Jump to content

Stergatoare Audi A6


andrein
 Share

Postare recomandată

Pt inceput ... sa stiti ca stergatoarele sunt de acelea tip lamela. Problema este la stegatorul de la sofer care la sfarsitul cursei ..cam cand incepe sa ajunga paralel cu montantul parbrizului , pe partea de mijloc a sa nu mai sterge. Adica ca si cum ar trece peste picaturile de apa. Mai exact el le atinge ,dar nu le sterge complet ci mai mult le indinde, ceea ce nu e bine ! Solutia de moment e ca le las sa mearga si ma cobor din masina si in timp ce stergatorul face o cursa il apas pana face un ciclu si apoi merge bine... dar dupa aia iar cedeaza.

care ar fi solutia? sa le inversez intre ele ? Au aceeasi dimensiune? Este vreun surubel care regleaza intensitate cu care sa apese bratul pe parbirz ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iti face asa de nou, sau numai acuma a inceput ?

Ai verificat daca nu ti-a inghetat stergatorul, sau sa fi prins bucati de gheata pe partea din mijloc; incearca sa il bati putin cu peria, sa sara gheatza de acolo, si ar trebui sa-ti mearga. Daca nu, ia altul, si probeaza-l.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

face asta de ceva timp . Cand am luat-o mergea bine. Posibil sa fie si gheata de vina. Gheata pe el nu are ca l-am curatat ..dar posibil sa se fi intarit lamela in partea aia si sa nu mai fie asa elastica de la frig.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aceeasi situatie si la mine (Skoda Superb) si tot cel de la sofer.

Din pacate ale mele nu au aceeasi lungime.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

cind incep sa nu mai mearga pe mijloc, degeaba le mai tot indoi si asa, nu mai tine figura. Poti sa schimbi chiar si lamele, in general e tot degeaba.

Eu as pune stinga pe dr si invers, daca sunt la fel ca dimensiune, asta in caz ca nu as putea sa imi iau niste Champion, (nu Bosch), noi.

Nu au nici un surubel de intensitate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Am avut si eu la un moment dat problema asta. Binenteles s-a rezolvat rapid... fiind vorba de putina gheata pe lamela. Apoi a aparut o alta problema... ceva mai serioasa. Incepusera sa mi se incalece stergatoarele, moment tare neplacut pt ca loveau parbrizul si nu puteau face fata vremii ploioase, apoi se mai intampla sa ramana blocate in timpul cursei, nefacandu-si ciclul pana la capat. Dar s-a rezlvat si problema asta in servis la Renault. Nu ma intrebati ce i-au facut pentru ca nu stiu sa va zic... poate doar ca mi-au pierdut un capac din plastic ce vine ca o protectie la surubul bratului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Faza cu blocatul este destul de frecventa la AUDI A6 si chiar Passat. Stiu inca 2 posesori de A6 la care li s-au blocat stergatoarele. Si eu am patit asta. Si in consecinta am fost la mecanic si mi-a scos tot mecanismul si l-a uns.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Se pare ca era gheata de vina. Acum doar pe ploaie se comporta normal.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Faza cu blocatul este destul de frecventa la AUDI A6 si chiar Passat.

Asa o fi, nu te contrazic, eu insa am avut o alta problema cu ele.

Toata iarna, de cate ori dadeam impuls la stergatore (apesi maneta o data in jos) in loc sa faca o singura cursa, ele nu se mai opreau si trebuia sa dau in sus (la temporizare) sa le las sa faca o cursa completa (uneori si doua) dupa care incetau sa se mai comporte aiurea. Nu am gasit explicatia dar a venit vremea frumoasa si am scapat de belea. Pana la iarna mai este :D .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu am patit asa ceva. Poate o fi un contact ceva. Numai iarna (la frig) se comporta asa anormal ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 11 months later...

Salut,

am si eu o problema cu stergatoarelela un A4 2001.Cu ceva timp in urma au inceput sa mearca tot mai greu si se blocau pe mijlocul parbrizului pana in urma cu cateva zile cand bratul fix in care sunt lagarele a cedat si sa rupt.

Dupa ce am cautat in mai multe magazine de specialitate si la dezmembrari auto (pretul doar pt. brat nu tot sitemul de angrenaj al stergatoarelor -- intre 100€ si 200€)am reusit sa repar (sudez) bratul vechi.

Am desfacut tot agrenajul vechi bucati , am curatat lagarele (unul dintre ele era blocat bine de tot) le-am uns si acum merg ca noi.

Problema a aparut la montare. Am montat totul inapoi exact cum a fost inainte, nu am umblat la motoras sau la partea electrica, am pus contacul si surpriza:au pornit stergatoarele. Precizez maneta de comanda este pusa pe pozitia 0 si de fiecare data cand pun contacul pleaca stergatoarele.Merg aprximativ 30s dupa care se opresc.Nu se opresc tot timpul in pozitia de jos , uenori raman pe mijloc sau in alta pozitie.

Problema 2:daca actionez maneta stergatoarelor in jos , ar trebui sa faca o cursa si sa se opreasca, iarsasi surpriza:merg ca si in primul caz aprox. 30s si se opresc.Daca pun mneta stergatorelor pe oricare din celelalte poziti merg fara sa se opreasca dar nu mai este nici o diferenta de viteza, pe toate pozitiile stergatoarele merg cu aceiasi viteza.(macar acuma merg foarte usor si nu se mai blocheaza).

Daca nu vam plictisit pana acum sper sa gasesc pe cineva care ma poate ajuta.

Eu cred ca este de vina vre-un releu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 years later...

A mai avut cineva aceeasi problema expusa in postul anterior? Exact asa este la mine audi a 4.. cand pun contactul ele pornesc.. se opresc unde vor... si cand pornesc de maneta.. ele nu se opresc cand le opresc eu..Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!