Jump to content

Probleme frana Lupo 1.4 TDI


Tomas
 Share

Postare recomandată

Am si eu o problema cu masina la sistemul de franare (banuiesc). Simtomul a aparut clasic cu becul de bujii aprins intermitent. Am pus diagnoza, am schimbat swich-ul de la pedala ca il dadea ca defect, era unul aftermarket, am pus original si surpriza, problema persista. Am verificat rotile pe spate sa nu am vreun tambur blocat (pistonasele schimbate). Cat am mai mers cu masina am sesizat ca uneori la semafor fara picior pe frana masina se opreste de parca as avea foarte putin apasata. Am bagat piciorul sub pegala de frana si surpriza s-a mai ridicat aprox 5 mm. Daca ridic pedala dupa ce pun frana nu mai apare nici o eroare si masina merge bine. Pedala de frana daca este actionata stationar nu ramane blocata, simtomul aparand doar in miscare. Am nevoie de vateva idei. Ce ar trebuii sa verific!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

verifica pedala de frana ca are un arc de revenire,sa nu fie rupt sau sa se opreasca in ceva care sa nu-i dea voie sa vina pana la capat,in cel mai rau caz ar putea fi servofrana care sa se blocheze pe o portiune si sa ramana pedala trasa in jos...trebuie sa intri cu capul sub bord si cu o sursa de lumina sa monitorizezi activitatea pedalei de frana sa faca toata cursa de fiecare data cand este actionata...vezi si cu motorul pornit si cu el oprit. spor

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am verificat si sistemul de franare pe fata, etrieri, discuri, placute (la jumatate) si conducte si totul este ok. Am demontat si swich-ul de la pedala si am verificat si cursa pedalei de frana bagat sub bord si pare sa revina ok. Singura problema sesizata este ca are un pic de joc pedala in bucsa si joaca un pic si stanga drapta si sus jos si datorita jocului cand montez swich-ul pe pedala decat daca ating un pic pedala se actioneaza si uneori nu mai inchide. Acum intrebarea este, se poate regla swich-ul sau trebuie schimbate bucsele de la pedalier?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi dacă ai montat bine switch-ul ( procedura în ataşament)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am montat swich-ul cum trebuie, problema era, si zic era ca s-a remediat, ca suportul pe care este montat swich-ul era la prea mare distanta de pedala si oricat as fi incercat eu sa setez tot avea un timp de respuns foarte mic. Am modificat putin pozitia suportului mai spre pedala, am remontat swich-ul si totul a revenit la normal.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Ma poate ajuta cineva cu o schema de la sistemul de franare, de la pedala, vacum si servofrana. Am o problema cu ceva din acest angrenaj. Imi ramane pedala un pic actionata, ceva nu o lasa sa revina pana la capat cum ar trebuii si ma intereseaza sa desfac mecanismul si sa verific tot ce este pe acolo. Problema am sesizato dupa ce am inlocuit swich-ul de la pedala dar l-am demontat si am mers cu masina fara el montat si am aceeasi problema si daca nu bag piciorul sub pedala sa o trag pana la capat se incing discurile si trage masina greu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deşi acolo era dată şi pompa de vacuum nu cred că există la tdi-pd, vacuum-ul fiind făcut de pompa tandem prin furtunul nr. 1

Uite aici şi un fragment de manual de la golf 3 cu partea de franare, este destul de asemanator.

http://www.filedropper.com/14-sistemuldefranare

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!