fan_stiinta

motor oprit in mers si nu mai porneste, A3-8P, 2.0TDI, 140CP

68 postări în acest subiect de discuţie

Acu iarna ar trebui sa i faci o diagnoza ca de altfel...nu cred ca o sa primesti un rasp.ci doar presupuneri.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

acu chiar am fost la o diagnoza cu vag am facut ! nimic nici o probleme ijectoare in regula turbina in regula nimic defect tot in regula doar o eroare la cilindrul 4 adica bujia intradevar singura eroare ! dar problema asta o am de mult cam de un an cu bujia aia tot timpul apare eroarea asta cand o pun pe vag eroarea aia e inregistrata si tot m-am tinut sa o schimb si tot am uitat dar saptamana asta luni asta fac primul lucru ! acum intrebearea mea e poate sa aibe simptomele astea de la bujii ? eu stiu ca astea ajuta doar la aprindere la pornire ! sa dauneze si la problema asta oare ? si am mai auzit ca daca vrei sa schimbi o bujie e bine sa le schimbi pe toate asa e ? ms mult romytaxy

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Ce masina ai pt.ca sunt pe tel.si nu vad profilul tau.

Nu are treaba bujia cu opritul.

Daca e un tdi PD posibil pompa din rezervor, daca e un motor de 140 CP. posibil un injector sa ti faca probleme la rece(la motoarele astea un injector cu probleme opreste motorul).

Fa o diagnoza pe grup 013(injectoare)cand e rece/la prima pornire.

Sper ca ai facut o diagnoza si nu o scanare generala dupa/pt.erori cu vdcs/vag com.

Modificat de romytaxy
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

e un golf 5 ! 1.9 diesel ! are 105 CP ! masina nu era rece era calda am venit de la drum ! si mi sa intamplat exact cand am ajuns acasa in cartier cu 10 mentri inainte sa parchez masina nu stiu ce ia dat el ! ia facut un test ceva cu vag comul ! o scanare o ceva nu ma pricep a gasit eroarea cu bujia si cam asta sa uitat la injectoare la turbina a zis ca totul e in parametrii normali ... si chestia asta ti-am zis a mai patit-o anul trecut tot asa exact in iarna cand a dat frigul ! acu la fel ! nu stiu ce sa zic

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Daca de vina e pompa din rezervor nu o sa gasesti nici o eroare.

In rest nu stiu ce sa zic, de obicei ecu stocheaza o eroare.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

hmm nu stiu ce sa zic ! si acu in seara asta am mers cu masina si parca nu mai are puterea care o avea ! nu mai trage cum trebuie 

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Verifica filtrul de motorina, fa un log in mers pe grupurile 003/010/011, fa un print scren cu, grupurile 004/013/015 si un BS pe EGR/Turbina.

Acum chiar te am ametit cu totul !!!

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

da deja nu mai inteleg nimic :)) maine sper sa fie deschis  la baieti la service sa vad ce zic si iei ... 

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Tot ce ti am spus sa verifici e pt.ca, spuneai ca masina nu trage.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

buna ziua am o porblema de cateva zile si nu stiu de unde sa incep verificarile am un golf 5 2.0tdi din 2004 dimineatza porneste dupa ce se incalzeste putin se opreste si imi caraie releu 458  acum 2 zile pornea si nu se mai oprea chiar daca scoteam cheia din contact am verificat triple semnalizari nu stiu unde sa verific ci de unde sa incap sa demontez 

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Buna ziua, ieri am avut si eu aceeasi problema la masina(seat leon 1M, 1.9 SDI 50kw cod motor AQM), nu eram eu la volan, ci tatal meu. Din cate am inteles a oprit la semafor si cand a scos-o din viteza a murit motorul si asa a ramas. Am presupus ca este de vina Distributia fiindca trebuia facuta si ea dar am tot amanat, dar astazi cand am desfacut capacul de la distributie surpriza era intreaga cureaua, nu era rupta. Acum ca tot sunt persoane cu experienta mult mai mare ca mine pe aici, ce credeti ca ar putea sa fie ?

Am atasat si 2 link-uri la imagini cu distributia, daca poate ajuta cumva fiindca eu nu prea ma pricep si mie mi se parea ok :)

https://imageshack.us/i/po2A8B42j

https://imageshack.us/i/pm5785txj

Modificat de dica1994
adaugare poze
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salutare. Sunt nou pe aici. Vin si eu cu o problema, azi dimineata mi s a oprit motorul in mers ca si cum am luat contactu. Si de aici nu a mai vrut sa porneasca. Mentionez ca am un audi a3 2.0 tdi 140cp . Multumesc

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Erori stocatate ? daca nu ai erori stocate, verifica sistemul de alimentare cu motorina - pompa de carburant, din rezervor - de obicei se strica motorasul si nu baga carburant.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
On 19.05.2016 at 7:48 PM, andreiaudi said:

Salutare. Sunt nou pe aici. Vin si eu cu o problema, azi dimineata mi s a oprit motorul in mers ca si cum am luat contactu. Si de aici nu a mai vrut sa porneasca. Mentionez ca am un audi a3 2.0 tdi 140cp . Multumesc

Învârte? Dai cu spray de pornire și vezi dacă da sa pornească. 

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

salut!De curand am un a3 8P sportback din 2004 motor 2.0 tdi cod motor bkd..
ieri am avut o surpriza cu el..dupa punerea testarului pe masina am sters cateva erori pe acolo iar masina a inceput sa se opreasca in mers..dau treapta mica ridic ambreiaj sa o pornesc iara ca la dacie,dar nu porneste..trag dreapta pe dreapta avarii si dau la cheie masina porneste frumos..mentionez ca toata problema asta cu opritu mi se intampla cand retrogradez si pun frana din 5-4-3 si motorul moare...nu tot timpul face doar cand o apuca pe ea si cant iti e lumea mai draga..ce poate fi?!

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Verifica filtru de motorina ,pompa din rezervor si nivelul uleiului

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Baieti, eu deschizand acest subiect, vreau sa va spun ca la mine problema a fost galeria de evacuare infundata! S-a rezolvat simplu, adica demontat, curatat bine bine bine, montat la loc. Deci nu a fost nevoie de schimbare sau ceva de genu asta. Verificati si asta! Am mers cu masina subturata si din cauza asta de infundase galeria. De atunci schimb viteza la peste 2000 de ture si nu am mai avut nici cea mai mica problema pe acest subiect! Bafta!

Modificat de fan_stiinta
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Salut tuturor!

Pentru colegul de mai sus cu BKD-ul, pot sa spun ca am avut o problema similara si a fost de la senzorul de turatie.

Masina mea se comporta oarecum asemanator, iar pe tester dadea eroare pe senzorul G28 "No signal".

Eroarea nu se memora tot timpul ci doar atunci cand se aprindea spirala galbena in bord. Am observat ca pana se incalzea motorul la 90 de grade nu era nicio problema.

Dupa ce se incalzea motorul, apareau scaderi bruste de turatie, masina facea foarte urat, deseori se oprea motorul dar pornea imediat, la sfert de cheie!

Acest comportament "regulat" al motorului si multele discutii pe care le-am urmarit pe forumuri dedicate, m-au determinat sa comand un senzor nou, original!

S-a montat destul de greu, senzorul fiind situat in spatele si dreapta jos a corpului filtrului de ulei, care a fost demontat, dar fara a se demonta cutia de viteze, asa cum mi-au propus unii!

Am scapat cu 380 lei cheltuiala, din care 230 lei senzorul, cod original  036 906 433 E. Cel demontat de pe motor era cu A in coada, de culoare neagra, din calculator reiesind ca versiunea E inlocuieste vechea versiune A, probabil un upgrade la cip-ul din senzor.

Cel nou este de culoare gri deschis, si are exact aceeasi forma ca cel vechi. Specific asta pentru ca un anumit distribuitor, destul de apreciat dealtfel, mi-a adus initial un senzor "original" marca BOSCH avand codul cu litera B in coada, litera pe care toti am vazut-o initial ca pe un E. Cand s-a demontat senzorul de pe motor s-a vazut clar diferenta dintre cele 2 piese, cu nervii de rigoare, si apoi ni s-a ascutit si vazul, observand B-ul.

Dupa inlocuire au disparut toate simptomele si am constatat foarte clar ca motorul trage mult mai bine, comparativ cu vechiul mers "normal" de pana la incalzirea lui!

Bafta!

Modificat de firehorse2009
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Text publicitar

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!


Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.


Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.