Jump to content

Polish-are


toni
 Share

Postare recomandată

Salutare, un prieten de-al meu si-a cumparat o masina sh. Pe laterale avea multe zgarieturi de la boscheti.. Avand cumparata pasta asta https://www.dedeman.ro/focsani/solutie-pentru-indepartare-zgarieturi-auto-nigrin/p/1024217 si ceva lavete microfibra, am testat-o pe masina in cauza, la umbra, afara fiind 10-15 grade ... la umbra a iesit bec !!! Seara, cam dupa 5 ore dupa ce am terminat, a plouat si acea pasta s-a scurs ... A fost si a spalat masina si pe masina au ramas urmele de la pasta cum am aplicat-o. L-am rugat sa cumpere lavete microfibra si sa stearga si zice ca a iesit bec. 

Nu am facut poze, din pacate ... 

 

Zgarieturile, masina fiind gri, au fost acoperite in proportie de 90%, eu am ramas uimit in dupa amiaza cand am terminat-o. Daca a mai patit cineva, unde am gresit sau nu e pasta buna ? Am aplicat manual, masina a fost spalata inainte, fiind sh si faptul ca avea multe zgarieturi, ne avand argila si nestiind ca se da ceara dupa polish ... am incercat pasta .... Ea va urma in viitor o revopsire completa, dar pana atunci ... 

 

Va multumesc !!! 

Modificat de Nenciu Victor
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Cel mai probabil ai acoperit zgarieturile, nu le-ai inlaturat. Inlaturarea zgarieturilor se face prin subtierea lacului pana cand toata suprafata e la nivel cu adancimea zgarieturilor. Lucrul asta se face destul de greu manual.
Dupa ce ai terminat trebuia curatata suprafata cu alcool izopropilic sau alt agent care inlatura pasta de polish.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.

 

Am spalat masina cu apa si PUR Universal (asa cu fac de mai bine de 15 ani), am clatit-o si am acoperit-o cu o prelata care acopera doar plafonul si suprafetele vitrate.

 

Dupa vreo trei zile in care masina a stat in ploaie si in soare, am scos prelata si am vazut ca pe plafon sub lac, in urma contactului cu acea prelata s-au format niste pete mai albicioase decat culoarea masinii (bej sahara).

 

Am incercat sa folosesc o pasta de polish abraziva aplicata manual care s-a dovedit inutila, am frecat pe o portiune mica cu otet diluat in apa 1/1 tot degeaba, ca ultima solutie am incercat tot pe o portiune minuscula sa folosesc un diluant care la fel nu a avut nici un rezultat...

 

Practic nu simti nici o diferenta sau asperitate la trecerea cu mana peste aceste pete sau peste vopseaua ramasa intacta.

 

Credeti ca un polish mai abraziv ar rezolva problema avand in vedere ca petele s-au format sub lac?

 

 

 

 

WhatsApp Image.jpeg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai mai folosit acea prelata?
Poti incerca cu smirghel de p1500-2000 lubrefiat cu apa si apoi polish sa vezi daca are efect. Nu insista si nu apasa cu el. Miscarile ar trebui sa fie in linii drepte ca mai apoi sa le indepartezi cu polish prin miscari circulare.

Foloseste un sampon dedicat pe viitor, purul e destul de agresiv din cate stiu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intre timp am luat legatura cu doua ateliere de polish si raspunsul a fost acelasi:

"Nu se poate face nimic. Trebuie revopsit elementul"

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!