda-octavia-C29626975.html

http://www.autovit.ro/skoda-octavia-C30476687.html

Desi eu as cauta sa mai astept cateva luni, cat mai strang niste bani, si m-as uita dupa un 1.6:

http://www.autovit.ro/skoda-octavia-C30450476.html

Asta suna chiar ok, kilometri putini si banuiesc ca se mai poate negocia ceva la ea:

http://www.autovit.ro/skoda-octavia-C30351300.html

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru raspunsul neasteptat de complet! Am sa ma gandesc la ce mi-ai spus. Revin cu update-uri.

 

Pana atunci, as aprecia interventia unor posesori de Roomster, care sa apere "cauza" :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

            Salut !  Am un Roomster 1,4 TDI , 59 Kw adus din Germania. Varianta pentru Europa de Est (Romania, dealer) este cea de 51 Kw. Nu are rost sa sustin "cauza" ptr. ca fiecare isi spune parerea, dupa cum ai citit si tu celalalte comment-uri.  Insa ceea ce vreau sa iti spun concret este faptul ca am avut Golf v 1,9 TDI 105 CP si diferenta de cai este aproape insesizabila. La spatiul de depozitare in portbagaj diferenta este ...mare. In primul rand inaltimea este una aproape dubla si modularea banchetelor difera f. mult de cea de la Golf. Bancheta din spate nu mai este bancheta. Sunt scaune individuale cu reglare pe sina si rabatare completa sau partiala, pana la scoatere definitiva prin apasarea unor cleme. Am vrut sa iti atasez si manualul dar este mare si nu il accepta forumul. Sunt multumit si de consum care nu este cu mult mai mic decat la Golf V (aprox 5,2% mixt).


           Si ar mai fi ceva...Roomster este o Fabia doar pana in spatele scaunelor de la sofer si pasager, restul difera complet  -  ecartament, ampatament, s.a.m.d. !


Modificat de Costin SCS
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Am un roomster 1.9 tdi, 105 cp, acelasi motor ca si vw golf 5, pe care l-am avut inaintea skodei, si vreau sa va spun  ca sunt f. multumit de skoda, consum mai mic, nu cu mult cu 1.00 litru  % mixt, avand in vedere ca este si o masina mai inalta, treaba cu bancheta din spate este foarte practica (poti sa scoti unul, 2, sau toate 3 scaunele) devenind un monovolum in adevaratul sens al cuvantului, la piese, cele de skoda usor mai ieftine, 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!