Jump to content

problema la motor cand ploua


costel-68
 Share

Postare recomandată

Poate cineva s-a lovit de aceeasi problema si anume : atunci cand circul prin ploaie motorul se opreste scurt de cateva ori ca si cand nu ar fi alimentat.Apare pe display-ul de la bord "Engine fault. Workshop" si incepe sa palpaie semnul cu rezistenta,cel ce arata ca bujiile incandescente sunt gata de pornirea motorului. Acesta palpaie pana cand se opreste motorul din cheie. La urmatoarea pornire se anuleaza alarma. Am fost in service si mi s-a spus ca undeva intra apa ,la o mufa probabil si senzorul de pe vilbrochen pierde pozitia acestuia.Am demontat aparatoarea aflata sub grila si am gasit acolo doar sistemul de actionare a stergatoarelor de parbriz. Am verificat tot ce am crezut ca poate avea impact asupra acestui fenomen. Va multumesc si poate ca cineva imi va da un indiciu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am si scut . In partea dreapta nu se vede apa. In partea stanga am gasit doua mufe ude. Le-am "imbracat " cu niste folie dar nu cred ca acolo este problema pentru ca azi am avut aceeasi problema.

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aceeasi problema am avut si eu,mi-au schimbat in service vw.urmatoarele:

Senzor volant,senzor ulei,de presiune si nivel,un altul de pe cutie,senzor presiune aer,senzor temperatura apa,doua injectoare,supapa EGR,furtunul tip S de la turbo,ulei cutie de 2 ori plus ulei motor si filtre,au mai schimbat ceva pe la pompa sau circuit motorina,si multe altele in decurs de 21 zile,costuri totale 7860 ron pe facturi plus...alte costuri,rezultat la final zero barat.

Explicatia lor un simplu ridicat din umeri si un raspuns simplu,domne" nu se poate rezolva si atat,

Rezolvare.

Am luat masina,am adus-o acasa si am inceput sa mesteresc,demontand tabloul general de langa filtrul de aer,am observat ca de la apa se impuscasera trei lamele si cum dadeau de putina umezeala imi bagau motorul in trepidatie si de multe ori se oprea aprinzandu-se acea rezistenta,dar pornea dupa multe insistente,iar alteori nu mai pornea deloc decat dupa multe ore de asteptare,asa ca le-am slefuit cu smilgher,am pulverizat cu un spray de lac putin pe ele,apoi montat siii...viteza,am mai facut cu ea de atunci vreo 135000 km. si nici o simptoma,asa caaa...spor la mesterit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc mult pentru informatie. Am sa verific si eu tabloul general. Adevarul e ca m-am uita superficial peste el. M-am focusat pe partile unde era sau ar fi putut sa ajunga apa, pe mufe si senzori.

Luni o sa verific. Multumesc inca o data.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Atentie la scoaterea placii cu sigurantele,in special la suruburi,ei unul l-am rupt ca nu l-am vazut

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!