Jump to content

Intinzator curea accesorii motor 1,9 bls


andrei_70
 Share

Postare recomandată

ma poate ajuta cineva cu un sfat? am urmatoarea problema...se aude un tacanit foarte incet si nu tot timpul din zona curelei accesorii. mecanicul a spus ca e dusa rola la alternator si ca ar trebui schimbat si intinzatorul+ cureaua accesorii. insa cureaua mie mi se pare ca e ca noua scrisul se vede perfect pe ea iar intinzatorul are e adevarat un mic tremur ce se observa in partea de sus la acel ghidaj ca un surub metric 6. e adevarat ca rola alternator trebuie sa se invirta numai intru-un singur sens? ma gindesc sa nu schimb aiurea intinzator si rola+ curea. tacanitul e foarte incet si numai cind motorul e rece.sa scot cureaua accesorii si sa invirt la mina rola de la alternator? trebuie sa mearga numai intr-un singur sens?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Merge într-un singur sens dacă ţii rotorul cu ceva, altfel merge în ambele...ca freiul la bicicletă. Dar nu ştiu dacă este relevant testul în cazul tău, decât dacă ar fi rola dusă de tot.

Ţăcănitul poate proveni de la rola alternatorului şi dacă este de acolo înseamnă început de sfârşit pentru rola respectivă.

Nu este concludent că se vede scrisul pe curea, trebuie examinată să nu aibă crăpături (dacă o dai jos şi o refoloseşti să marchezi sensul cu un marker şi să o pui la fel).

Întinzătorul nu trebuie să tremure.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am avut si eu aceasta problema....tacanitul disparea dupa ce se incalzea motorul. Aceasta problema a disparut dupa ce am schimbat "rola" alternatorului, care este defapt un ambreiaj , oricat de tare este turat motorul aceasta tine o turatie constanta pentru alternator . Astfel ma gandesc ca si la tine este o problema cu " rola " alternatiorului !

P.S. Daca schimbi " rola " alternatorului nu te mai uiti la o curea .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dai jos cureaua, pornesi motorul si asculti daca mai face acel zgomot.Avand cureaua data jos poti sa probezi si fulia alternatorului foarte simplu,doar intr-o parte se invarte si rotorul alternatorului, in cealalta parte o sa mearga in gol.Cand este blocat actioneaza rotorul alternatorului in ambele parti.Daca masina are A/C are frai,daca nu are A/C (nu e cazul tau) nu are frai.

Modificat de razvi_gyl
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cit ajunge o rola alternator si un intinzator? cureaua am inteles ca e in jur de 50 roni...trebuie demontat alternatorul pentru a schimba acea rola?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fulia alternatorului nu are rolul sa tina turatia constanta la alternator.

Doar sa il decupleze cand e cazul, ca sa elimine socurile care ar aparea cand tuatia motorului scade brusc (in cazul acesta alternatorul se va invartii liber).

 

Cand este blocata (si functioneaza ca o fulie fixa) apar vibratii in intinzatorul curelei.

rola costa in jur de 200 lei.

NU trebuie demontat alternatorul de pe masina pentru inlocuire - este nevoie insa de scule speciale.

Modificat de andrei_221
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

deci sa inlocuiesc intai acea rola si cureaua iar dupa mai vad daca tremura intinzatorul, corect?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

un mecanic poate sa evalueze starea intinzatorului si daca necesita inlocuire....

 

cati km are masina ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intai verifica starea frai ului,daca este in regula lasa-l in pace,invarte cu mana de rola de pe intinzator si vezi daca are zgomote ciudate sau inceput de gripaj,se gaseste rola separat fara sa schimbi intinzatorul care se defecteaza mult mai greu.Nu te grabii sa inlocuiesti piese si sa constati la final ca zgomotul e tot acolo.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ce vrei sa vezi prin "tremuratul" intinzatorului?

ca daca scartaie,la el scartaie rola.

mai mergi putin,si vezi ce se intampla cu zgomotul.

 

daca e de la "frei" (nu "frai"!) o sa se accentueze,si va face si la cald,ba mai mult, face si la rotirea volanului,mai ales daca "fortezi" putin la capat de cursa.ceea ce ,desigur,nu e foarte recomandat!:)

 

daca e rola de la intinzator,aia nu e nici o urgenta,tot de pe forum am aflat si eu asta.:)

deci...incet!cu rabdare!:)

bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am comandat intinzatorul pe producator ina la 230 roni si cureaua contitech la 52 roni. fulia alternator e verificata cu o curea si cica e buna. zgomot aveam doar cind era sub 0 grade afara citeva minute pina se incalzea motorul..si se auzea o tacaneala ca de tachet da foarte incet in zona curelei. problema e ca intinzatorul de pe masina cam tremura la alta marca m-am uitat si nu are nici un pic de tremurat. oricum preventiv voi inlocui cureaua si intinzatorul ca nu costa foarte mult si apoi rola aia. masina are 185 mii reali si nu a fost inlocuita decit distributia cureaua accesorii era originala da se prezenta foarte bine( luna a 12 2007 data de fabricatie) de 2 zile de cind e mai cald afara nu se mai aude nimic la pornire si nici inainte nu se auzea in sarcina cind bag consumatori..apropo pe curea erau citeva pietricele mici ingropate pe jumate in material..doar am scut si aparatori laterale in stare buna da tot au intrat acolo! am pus alta curea pina sa imi vina asta noua da face la fel in privinta tremuratului la intinzator...oricum am zis sa le schimb pe toate 3( curea, intinzator si fulie alternator asta costa 160 roni pe producator ina) nu costa asa mult si stau linistit la un drum mai lung. acum am ascultat de sfatul unui mecanic ce a zis sa comand pe producator ina nu pe ruville care era mai ieftin...



mai am o intrebare legata de distributie.. in istoriucul de la reprezentanta figureaza schimbata la 177 mii km in germania ce m-a mirat a fost faptul ca cureaua accesorii nu era schimbata normal era sa o schimbe si pe aia.acum stau cu grija e schimbata sau nu distributia daca figureaza asta in baza de date de la reprezentanta? eu masina o am luata la 181 mii km adusa de dincolo..sper sa nu faca golanii la asa ceva sa zica ca au schimbat si de fapt nu e schimbat ceva..mecanicul mi-a spus ca la cureaua de la distributie nu e cu data de fabricatie pe ea ca puteam afla asa adevarul.oricum se desface si greu in zona aia sa afli cum sta treaba.. voi ce parere aveti? nu as schimba aiurea distributia din nou....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...
ovidiu_1984c

Salutari. Cine ma ajuta si pe mine cu un tutorial la schimbarea curelei de alternator si a intinzatorului la motorul 2,0 CBAB ? daca nu macar ceva poze pt a vedea pe unde se actioneaza: pe sub roata dand jos protectiile de plastic sau pe la motor (desi mi se pare k nu e destul spatiu acolo) pe langa filtru de motorina ... Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Cred ca am aceeasi problema, un greiere din zona curelei de accesorii. Intinzatorul tremura foarte tare, iar daca accelerez, zgomotul dispare, se aude doar la relanti.

 

Cum pot da cureaua de accesorii jos? Si ce scuze speciale imi trebuie pentru a schimba rola?

 

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tensionezi intinzatorul, il blochezi si scoti cureaua. pentru rola frai de la alternator trebuie o scula speciala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Scula "speciala" arata cam asa:

scula_rola_alternator.thumb.jpg.8e4f723a

Concluzie: dati alternatorul jos, nu faceti ca Ion, nu e suficient loc, el a bulit filetul axului si a trebuit sa ia un alt alternator.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!